Cum mulge prefectul TOUAREG-ul Prefecturii
Cum mulge prefectul TOUAREG-ul Prefecturii
Investigatii13 ianuarie 2011

Conform documentelor existente în Prefectura Gorj, TOUAREG-ul din dotarea lui Liviu Andrei a efectuat 181 km în medie, în fiecare zi lucrătoare din 2010! Deşi este asigurat CASCO – poliţa ridicându-se la circa 100 milioane lei vechi – prefectul a mai cheltuit în 2010 peste 213 milioane lei vechi cu reparaţii şi întreţinerea autovehicolului.

L-am văzut, recent, pe Gigi Becali, în ieslea oilor de lângă reşedinţa sa din Pipera, mărturisind, destul de convingător, că în fiecare dimineaţă mulge o oaie şi bea un pahar cu lapte proaspăt. Pe lângă Prefectura Gorj nu se găseşte niciun staul. Neavând prea multe opţiuni, prefectul Liviu Andrei s-a oprit în garaj şi a ales să mulgă … TOUAREG-ul din dotare.

NU TOŢI CIOBANII ştie SĂ MULGĂ

Îndeletnicire străveche, mulsul presupune în primul rând multă cumpătare. Trebuie să te speli pe mâini, înainte – obligatoriu, după – opţional. Excesul de lăcomie şi lipsa de delicateţe în utilizarea mamelonului poate duce la deteriorarea sa iremediabilă.  De asemenea, nu ai voie nici să înjuri, nici să ameninţi şi nici să răgneşti în timp ce mulgi!
Pentru că a Liviu Andrei a încălcat toate aceste reguli, TOUAREG-ul Prefecturii este aproape sterp…

181 km/zi cu TOUAREG-ul, barem imposibil, realizat de Liviu Andrei

Potrivit unui document oficial remis, la cerere, Ziarului de investigaţii GORJNEWS de către Liviu Andrei, în anul 2010 domnul prefect a efectuat cu TOUAREG-ul 43.472 km, adică o medie de 181 km parcurşi în fiecare zi lucrătoare! Acest barem imposibil poate fi realizat doar, eventual, de un şofer priceput să dea kilometrajul înainte, ca să-i pice, pleaşcă, carburantul corespondent!
Surse demne de încredere din Prefectura Gorj confirmă faptul că este destul de straniu modul în care se evaporă carburantul alocat instituţiei. În prezent sunt alocate Prefecturii 5 cote de carburant, din care, mărinimos, Liviu Andrei foloseşte … 4 (patru), una lăsând-o pentru uzul subordonaţilor. Mai mult, nu de puţine ori, consumul şi costurile de reparaţii şi întreţinere realizate cu TOUAREG-ul au fost „descărcate” scriptic pe celelalte vehicule din dotarea Prefecturii, pentru a echilibra, cât de cât, resursele cheltuite.

O revizie costă maxim 20 de milioane, dar prefectul a cheltuit de zece ori mai mult

Deşi o revizie la un TOUAREG de tipul şi vechimea celui din dotarea Prefecturii se ridică, indulgent, la cel mult 2000 de lei / 15.000 km, în 2010 Liviu Andrei a cheltuit peste 213 milioane lei vechi cu întreţinerea şi reparaţiile autovehiculului cu pricina. Cu atât mai şocant cu cât TOUAREG-ul este singura maşină asigurată CASCO, Prefectura plătind circa 100 milioane lei vechi anual. Deci, dacă a lovit maşina, a fost reparată gratis. Atunci, cum s-a ajuns la peste 213 milioane lei vechi? Aşa cum spuneam mai sus, mulsul presupune multă cumpătare şi evitarea excesului de lăcomie.

