Noul prefect a fost șef de sală la “MILLION”!
Noul prefect a fost șef de sală la “MILLION”!
InvestigatiiUltra - Scurte13 ianuarie 2014

Ponta și Teodorescu transformă Prefectura în cazinou!

Ponta și Teodorescu l-au ales ca viitor prefect de Gorj pe Alin Văcaru. Un tip șters, ușor manipulabil, mult sub nivelul lui Teodorescu (da, există și așa ceva!), cu un periplu profesional nu numai stupid, dar chiar la limita penalului, sub conducerea căruia instituțiile publice vor regresa, cu siguranță, ca și în mandatul actualului prefect.
Până acum, Văcaru nu s-a fãcut vizibil în spațiul public prin vreo inițiativă lăudabilă. Un lipitor de afișe ca oricare altul, s-a detașat de colegii lui doar prin slugărnicia mai pronunțată față de Teodorescu. La schimb, a preluat, deja, de la acesta două posturi cheie și se pregătește de al treilea. Întâi i-a succedat ca președinte al TSD Gorj, apoi ca președinte al Consiliului de Administrație al Sanatoriului de la Dobrița și, acum, s-a stabilit ca el să fie noul prefect.
Cu Văcaru prefect  Gorjul intră într-un nou episod de comedie neagră. Peste imaginile cu Teodorescu, un ins căruia i se rupe de acest județ și de oamenii lui și pe care l-a interesat doar devenirea personală, ținând mâna la inimă în timp ce se intona imnul la festivități (deși, e clar, pe el îl doare în altă parte!), se suprapune acum poza mustind de prestanță și, mai ales, de inteligență, a noului prefect. Mă gândesc la viitorii lui subordonați din Prefectură, majoritatea specialiști de excepție, care vor fi nevoiți să facă eforturi să nu izbucnească în râs în fața unei asemenea creaturi.

Grație iresponsabilității lui Ponta și Teodorescu, Gorjul devine primul județ în care un fost șef de sală de cazinou ajunge prefect. Fiind deosebit de capabil, nimeni nu-l angaja în altă parte, de aceea Alin Văcaru a lucrat o perioadă îndelungată ca șef de sală la cazinoul “MILLION”, de la Hotel Gorj. Sincer, n-am crezut că sunt atât de demenți încât să promoveze ca prefect un fost șef de cazinou, dar m-am lămurit când am citit declarația de avere a lui Văcaru.

Ulterior, în 2009, ca lipitor fruntaș de afișe, Văcaru a fost propulsat de PSD la conducerea Agenției de Prestații Sociale Gorj, după ce a dat concurs de trei ori, ajungând, în cele din urmă, să concureze singur, pentru ca partidul să fie sigur că obține cea mai mare notă. Ca să nu se spună că sunt eu excesiv de subiectiv, redau mot  – a – mot, o știe difuzată de Radio Omega în 2009:

“Alin Văcaru, cel care lipea afişe în campanie pentru ministrul Victor Ponta, a fost recompensat de acesta cu o funcţie de conducere. Chiar dacă vârsta şi pregătirea tânărului social-democrat lasă de dorit, Alin Văcaru o înlocuieşte pe Viorica Roşianu, la şefia Agenţiei de Prestaţii Sociale Gorj.
Fost preşedinte al TSD Gorj, Alin Văcaru, a câştigat concursul, organizat a treia oară, la Ministerul Muncii, până ce contracandidaţii săi de la PD-L s-au retras din cursă, lăsându-l singur să concureze pentru acest post.”

Debarcat, rapid, de la conducerea Agenției de Prestații Sociale, Văcaru a intrat în șomaj, după care tot partidul i-a făcut rost de un post de profesor suplinitor la Liceul Auto din Târgu Jiu.

