Nişte plastografii ordinare au demis şi înscăunat comandanţi la Penitenciarul Târgu Jiu!
Nişte plastografii ordinare au demis şi înscăunat comandanţi la Penitenciarul Târgu Jiu!
Investigatii24 februarie 2012

Acuzat de fals, uz de fals şi abuz în serviciu, ministrul secretar de stat din Ministerul Justiţiei, Constantin Ragea, a fost forţat să demisioneze. Urmează, la rând, Ioan Băla, directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor
În calitate de ministru secretar de stat în Ministerul Justiției, Constantin Ragea, în complicitate cu directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, a emis ordine ilegale, fără știința ministrului Justiției, prin care și-a promovat favoriții în posturi cheie, a demis persoane neagreate sau le-a desființat posturile.
La Penitenciarul Târgu Jiu, o parte dintre mişcările de personal din ultimii ani s-au făcut prin fals şi uz de fals, cu complicitatea directorului general al Autorităţii Naţionale a Penitenciarelor, Ioan Băla, şi a subsecretarului de stat din Ministerul Justiţiei, Constantin Ragea. Fără ştirea ministrului Justiţiei, Băla şi Ragea au emis documente prin care împuterniceau sau numeau persoane agreate de cei doi în posturi de conducere. Acele documente nu parcurgeau filtrele legale din Ministerul Justiţiei, nu respectau elementele de formă şi conţinut şi nu au fost publicate, cum cere legea, în Monitorul Oficial. Mai mult, fără acordul ministrului Justiţiei, în 2011 Băla şi Ragea au desfiinţat diverse posturi în reţeaua ANP, imediat după ce unele cadre le-au câştigat în justiţie.
Spre exemplificare, puteţi vedea alăturat o plastografie ordinară semnată de ministrul secretar de stat Constantin Ragea în 2010, când fostul comandant al Penitenciarului Tg Jiu, Gheorghe Enache, a fost detașat la Penitenciarul Ploiești. Documentul poartă antetul Ministerului Justiției, dar în subsol găsim datele de contact ale ANP!

La fel, ordinul din 12 februarie 2010, prin care Constantin Bălă era împuternicit retroactiv comandant la Penitenciarul Târgu Jiu, poartă antetul Ministerul ui Justiției și datele de contact ale ANP în subsol, fiind, de asemenea, un fals.
De altfel, au fost descoperite zeci de astfel de plastografii, Ragea fiind nevoit să demisioneze în septembrie anul trecut.
De altfel, un cadru al Penitenciarului Târgu Jiu a depus în urmă cu câteva luni la Parchetul General o plângere penală, plimbată de atunci pe la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 București și pe la Secția 17 a Poliției Sectorului 5. În documentul respectiv, Ragea e acuzat de fals, uz de fals și abuz în serviciu contra intereselor publice și persoanelor.
Există indicii conform cărora cercetările derulate în acel dosar penal vor genera și demisia directorului general al ANP, Ioan Băla, partenerul de plastrografii al fostului ministru secretar de stat.

