Noi dezvăluiri despre Caragea, la marșul de protest de la Motru
Noi dezvăluiri despre Caragea, la marșul de protest de la Motru
Investigatii18 iunie 2013

mihai ramescu protest

Omul de afaceri Mihai Râmescu, a organizat ieri un miting urmat de un marş prin centrul oraşului Motru, în semn de protest faţă de abuzurile exercitate de şeful IPJ Gorj, Viorel Salvador Caragea, asupra lui, a familiei şi a firmelor sale. La miting au participat angajaţi ai firmelor afaceristului. La finalul acestei manifestări, Râmescu, soţia și angajaţi ai săi, dar şi medicul care l-a monitorizat de când a intrat în greva foamei, au oferit declaraţii presei prezente la faţa locului.

„Din cauza grevei foamei, Râmescu poate dispărea dintre noi”

Medicul care a supervizat starea de sănatate a omului de afaceri, Mihai Râmescu, de când acesta a intrat în greva foamei a declarat, azi, că această măsură de protest îi afectează deja sănătatea. Motreanul a pierdut câteva kilograme bune în greutate, iar nivelul glicemiei i-a scăzut simţitor. „După cum vedeţi, a făcut turul acesta de forţă. Eu l-am sfătuit să nu-l facă, este încăpăţânat, îl face. Arată destul de bine, este un tip sportiv, cu o condiţie fizică bună, dar a slăbit vreo 5 – 6 kilograme. Glicemia s-a dus mai jos decât ar trebui, în jur de 70. S-a deshidratat şi văd că tot aşa o ţine. Eu l-am sfătuit ca, cel mai târziu mâine, să încheie cu greva foamei pentru că nu este o soluţie: este mult mai irascibil decât de obicei, este agitat şi asta nu e bine. Se poate întâmpla cel mai rău lucru din lumea asta, să dispară dintre noi. Sigur, nu acum, dar o asemenea acţiune nu se poate să rămână fără urmări. Eu insist să renunţe la greva foamei. Nu este bine ceea ce face, din punct de vedere al sănătăţii”, a declarat medicul.

Angajate amenințate că li se pun cătușele

Soţia omului de afaceri motrean, Maria Râmescu, a declarat că angajatele firmelor soţului ei sunt terorizate prin numeroasele şi insistentele controale ce au un sigur scop, să gasească nod în papură, cu orice preţ: „Toate fetele sunt disperate, pur şi simplu. Vin, le acuză şi ameninţă cu tot felul de represalii asupra noastră, că scot cătuşele, că le pun cătuşele. Nu mai rezistăm. Cauzele se ştiu foarte bine. Sunt dispoziţiile domnului inspector şef Caragea.”
„S-au luat acte şi avize care nu s-au mai adus înapoi, plus un caiet în care noi ţineam gestiunea. Ce scria în avize, era şi pe caiet. Actele au fost toate în regulă. Colegei mele i-au spus că dacă nu spune ce are de spus, i se vor pune cătuşele. Cred că voia să îi spună dacă primim marfă fără avize, dar de când sunt eu aici toate actele sunt la zi, totul se face corect”, a declarat o angajată a unui magazin deţinut de Mihai Râmescu.

„Dacă greșeam, îi stăteam în genunchi lui Caragea, dar nu am de ce!”

Mihai Râmescu a precizat că, în ultimii 3 ani, deşi a fost perioadă de criză, a mărit numărul de angajaţi, şi că are de gând să mai creeze şi alte locuri de muncă, însă în condiţiile în care este abuzat şi hărţuit, nu poate să mai facă acest lucru: „În anul 2008, când se anunţa criza, firma mea avea 170 de angajaţi. Am sfidat criza şi am reuşit, după 3 ani, să ajungem la 219 angajaţi. Văd că zilnic în Motru apar noi şomeri. Mă gândeam cum aş putea face să măresc numărul locurilor de muncă, pentru că sunt zilnic cel puţin 10 oameni care mă aşteaptă la sediul unităţii pentru un loc de muncă. Dar cum să mai gândesc lucrul acesta, când eu sunt hăituit şi abuzat de Inspectorul şef Caragea?! Nu se poate în acest fel, şi tocmai de aceea am recurs la această formă de protest. Deja sunt în a cincea zi de greva foamei şi nu voi renunţa la greva foamei până când instituţiile statului nu vor lua măsuri cu Caragea.”
Întrebat dacă a refuzat propunerile inspectorului şef din mândrie şi dacă nu cumva era mai bine să stea liniştit şi sa cotizeze ceea ce i se cerea, Râmescu a răspuns astfel: „Nu din mândrie. Sunt asociat cu soţia mea din ’92 şi nu voi fi niciodată asociat cu altcineva. (…) Nu. Dacă mă găsea cu greşeli, normal că treceam în genunchi, făceam ceea ce-mi spunea dânsul, dar atât timp cât eu imi plătesc datoriile la bugetul de stat, când plătesc atâtea miliarde, când asigur salariul la 219 oameni şi am de gând să măresc numărul angajaţilor, dacă voi fi, desigur, lăsat în pace… Sper ca acest individ să dispară din Gorj (…) Voi sta în greva foamei până când acest individ va disparea din poliţia Gorj. Dacă nu va dispărea, voi ajunge la spital.”