Din facsimilul de mai sus puteți constata că același partid s-a îngrijit și de soția lui, angajând-o la Întreprinderea de Drumuri și Poduri și la fundația domnului Cornel Vișoianu, care a asigurat constant protecția socială a lui Teodorescu, a rudelor lui și chiar a pițipoancelor din jurul lui.
Întrucât chiar și ca profesor suplinitor la Liceul Auto era nevoie ca Văcaru să vorbească liber în fața elevilor și să cupleze mai mult de doi neuroni, noul prefect n-a făcut mulți purici nici acolo. Cel care i-a sărit în ajutor, prin niște matrapazlâcuri dacă nu penale, în mod sigur scârboase, a fost tot Teodorescu. În 2010, actualul prefect a fost numit președinte al Consiliului de Administrație de la Sanatoriul Dobrița, un spital în care Consiliul Județean a pompat zeci de miliarde de lei vechi, care nu se prea regăsesc în investiții, la fața locului. Una dintre firmele abonate la lucrările de la Dobrița este S.C. ELIMASTRO S.R.L., o firmă din Tismana condusă de un afacerist controversat – Remetea Petre Narcis – care, după ce a luat nota 1,7 la bacalaureat a fost promovat consilier personal al primarului Slivilescu.
Potrivit portalului www.e-achizitii.com, în 2011, când Teodorescu conducea Consiliul de Administrație al Sanatoriului Dobrița, firma ELIMASTRO a primit două lucrări de 3,5 miliarde lei vechi.

Cu siguranță că, în realitate, este vorba de mai multe contracte, pe care nu le-am aflat, încă, deoarece mega – managerul Tiberiu Tătaru, pesedist convins care cu puțin timp în urmă îi pupa mâinile lui Ionel Manțog în sediul PDL Gorj, ca să-l țină în scaun, este zero la capitolul transparență. De altfel, dacă accesați secțiunea “Contabilitate” pe site-ul sanatoriului apare o eroare strategică de server…

Ce a făcut, apoi, onorabilul domn Teodorescu, care se bate cu pumnii în piept ca maimuța că el e cu legea, că el nu discută, că la el nu merge ș.a.m.d.? L-a angajat pe frățiorul său de pe liană, Alin Văcaru, ca inginer la … ELIMASTRO!!!

Iată cum banii publici sunt plasați atent, astfel încât să se convertească în locuri de muncă, la firmele clientelare, pentru inapții din ograda PSD Gorj.
Ba, mai mult, după propulsarea ca prefect al lui Teodorescu, cine credeți că a fost ales, cu unanimitate de voturi, să-i ia locul, ca președinte al Consiliului de Administrație de la Sanatoriul Dobrița? Alin Văcaru, desigur.
În cele din urmă, Văcaru a fost numit de PSD Gorj ca director adjunct la MINPREST unde a reușit două lucruri: să-și cumpere DUSTER full version din bani publici și să-și atragă până și antipatia sutelor de simpatizanți PSD angajați, la grămadă, în subordinea sa, în ultimele luni, conform celebrei liste elaborate în biroul lui Ion Călinoiu, cu participarea lui Florin Cârciumaru și a lui Laurențiu Ciurel.
Alura de clovn a noului prefect mustește și din implicarea sa în afaceri. Împreună cu controversatul afacerist Nuță Floarea, Alin Văcaru a deschis în 2008 S.C.  N.C.ROM  S.R.L., o firmă care are un obiect principal de activitate cât se poate de “înălțător”: “capturarea cu capcane a vânatului”!!!

S-ar putea trage, din toate acestea, multe concluzii. Cea mai la îndemână este următoarea: era putin probabil ca noi, gorjenii, să ne amintim cu nostalgie de fostul prefect. Personal, când a fost instalat Teodorescu n-am crezut că voi ajunge să-l regret și să-l apreciez pe predecesorul lui, Liviu Andrei. Alegându-l pe Văcaru ca succesor al său, Teodorescu are certitudinea că atunci când gorjenii își vor aminti de cel mai mini mini-prefect din istoria județului, printre două înjurături vor slobozi și un zâmbet așa, mai micuț…