14 COMENTARII
  • cetatean 24.02.2012 la ora 9:41 am
    Domnule Narcis Daju cereti un punct de vedere oficial la Ministrul Justitiei si la Premierul României.Așa ceva este extrem de grav și la Penitenciarul Tg Jiu mai sunt multe de spus.Felicitări pentru curajul de a publica așa ceva.Luati un interviu doamnei Nitoiu Raluca purtător de cuvânt să vă explice cum face domnia sa evaluari profesionale si care e baza legală.Vă rugăm să trimiteți acest articol domnului GÂDEA, dacă nu o facem noi.Sunteți un mare jurnalist de investigații și vrem să duceți ancheta până la capăt.E subiect național.
  • mmm 24.02.2012 la ora 11:17 am
    @cetatean spune E intradevar subiect national dar crezi ca Narcis nu stie ca a mai umflat adevarul, cum fac de altfel toti ziaristii, ca sa para mai senzational.
  • cetatean 24.02.2012 la ora 11:50 am
    Aveti in fată ordinul fals e mai mult decât elocvent nu poti umfla o hârtie oficială sau poate dvs stiți că Ministerul Justitiei e pe Maria Ghiculeasa probabil ințelegeți că e grav, grav,grav.Dacă justiția va dovedi că Bălă a fost numit printr-un ordin fals atunci tot ce a semnat el ca director e nul.Nu e neapărat vina lui însă vor pica multe capete cu asemenea fapte. Știu că pare incredibil dar unii nu mai au simțul măsurii.La acest nivel au ajuns instituțiile statului și de aia au ieșit oamenii în stradă la minus 20 de grade. vedeți că oul costă de azi 80 de bani
  • CLAUZA DE SALVGARDARE 24.02.2012 la ora 12:06 pm
    BOMBA )))) PE SITE-UL FSANP A APARUT AZI STIREA CA DOMNUL CHESTOR A PRIMIT CALIFICATIV EXCEPTIONAL PE 2011 PENTRU ACESTE ORDINE ȘI PENTRU DEPĂȘIREA ATRIBUȚIILOR DE SERVICIU PRIVIND COMPETENTELE DE GESTIUNE ALE RESURSELOR UMANE.E LIBER LA ORICE ÎN ANP .URAAAAAAAAAAAA.DOMNU PREDOIU CUM E POSIBIL? AȘA A INTRAT ROMÂNIA ÎN UE?
  • OM 24.02.2012 la ora 12:35 pm
    Domnule Chestor vrem o pozitie oficială.Domnule Daju cui v-ati adresat de la Bucuresti pentru a elucida problema?Vă rugăm vorbiți cu Tolontan și dati subiectul sau cu Marius Tucă.Trebuie trași la răspundere urgent.Puteti trimite link-ul la toate redacțiile centrale?Dati-ne mailul de la cabinetul Ministrului Justitiei.Multumesc.
  • marian 24.02.2012 la ora 12:53 pm
    Dar de copilul Chestorului cu ofițerul LAIU Oana nu știți nimic?
  • expert 24.02.2012 la ora 13:43 pm
    Vedeţi ce strâmb e ordinul ăla e făcut la beţie şi semnat cu trabucul lui Ragea Oana are trei copii cu trei taţi ,la anul avem emoţii ce va fi băiat sau fată.
  • unul 24.02.2012 la ora 13:48 pm
    Domnule Daju, persoana care a întregistrat ordinul din ziar cea care a scris de mână numărul 533 din 12.02.2010 e din ANP,avem documente de la ANP cu acelaşi scris adică cifrele de mână identice.Credem că e o secretară foarte tare. E un fals grosolan si vă rog să cereţi părerea unui avocat, cum poate produce un ordin de ministru efecte retroactive,de groază nu e cumva vorba de corupţie la cel mai înalt nivel?
  • nicu 24.02.2012 la ora 14:04 pm
    Nea Nelu cred că pleci cu excepţional cu tot şi vor ieşi mai multe de sub preş
  • ion 24.02.2012 la ora 14:09 pm
    special pentru domnul Predoiu-cum putea fi Enache împuternicit director când el era director cu concurs promovat?
  • Justice 24.02.2012 la ora 19:01 pm
    Constantin Ragea este un fost partener de afaceri al ministrului Predoiu. Ragea a fost protagonistul unui scandal mediatic, in luna mai 2008, cand ministrul Predoiu l-a nominalizat ca secretar de stat al MJ, in conditiile in care acesta nu avea studii juridice. La acea vreme, la o saptamana de la nominalizarea sa ca secretar de stat, premierul Tariceanu a numit pe altcineva in functia de secretar de stat. Constantin Ragea a inlocuit-o la AVAS pe Iulia Scantei. Potrivit CV-ului publicat pe pagina de Internet a MJ, Ragea are studii economice. Ragea a fost pastrat in structura Ministerului Justitiei pe functia de secretar general adjunct, din acesta pozitie el fiiind numit reprezentantul ministerului in cadrul AVAS. Potrivit unui ordin ministerial din 30 mai 2008, Ragea avea in subordine Administratia Nationala a Penitenciarelor. Ministrul Predoiu l-a adus pe Constantin Ragea in cadrul MJ inca de la inceputul mandatului, acesta ocupand functia de consilier responsabil de relatia ministerului cu ANP. Ragea a facut si la INA programul ptr. inalti functionari publici, fiind coleg de grupa cu consiliera pentru minoritati de la Gorj. In mai 2008, cand Ragea a fost nominalizat ca secretar de stat, presa a relatat si despre relatia sa cu ministrul Predoiu si despre faptul ca cei doi sunt parteneri de afaceri. Inainte de a ocupa functia de ministru, respectiv consilier, Ragea si Predoiu au fost asociati in parti egale in cadrul companiei P & R Forus Strategies. Cei doi au renuntat la actiunile detinute la acesta companie in favoarea lui Mihai Gheorghe Ragea si Diana Florentina Predoiu. Potrivit Oficiului National al Registrului Comertului, compania are ca domeniu de activitate consultanta pentru afaceri si management.
  • Justice 24.02.2012 la ora 21:05 pm
    @ cetatean spune: Nu va faceti iluzii, s-au emis ordine gresite si la MAI, prin care se disponibilizau oameni, dar au ramas valabile si in ziua de azi! Degeaba a scris domnul Daju, s-a pronuntat justitia, caci... cainii latra, ursul merge! Intrebarea este oare cat le-o mai merge?
  • un agent local 24.02.2012 la ora 21:36 pm
    BAIETI NU IL LUATI SI PE TUDOR CU TOATA SLEAHTA LUI LA VOI CA NE-AM SATURAT DE EI!MAI AVETI LOCURI DESTULE PTR CEI CARE INCALCA LEGEA AICI IN ORASUL NOSTRU?LA CATE ABUZURI SI ILEGALITATI SI ABUZURI A CONSTATAT SI DESCOPERIT DL DAJU PENITENCIARUL TG JIU AR TREBUI SA FIE PLIN! DAR CUM NU EXISTA INSTITUTII ALE STATULUI IN IN JUD GORJ....
  • geo 28.02.2012 la ora 19:33 pm
    Buna ziua domnul Narcis, pe cand un alt articol cu si despre magariile din pusacrie?
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.