Noua echipă de baschet se naşte greu
Noua echipă de baschet se naşte greu
Alte sporturiSport21 iulie 2011

De la euforia dată de vestea că baschetul va avea în continuare o echipă de primă divizie în Gorj, în ultima vreme s-a trecut la un ton mai ponderat al exprimării părerilor despre noua echipă cu care Energia va ataca sezonul 2011 – 2012.

Fără doar şi poate, plecarea lui Darby a făcut ca mulţi dintre suporterii echipei de baschet să se întrebe dacă noua conducere nu a început cumva mandatul cu stângul, considerând neatractiv baschetul fără Darby la Târgu Jiu. Sunt suficient de mulţi şi cei care cred că plecarea americanului nu afectează în niciun fel echipa, susţinând că acesta şi-a cam atins limitele şi nu ar putea aduce echipei mai mult decât deja i-a dat. Probabil, cei mai mulţi sunt însă cei care ştiu că există baschet şi după Darby, că odată şi odată americanul tot ar fi părăsit Energia şi că e mult mai bine ştiindu-l pe acesta într-un alt campionat, decât la o echipă ce ne-ar fi putut vizita în campionat, stârnind regrete mai mari văzându-l în alt tricou marcând contra Energiei.
Darby reprezintă acum istorie pentru Energia, aşa că toate energiile conducerii ar trebui conectate la tratativele pentru aducerea, să-i spunem aşa, „noului Darby”. S-a încercat aducerea lui Brandon Fields, însă acesta pare să nu fie singura soluţie, asta mai ales după ce pe fir ar mai fi intrat şi alte echipe din România. Nikolic testează şi el în acest moment piaţa sârbească, una pe care o cunoaşte mai bine, şi spune că are câteva nume de baschetbalişti valoroşi, pe care ar putea să-i aducă la Târgu Jiu.
În vreme ce Darby a ales alte căi, Troupe aşteaptă, încă, să se înţeleagă cu Energia. Propunerea sa ar fi un salariu nemodificat faţă de cel de anul trecut, dar cu unele clauze noi în contract, asta pentru a evita ca pe viitor să rămână din nou fără ultimul salariu, sau să-şi plătească din propriul buzunar avionul spre America. În aşteptarea răspunsului, Porter Troupe a aflat şi că Energia a semnat primul contract tocmai cu un jucător american ce evoluează pe poziţia sa, Robert Giles.
Dincolo de Giles şi Mocanu, al doilea jucător ce şi-a pus semnătura pe contractul cu Energia, există câteva promisiuni şi o listă lungă de încercări ale conducerii de a convinge jucătorii să vină sau să revină la Târgu Jiu. La categoria promisiuni se află Stefan Nikolic, fiul antrenorului, care n-a semnat, dar i-a promis tatălui său că va juca din nou pentru Energia, în vreme ce la capitolul „încercări” îl putem trece pe polonezul Rafal Bigus. Din păcate, se pare că în privinţa postului de pivot Energia va trebui să caute doi noi jucători, inamicul public numărul 1 al revenirii lui Bigus la Târgu Jiu, soţia acestuia, părând a fi câştigat deja lupta.

1 COMENTARII
  • baschet 22.07.2011 la ora 9:31 am
    "Oficialii clubului au anunţat, pentru site-ul clubului, www.csenergia.ro, perfectarea unei înţelegeri cu americanul Brandon Fields. Acesta a ajuns la un acord cu clubul gorjean, în ceea ce priveşte prevederile contractuale, iar oficialii de la Tg-Jiu au trimis deja contractul semnat către jucătorul american de culoare, aşteptând ca acesta să revină semnat de american şi de impresarul acestuia."
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.