16 COMENTARII
  • De la tara 13.01.2014 la ora 13:17 pm
    Maestre, vai da mama lui de judet in care traiesc copii nostri! Unde dracului este minimul de responsabilitate politica in Gorj? si Calinoiu si Carciumara, erau, candva oameni rationali- dubios de ce tolereaza tot circul asta. Altminteri, si-au propus sa-si sprijine nepotii in a migra. Situatia sper sa fie comentata de cei localnici si in tema. Ideal ca cei din prefectura sa reactioneze- daca mai este cineva pe acolo. Am sunat unul dintre fostii "guru" in institutie sa confirme minunea de stire- intrebarea a fost "care-i treaba ta?!". Chiar asa?! Desi te citesc, unori si citez, cu regularitate, intru rar sa te felicit pentru modul exceptional in care scri, dincolo de standardele de jurnalism din tara, insa, nu voi ezita nici acum sa-ti reamintesc ca poti duce la un nivel mai inalt demersul tau! Pacat ca suporterii tai sunt "oameni de maruntisuri" si nu reusesc sa vada in tine un profesionist cu potential imens ce are nevoie sa se detaseze pentru a putea sa revi generand schimbari de durata in acest judet.
  • Lasati Gorjul in afara politicii 13.01.2014 la ora 13:49 pm
    ... credeam ca Calinoiul si ca Circiumarul nu sunt bine pregtiti si ca de aia pesedeul este incompetent si nu merg trebile la Gorj. Uite ca se poate si mai rau decat Calinoiul si Carciumarul, se poate cu Teodorescu, cu Vacaru si cu Vana. Totii, absolventi ai unei "scoli de meserii" locale - ca facultate nu poate fi denumita, toti fara viziune, fara experienta si fara sa fi facut ceva concret in viata lor. Sunt doar niste politruci care nu au putut sa-si cladeasca o cariera bazata pe competenta prin propriile lor puteri. Daca nu era partidu' nu erau nici dansii. Sa ne povesteasca Teodorescu, Vacaru si Vana, despre 1 (un) - UN INGUR proiect pe care ei l-au luat de la cap la coada si l-au realizat! Macar Calinoiul le are cu ceapeul si carciumarul cu vopsitul bordurilor si a cojii de copaci. dar astia nu stiu sa lege 2 vorbe-ntre ele...
  • gorjanul 13.01.2014 la ora 13:58 pm
    Felicitari , exceptional scris , argumentat si documentat . Se vede ca la scoala ai invatat carte si metodele de lucru . Meserias .
  • eu 13.01.2014 la ora 20:04 pm
    Domnule Daju, sunteti informat gresit. Sef de sala la Million nu este acelasi lucru cu Supervisor. Supervisorul are multi angajati in subordine si foarte multe chestiuni administrative de rezolvat. In perioada cand domnul Vacaru a fost Supervizor la Million, acesta si-a indeplinit sarcinile cu demnitate și a fost un fost un lider extraordinar. Multi il regreta ! Indiferent de ce scrieti, oamenii care il cunosc știu ca este un om deosebit si in care poți avea încredere. Daca este adevărat ca va fi Prefect, ma bucur si sunt sigura ca va demonstra cât este de competent.
  • Narcis DAJU 13.01.2014 la ora 20:34 pm
    @) eu Aveti umor. Sa stiti ca si eu regret că domnul Văcaru n-a rămas să lucreze, pe vecie, la MILLION. Avea toate calitățile și, de ce să nu recunosc, o prestanță deosebită.
  • Narcis DAJU 13.01.2014 la ora 20:42 pm
    Dacă ar fi priceput vreo iotă din mega-cursurile pe care le-a urmat, mini-prefectul ar ști că Văcaru, DIN MOMENT CE A LUCRAT PENTRU NIȘTE RUȘI ȘI A FOST PLĂTIT DE NIȘTE RUȘI, o să primească certificat ORNISS la anul și la mulți ani!
  • ciurel 14.01.2014 la ora 8:53 am
    Noua, gorjenilor, chiar ne pare rau ca nu a ramas domnul vACARU la Million. Ne pare rau ca nu l-a angajat si pe tEODORESCU la Bingo! Poate aveam sansa sa avem un prefect, nu un papitoi, asa cum se intampla la fiecare schimbare de guvern. Chiar nu exista un om potrivit in masinaria PSD care sa stea in fotoliu, sa primeasca informatii si sa dicteze controale deconcentratelor? Bag de seama ca nici tEODORESCU si evident nici vACARU nu sunt capabili de aceste lucruri.
