Nu din comunism vine Morega, ci direct din epoca sclavagistă
Nu din comunism vine Morega, ci direct din epoca sclavagistă
Opinii10 decembrie 2009

dan ilie moregaDuminică seara, imediat după anunţarea exit-poll-urilor, în timp ce Mircea Geoană ţopăia a prost, Dan Ilie Morega jubila înfiorător, imaginându-se deja călare pe ciolan. Opţiunile sale, devoalate în dialogul purtat cu Ovidiu Popescu, în direct la Radio Târgu Jiu, sunt cel puţin nefireşti. Astfel, Morega nu dorea şefia Complexului Energetic Turceni, ci colosul economic, în sine. Accepta să cedeze Complexul Energetic Rovinari PSD-ului, cu condiţia inabil disimulată de a-l instala la conducere pe Laurenţiu Ciurel, „un om bine pregătit profesional”, prietenii ştiu de ce.
Până aici, nimic senzaţional. Numai că Morega pretindea „şi alte societăţi„, justificându-şi pretenţia cel puţin terifiant: „pentru ca într-un fel să se echilibreze numărul de salariaţi” (!!!).
Din câte ştiu, Dan Ilie Morega este primul om politic (?) care recunoaşte, astfel, public că în România, în ultimul timp, nu doar unităţile economice se împart de către partidele aflate la putere, ci şi oamenii. Repet: preşedintele organizaţiei Gorj a Partidului Naţional Liberal a cerut duminică seara „şi alte societăţi, ca într-un fel să se echilibreze numărul de salariaţi„. Din momentul de faţă, eu nu voi mai scrie că Morega a descins direct din comunism la conducerea Partidului Naţional Liberal. Nu. Dan Ilie Morega vine de departe, din epoca sclavagistă, şi se comportă şi gândeşte ca atare.

Mai jos, aserţiunile lui Dan Ilie Morega, rostite duminică seara la Radio Târgu Jiu:


Dan Ilie Morega – Dovada ca nu e comunist
Asculta mai multe audio Politica

„Dan Ilie Morega: (…) Ca să nu avem discuţii,

probabil că mâine sau, cel târziu, poimâine, voi pleca la Bucureşti şi

voi discuta cu echipa de negociatori într-un mod vehement, nu numai pentru Gorj, ci pentru toate judeţele,

anumite probleme sensibile să fie trecute în protocolul central naţional, în cadrul majorităţii, indiferent că sunt la nivel de judeţ. (…)
Eu voi dori ca să am în concurenţă, dacă vreţi,

cel puţin un complex energetic,

cu domnii de la PSD, care în mod categoric vor dori Rovinarii şi

să-l pună pe Ciurel, care este un om bine pregătit profesional,

din acest punct de vedere. Deşi Turcenii probabil că avea mari probleme din punct de vedere economico-financiar, din punct de vedere a o serie întreagă de contracte care au fost încheiate pe o perioadă mai îndelungată decât strategia pe care o au în domeniul energetic.

Ovidiu Popescu: Deci, concret, veţi solicita şefia de la Turceni, să înţelegem?

Dan Ilie Morega: Nu şefia, una din companiile naţionale.

Şi nu numai una din companiile naţionale, ci

şi alte societăţi, ca într-un fel să se echilibreze numărul de salariaţi.

Ovidiu Popescu: În ceea ce priveşte SNLO-ul?

Dan Ilie Morega: SNLO-ul… Eu sunt un om cu destulă înţelepciune şi experienţă. Va rămâne, probabil sau mai mult ca sigur, la PSD, pentru că ei au primar la Motru şamd.”

3 COMENTARII
  • Narcis DAJU 18.01.2010 la ora 20:42 pm
    Răfuieli destul de ieftine între aceşti trişti subordonaţi politic ai lui Morega. În loc să vă plătiţi poliţe de nivel preşcolar, firesc ar fi fost să vă oripilaţi de visul lui Morega, care se şi vedea împărţind cu Călinoiu nu doar obiectivele economice, ci şi salariaţii din Gorj, bucată cu bucată. El a spus-o, nu eu, voi doar treceţi cu vederea, pentru că nu vă interesează pe fiecare decât un post cât mai călduţ, şi cât mai la centru. Morega a spus că vrea "una din companiile naţionale, şi alte societăţi, ca într-un fel să se echilibreze numărul de salariaţi." Premisa lui Morega este deosebit de stupidă şi de înfricoşătoare, totodată: după el, mulţi salariaţi înseamnă multe voturi. Ce legătură există între un contract de muncă şi controlul, manipularea şi uniformizarea ideologică, Morega ştie foarte bine. Marin Sorescu a scris că "din frică să naşte a mai a dracu dragoste". Între timp, lucrurile s-au mai schimbat. Perspectiva pierderii locului de muncă generează frică, iar frica te duce dindărăt la urne şi te şi învaţă cu cine să votezi. În locul vostru, al celor care vă răfuiţi ieftin aici, l-aş lăsa singur pe Morega în sediul de pe Bulevardul Unirii, să urle în voie, cum singur recunoştea, ca Laica la lună.
  • Narcis DAJU 18.01.2010 la ora 20:43 pm
    Întrucât la acest articol continuă să fie postate comentarii în care tot felul de persoane şi personaje continuă să se înjure între ele, am decis să le şterg pe toate şi să le invit să se înjure la altă masă. GorjNEWS.ro este închis pentru cei care se răfuiesc gregar, având unică miză ciolanul, cât mai îmbrăcat şi cât mai la centru.
  • dora 18.01.2010 la ora 20:43 pm
    Apropo de rafuieli si de Morega et company.. Prostia este una din cele mai distructive forte din istoria umanitatii. Nu poate fi invinsa. Dar se pot face multe pentru a reduce si a controla puterea sa. Cu cit o intelegem mai mult, cu atit o putem evita si sa-i prevenim efectele.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.