Al Madani, altă victimă a lui Caragea!

Ca o urmare a emulaţiei create, în peisajul social gorjean şi nu numai, de către demersul iniţiat de Mihai Râmescu, împotriva abuzurilor lui Viorel Salvador Caragea, au început să prindă curaj şi să apară şi alte victime ale şefului IPJ Gorj: „Gândiţi-vă ce i s-a întâmplat lui Săndel Lupulescu, probabil acelaşi lucru voia să mi se întâmple şi mie. Ei au fost, cum a spus domnul Lupulescu, foarte buni prieteni. Dar din prieteni au ajuns duşmani, pentru că omul a spus: domn’e n-am mai putut, de unde să scad atâta marfă pe care i-o dădeam, n-am mai putut!”
Medicul stomatolog de origine siriană, Ayman al Madani, este un alt personaj care a a avut și el de suferit de pe urma abuzurilor lui Caragea şi care acum doreşte să ia legătura cu presa locală pentru a dezvălui nelegiuirile la care a fost supus. „La fel, m-a sunat din Germania şi doctorul al Madani, de cetăţenie arabă, care avea cabinete şi afaceri în municipiul Târgu Jiu. Voia să facă şi dânsul, zilele acestea, un denunţ, pentru că din cauza hărţuirilor la care a fost supus, acasă şi la cabana de la Rânca, a fost nevoit să plece din ţară. La ora actuală are o altă afacere în Germania”, a mărturisit Râmescu.
„Am depus plângere la Ministrul de Interne, la comisia de abuzuri în Parlament şi la IGP. Mâine vreau să merg la Tribunalul Gorj, unde voi face plângere cu toate aceste abuzuri care s-au săvârşit asupra mea”, a conchis omul de afaceri motrean.