  • gorjanul 14.01.2014 la ora 23:33 pm
    Vorba lui Matei ,,,,
  • ELENA MIHAIL 17.01.2014 la ora 18:59 pm
    E GRAV SA ASEZI PROSTII SA CONDUCA ,SI CU ATAT MAI GRAV CAND PROSTIA PUTE DE LA VARF IN JOS.....TREZESTETE BRANCUSI SI VEZI CE PROSTI ,ITI PASTORESC MELEAGURILE......
  • cata nesimtire 22.01.2014 la ora 12:55 pm
    pai va fi cu siguranta pus prefect acest mascarici ca sa faca si la prefectura ce a facut pe la MINPREST , adica nimic bun dar multe cheltuieli iar una din ultimele cheltuieli cu iz penal facute de cei doi mascarici de la MINPREST ( giorgi si vacaru) este de a imparti TICHETELOE DE MASA PRIMITE CA DISCOUNT DOAR LA TREPADUSI LOR FARA A DA SI LA MUNCITORI ( CAM ILEGAL COANE FANICA) ASA CA AI LOR AU MAI LUAT ASA CATE 2500 -3000 DE LEI PRIMA DE FIECARE IN TICHETE CADOU ASA CA SA AIBE SI GURA LOR CE MANCA - CURAT MURDAR DOMNILOR DE LA USL
  • geo 22.01.2014 la ora 14:42 pm
    eu inteleg din articolul asta, ca acest Vacaru a trebuit sa munceasca, poate in locuri nu de invidiat, ca sa se intretina, probabil ca daca lucra in minister cum a lucrat Mantog, sau era deputat ca Morega s.a.m.d era mai aplaudat, dar daca a trebuit sa supravetuiasca cum a putut prin munca, intr-un mod transparent, asta il face fraier si necinstit. eu stiu despre Vacaru ca a scos minprest la lumina dupa ce o hoata de directoare a supt tot din unitatea aia si mai stiu ca nu a facut traseism politic asa cum au facut 90% din politicieni, desi pt asta a trebuit sa munceasca in locuri nu foarte onorabile pentru unii. si totusi faptul ca sunt promovati oameni tineri este un avantaj pentru noua generatie, promovati fiindca au muncit nu pt ca au stat pe sub birou
  • unu mic dar rau 22.01.2014 la ora 17:02 pm
    Gorj News pute a demagogie ! Din pacate presa din ziua de astazi este doar un instrument politic , se fac cercetari si interpretari menite a crea suspiciune , neincredere si lista poate continua . Menirea presei nu este de a aduce injurii la adresa unor persoane , fie ele si din clasa politica . Este strict de informare publica . Ei aici se vede diferenta intre presa politica si presa ce are ca scop doar informarea cetatenilor .
  • TinA 22.01.2014 la ora 19:24 pm
    Domnule Daju, as avea si eu o curiozitate: ptr. a fi numit prefect, Vacaru trebuia sa fie functionar public! Pe ce functie a sustinut concurs, in conditiile in care s-a spus ca nu se mai fac angajari la stat in 2014? Sunt functionari publici si in privat? Sau i-a lasat mostenire Teodorescu si functia lui de consilier principal la MCSI, unde a lucrat de pe 13.08.2012 pana pe 15.08.2012, ca pe 16 era prefect? Sa mai spuna cineva ca Praslea cel Voinic e doar un basm...Si asta in timp ce oamenii dedicati comunitatii sunt lasati sa moara!
  • gorjanul 24.01.2014 la ora 9:23 am
    Stati linistiti ca Vacaru (nume predestinat ) nu va sta prefect decat 3 luni fiindca el nu poate sta departe de siamezul Theo , asa ca in scurt timp si Vacaru (nume de prefect ) va fi numit Secretar de Stat la Ministerul Pacanelelor .
  • gorjanul 24.01.2014 la ora 9:25 am
    Stiti ce au in comun prefectul Vacaru(l) , viceprimarul Aurel Popescu si Ion Ruset ? Pacanelele .
  • EXCLUSIV „Gorj NEWS”: DEZVĂ 10.04.2015 la ora 12:08 pm
    […] în fruntea Prefecturii Gorj și s-a desăvârșit cu promovarea, în același scaun, a fostului șef de cazinou Alin Văcaru. E ca și cum ai pune doi puști care abia merg pe bicicleta cu trei roți, să conducă o navă […]
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.