Reparaţii fictive, decontări cu paraîndărăt

Potrivit surselor noastre, intervenţiile reale la TOUAREG se realizează la NURVIL, iar cele imaginare, scriptice, ca să mănâncă şi gura lor, la un service „agreat”, unde maşina a fost reparată de mai multe ori, fără a-i călca, însă, pneurile prin zonă. Ca un detaliu ajutător, Liviu Andrei şi-a recompensat şoferul – Ion Danciu, zis Jan, angajându-i soţia, pe Angela Danciu, la cabinetul prefectului!
O soluţie pentru revigorarea turismului în Gorj ar putea fi organizarea unui pelerinaj la Târgu Jiu. Cohortele de turişti ar trebui să nu rateze şansa de a vedea aici, înainte de toate, prefectul nostru neîndemânatic la muls şi TOUAREG-ul lui, aproape sterp…

18 COMENTARII
  • gogu 13.01.2011 la ora 10:35 am
    Asta e una din putinele faradelegi pe care le-a facut prefectul. Este un borfas cu aere de smecher,care pe unde a trecut, a facut prapad. Mai cercetati si o sa vedeti si alte surprize.
  • Moastele Sf. Vasile 13.01.2011 la ora 19:00 pm
    Oare de ce numa' GorjNews, sau cum i-o fi zicand, realizeaza asemenea articole comptente? Ce, e mare lucru ca celelate ziare si TV sa ceara informatii pe legea accesului la informatii publice? De ce n-o fac? Oricum, Vasilica far'de Frica si cu Prelungirea Mica, a transformat imaginea Prefecturii mai rau decat a unei stane, sau a unei carciumi, sau a unui bordel, .... Bah, fiti atenti! Nu observati seara de seara becu' rosu-n cabinetu'' lu' Vasilica far'de Frica si cu Prelungirea Mica? Greu in tara asta! Oare cum isi permite un partid asa, "SERIOS" ca PD-L sa se compromita cu un astfel de ... cioban, sau... chelner, sau... peste, sau poate... metresa.... sau cum i-o mai zice? Aaaa... sau si-aici e pistolu' ca turcu'... Auleoooo.... Vasileeeeeeee, ma Vasileeeee (Ruseteeeee...), tu esti ma turcu'? sau ai fi si tu v'un pistol... ruginit. Si-atuncea care-i turcu' fratilor? Cre'ca-n viitor, pt. dezvoltarea turismului, vom avea un obiectiv foarte important pentru Gorj: MOASTELE SF. VASILE, de la Prefectura! Numa ca o sa puta rau !
  • Amiralul Traian 13.01.2011 la ora 22:25 pm
    ha, ha, ha. cine-I ba vasilica far'de frica? o fi ala de l-am s apat de puscarie? o fi ala de-a vrut sa bage-o padure-n buzunar? (al lui, nu al meu) sau o fi ala de vrea sa ia Prefectura de la... mmm, iiii, mmm, cum I zice ma la judetu-n care lua ala, mmmm, mmmm, ala de la traspoarte , de era sa-l arestez, mmm, mmm, in fine, cu ordinele ma de compensare . da. stiu. e ala ma deni-am zis lui Iepuras peste Igas, pardon, mmm peste Imas, sa-l mai pasuiasca o luna pana-I iau mandatul, care si asa e ilegal, da I-am zis lui Emil sa nu-I dea mandat definitiv ca sa pot scoate si untu din el si sa-mi zica si ce lapte-a supt. ha, ha, ha, o sa le pgatesc anticipatele. un fleac. o sa-I ciuruiesc. ha, ha, ha, mmm.
  • gorjanul 14.01.2011 la ora 0:11 am
    Prefectul Andrei este un escroc impreuna cu Lupulescu Laviniu Anutu.Fura toti banii de la lucrarile pe care le adjudeca cu japca.Peste tot lucreaza cu angajati la NEGRU . Se aude Garda Financiara Gorj ? Alo , Ni no Ni no , Comisar Sef Degeaba ?Caracatita De Gorj lucreaza ,,,,
  • Maricia Motata de pe Calea Victoriei 14.01.2011 la ora 2:13 am
    Bah Narcise, de ce nu te uiti in urma??? Hmmm?! Din 2009, octombre 02, cand nentu' Livu avea cu masinuta asta a lu Jan cum ii zici mataluta, cam 300 Km pe zi??? Aaaa, cre-c-ai gresit mataaluta un picut. Io zic ca-i vorba de 181 mile (marine, ca sa-i placa marinarului) nu de Km. Hmmm? Ce zici?