4 COMENTARII
  • baronul 18.06.2013 la ora 23:18 pm
    adio caragea, adio haimanaua dracului, puscaria sa te manince pentru tot ce ai facut politistilor din gorj, deacum incolo nu o sa mai pui diagnostice pentru unii politisti sub presiune, da de pricepeai si la medicina ordinarule, sa te manince viermi in puscarie, acolo unde este loculi al altora ca tine, Dumnezeu nu doarme, ah, cit mam rugat sa vina si vremea ta javra ordinara ce esti, te-am vazut la realitatea, ti-am vazut fata schimonosita si murdara, ai patat onoarea de politist ai patat uniforma politistilor corecti din Romania, sa-ti fie rusie, rusinea politiei, ai facut gorjul de ris, o tara intreaga vorbeste de inimaginabilele tale faradelegi, ai incercat si ai reusit ca la un moment dat sa fi deasupra unui judet, asupra unor politisti care nu au ce sa puna pe masa la copii sau sa le dea un pachet la scoala sau gradinita, sa cumpere mediicamente sau sa duca opiine la parintii bolnavi si amariti, le-ai taiat sporul de radiatii cum nu s-a mai intimplat in toata tara, ai facut numai lucruri bune om nenorocit ce esti dupa care ai incercat sa asmuti politistii tocmai impotriva celor care s-au luptat si ti-au spus de sute de ori sa te pololesti si sa-ti faci meseria intr-un alt mod, mai uman, mai flexibil, mai cu bun simt, dar te-a durut in****si pe tine si pe altii pe care ia- asmutit ca pe niste hiene asupra politistilor cinstit si amrati cu tot felul de crercetari disciplinare sau administrative, saa ai stiut sa conduci , ca un bezmetic si nimeni nu te-a tras de urechi, ce au facut sindicatele, ti-au cintat osanale iar tu ai mers inainte, da inainte dar spre decadenta spre rusine spre dezonoare, ai fot un monstru un nimeni pentru politie, totul a fost spoiala in marea parte, ai distrus structuri de politie, mai exista economic la gorj??????nu tu l-ai distru ca sa te razbuni pe voinescu ca nu este un bun manager, cu tine nimeni nu este bun decit acolitii tai niste putregaiuri umane nu mai exista nimeni care sa te traga de mineca, nimeni, nimeni, dar ai luat plasa prostule sa nu crezi ca toti sint prostii tai indiferent ce va fi tu trebuie sa pleci si in nici un caz la gorj nu trebuie sa vina niste indivizi gen taur in calduri vezi articolele din scandal de gorj, asa nu se vace nimic, pentru pleaca caragea si vine frate-su, asa ca ......totusi lumea nu va mai haleste, la ipj gorj trebuie o alta orintare si schimbari din temeli, deci mare atentie cei de la corpul de control, daca ati venit sas va plimbati ca haimanalele anterioare mai bine nu va apucati, daca nu puneti mina pe treaba si faceti lumina la gorj ipj gorj este un viespar, ....va dorim succes deplin
  • politist 18.06.2013 la ora 23:46 pm
    p entru domnii din corpul de control al mai , sint chiar un politist care am plecat din cauza ca acest individ puscariabil numit caragea erea de nesuportat, am vazut emisiunea la realitatea si am ramas surprins de lipsa si incapacitatea celor care ii suflau la telefon purtatorului de cuvint doamna dochian probabil erea acolo si nulitatea de caragea.....bun s-a intocmit un dosar penal pentru blocarea drumului etc etc si etrc dar carea este actul material de blocare a strazii bai caragea, carea bai fraiere, a pus bariera, a pus vreo trasura dea doua in strada, a facut vreo baricada, ai vazut tu fraiere acest lucru, infractiunea se savirseste cu intentie, pai mai incultule, bai prostovane care este sau a fost intentia oamenilor de acolo....sa blocheze strada, bineinteles ca acolo au fost gura casca oameni din blocurile vecies sau si nuntasi dar ei nu au avut intentia de a bloca cu buna stiinta stradan nu au avut reprezenrarea savirsirii unei infractiuni, de3ci domnilor de la bucuresti, aici este vorba de abu cras din partea unui om neom mai bine zis caragea si a altui fraier numit stochean de la motru slugoi ordinar,pupincurist total, deci abuz si numai abuz,pai atunci fraierilor sa dati si cu subsemnatul si sa va fie rusine ca faceti politia de risul lumii si ati facut pina acum cu virf si indesat, daca erea negru la motru adjunct cred ca pina acum erea la spital cu icter mecanic, dar daca este pristanda stochean si pristanda ioenete si superpristanta copcaragea ce sa n mai vorbim, chiar asi fi vrut sa vad daca cineva le-a spus acestor indivizi certati cu cartea cu cultura cu bunul simt ca nu este nici o infractiune de blocare, cazul mai necesita si alte discutii a facut cumva ramescu cortul in strada si ablocat strada bai fraieri de politisti, unde a fost politistul de frunte al judetului stochean , s-au pus ca magarul pe p[luta pe omul cu nunta pentru ca asta deal dracu nu vrea sa fie sub talpa tembelului de caragea si atit, a doua zi au fost alte eminente cenusi in frunte cu fetanu un alt pupincurist convins,bai fraierilor sa va fie rusine ca mai sinteti in politie si conduceti oamenii numai la prostii si la timpeniile voastre din capetele a;lea bolnave de lingai si lichele....... deci donmilor de la bucuresti faceti curatenie si sa faca treaba dupa lege si ordine nu dupa ce le bese lor mintea pentru ca si indicatorii aia buni se mai fac si din creion din pix sau ...din tastatura calculatorului, stiu prea multe si imi este chiar scirba de tot din aceasta politie judeteana nenorocita si condusa numai de jogodii alese pe sprinceana....sa va fie rusine incompetentilor
  • Jurnalisti de 2 lei 19.06.2013 la ora 0:24 am
    Ziarijdii de la GorjsExclusiv habar nu au de la cine incaseaza banii pentru banner-ul cu Ghiocela de pe asa zisul lor site.... Astazi apare un articol cu:„Afaceristul RĂmescu...” se poate verifica pe editia online si cea scrisa ca sunt dusi de pe planeta asta... Lau pus in RAMĂ cred...:))
  • la rece 21.06.2013 la ora 17:45 pm
    sa ma mai lasati cu oamenii astia de afaceri...ramescu si lupulescu care ori de cate ori au fost verificati si controlati ...pt. ei este o nedreptate..Ramele astea de cine au fost tinute in brate?...raspunsul e simplu....de vechea putere. Daca Caragea dispune controlarea firmelor lor inseamna ca are o chestie personala din punctul lor de vedere...dar nu uitati...in judetul Gorj sute de firme au fost controlate din dispozitia lui Caragea dar numai doua rame se plang...si se plang ca au de ce....au facut prea multe magarii sa faca banii astia. Sunt administrator de 15 ani si nu am ajuns la nivelul lor dar in schimb dorm linistit noaptea
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.