  • justitiarul 14.01.2011 la ora 10:41 am
    televiziunile,sunt ale unor politicieni,ca atare,nu are sens sa ne intrebam,cum se poate,ca doar un singur partid,-pdl,sa para penal,cand inceputul democratiei romanesti de acum 20 de ani si bineinteles ,inceputul distrugerii economiei romanesti ,a fost posibila cu aportul psd-ului sau cum se mai numea pe atunci,parca ....pdsr?in fine am trait sa ma conving,decica mafiota din fiecare partid.la realitatea tv se tot arata mafia din romania ,care distruge tot,dar culmea penibilului,un individ cercetat penal,dupa cate am citit in presa,un oarecare ...mugurel surupaceanu,mai nou,am auzit ca detine franciza ptr. postul realitatea din tg-jiu,este invitat periodic,la diverse emisiuni la realitatea dar si la antene.cum poti vorbi de ilegalitatile primarului carciumaru la un post tv ,care apartine unui smecher politic ,al psd gorj,al carui sef este chiar carciumaru?ceea ce nu-mi place mie la presa din romania,este aburirea cu crime ,acidente,muscaturi de pisici turbate,etc,cand coruptia si mafia locala,sunt mai peste tot.
  • cristi roman 14.01.2011 la ora 11:08 am
    Pai in fiecare vineri, de la 8-17 prefectul zboara la Arad, la Universitatea Aurel Vlaicu, cf. orarului http://www.uav.ro/files/EFS/invatamant/ORAR%20_UAV_2010_201_%20sem1.pdf Este deja prof. univ. ptr. ca la comisia de etica nu a ajuns chestia cu plagiatul... Oricum, ptr. plagiat au picat si ministrii, deci timpul nu-i trecut! Si cu cat se catara mai sus cu atat va fi mai mare impactul la cadere, chiar daca Aradul e a lui Falca, iar ministrul valseaza la balul de caritate!
  • costi barbu 14.01.2011 la ora 12:58 pm
    atata timp cat Igas e la MAI, nu aveti ce face! Daca Morega a facut interpelare pe ac. tema si corpul de control al ministrului a gasit totul OK! Conteaza mai mult voturile aduse PDL-ului decat respectarea legii. Baietii destepti stiu asta si asa ca...ciocu mic!
  • alin georgica 14.01.2011 la ora 13:27 pm
    Soferul prefectului este omul de casa al lui Andrei, il foloseste la toate comisioanele si nu scoate nici o vorbulita ca sotia sa este tinuta de decor la cabinet, in timp ce Daria Popescu face munca ei .... Sigur, soferii sunt o categorie privilegiata, ca desi cota de benzina s-a redus la jumatate, ei au ramas toti 3, iar alti angajati cu studii superioare au fost concediati. Oare pe ce criterii s-au facut disponibilizarile, ca cei nominalizati de sefii de serviciu ca mai putin competenti au ramas, iar altii care au plecat de nevoie, fac proiecte europene pentru Consiliul Judetean?
  • alin georgica 15.01.2011 la ora 10:53 am
    In plus, prefectul a concediat de la prefectura mai mult personal tanar decat in varsta. Pe ce criterii. Se aude ca, pentru ca fetele n-au cedat...
  • Amiralul Traian 15.01.2011 la ora 16:59 pm
    ar trebui intrebat Igas, daca andrei instiinteaza MAI atunci cand pleaca la Arad. Apoi, SRI, ar trebui sa vada ca Jan Danciu, falsifica foile de parcurs, ca sa scoata km facuti aiurea. Cum sa faci 25-30 Km in fiecare comuna unde merge? Ce sa vezi la Pdes, Turburea, Vladimir, Saulesti etc. facand 30 km? Dar coruptia a devenit CONSTITUTIE, pentru acesti oameni si au ridicat-o la rang de lege Suprema. Cum sa ne mai primeasca europenii in Schengen, cand un judet are prefect unul cu dosar la DNA din cauza pagubelor din fonduri Phare? pestele de la cap se-mpute!
  • Monica Ranculescu 16.01.2011 la ora 1:12 am
    Andrei, Filip, Lupulescu, Cranta etc. - e o gashk penala din pedele care face legea la GJ. Cica Andrei e platit din bani pe fonduri europene de o fundatie care l-a facut ”comisar european” anticoruptie?!!!? si preimste 2000 euro ca sa raporteze pe corupti la Bucuresti si apoi la Bruxelles. Aoleu, taica, pe mainile cui a ajuns anticoruptia! Finul face, nasul l-acopera. Cand face nasul, atunci finul l-acopera. Ce ziceti de astea? Si la noi in Prefectura, e jale. Teroare, dispret si bataie de joc. Coruptia si promiscuitatea decid aici. De ce e orb dl. ministru la cele ce se-ntampla?
  • costi barbu 16.01.2011 la ora 22:25 pm
    E vorba de Comisariatul pentru Societatea Civilă. Fostul decan si actual director al scolii doctorale de finante (a se include spalare de bani) Costica Caruntu (cacofonia e voita) l-a adus pe seful ac. org. la prefectura, ptr. ca Caruntu e si el e comisar anticoruptie????. Si cum avea datorii la Andrei de pe vremea cand fiind insp. general i-a scos fetele cu 10 la bac., l-a adus cu mare pompa la prefectura! De retinut ca seful organizaţiei nonguvernamentale Comisariatul pentru Societatea Civilă, Ioan Grigore Prodan, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, el fiind acuzat că a cerut şi primit bani şi bunuri pentru a interveni pe lângă poliţişti sau magistraţi în favoarea unor persoane cercetate. O faptă imputată lui Prodan s-a petrecut, potrivit procurorilor, în perioada aprilie - octombrie 2008. Atunci, Prodan a pretins şi primit de la un denunţător suma totală de 27.000 de euro, promiţând că, în schimbul banilor, va interveni pe lângă şefii Inspectoratului General al Poliţiei Române şi ai IPJ Maramureş pentru ca un mandat de arestare emis pe numele denunţătorului să nu fie pus în executare. Deci, cine se aseamana se aduna...
  • gorjanul 17.01.2011 la ora 22:28 pm
    Pai si Sarcina cand a fost oprit de politia rutiera pe autostrada Bucuresti -Pitesti a prezentat o legitimatie de ,,,, comisar european . Sa fie vorba de acelasi,,,,,comisariat? Vai de capul gorjenilor cine ii conduce si cine le fura banii.
  • Miruna Munteanu 18.01.2011 la ora 19:57 pm
    Alo! Serviciile! Alo! DNA! Alo! PDL! Alo! Societatea civila! Alo! Presa! Ce se mai aude cu dosarul lui Andrei de la DNA ? Cel cu fondurile europene? Dar cu celelalte? Domnu' Daju, dati-ne un raspuns!
  • 215 19.01.2011 la ora 18:15 pm
    ba baieti ba! io propusei sa mulga si TOUAREGU lu' Igas si sa-I faca o alocare bugetara corespunzatoare, ca sa faca blatu' in fiecare vinere pan' la Arad si-napoi. ha, ha, ha! Ma Narcise, mai tii tu minte cand andrei a muls si masina InspectoratuluimScolar Gj? Atunci a dosit-o 5 saptamani de-a rama stearpa si de Benzina si de ulei si si de un miliard de piese (ca fusese lovita si reparata ilegal in toamna lu' 2008)
  • Una 27.04.2011 la ora 22:24 pm
    cred ca andrei asta sta pe grivitei. si probabil pe sofer l-am vazut carand la plase din portbagaj. sau poate ma insel
  • Lăudătorii mini-prefectului sunt l-a f 20.05.2013 la ora 7:58 am
    [...] din Turcinești de accesul esențial la apă? Despre Liviu Andrei am dovedit inclusiv că își repara, fictiv, TOAUREG-ul de prefect, prin service-uri bombă, să mănânce și gura lui. Prefectul Liviu Andrei, însă, în chestiuni [...]
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.