O familie de oameni simpli înfruntă mafia lui Cârciumaru
O familie de oameni simpli înfruntă mafia lui Cârciumaru
Investigatii2 august 2010

Nici nu plecă bine în concediu primarul Florin Cârciumaru că florile din stâlpi începură a se ofili, străzile nu se mai umectară după acelaşi program regulat, şi două dintre tentaculele caracatiţei personale  pe care şi-a crescut-o de mică, Nicolae Bâlteanu şi Liviu Deaconu, îşi văzură imperiul din Piaţa Mare zdruncinat de nişte oameni simpli, sătui să fie batjocoriţi de mafioţii care au primit pe nimic felii din oraş, în stăpânire, de la Cârciumaru.

Familia Constantinescu din Târgu Jiu, după ani de zile petrecuţi prin sălile tribunalelor, a obţinut, în 2006, hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, emisă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin care i s-a recunoscut dreptul de proprietate asupra unei parcele de 143 de metri pătraţi, situată în parcarea Pieţei Centrale, pe locul în care se aflase, până în anii ’80, casa părintească, demolată din ordinul conducerii de partid şi de stat de atunci.

Sarcină, scos cu marfa în soare, din chioşcul construit ilegal de Bâlteanu şi Deaconu

La momentul obţinerii hotărârii judecătoreşti, pe terenul respectiv se aflau trei chioşcuri, familia Constantinescu intenţionând să le preia, contra cost, de la cei care le edificaseră, patronii S.C. Rodna S.A.: Nicolae Bâlteanu şi Liviu Deaconu. În paranteză fie spus, cei doi le construiseră ilegal, întrucât contractul de închiriere a parcării, încheiat în 1998 cu Primăria Târgu Jiu, le interzicea ferm schimbarea destinaţiei terenului. În replică, cei doi au obţinut instantaneu autorizaţie de desfiinţare, şi au demolat peste noapte cele trei chioşcuri, scoţând administratorii celor trei firme chiriaşe cu marfa în stradă. Printre ei se afla şi Nicolae Sarcină. Interesant că patronilor S.C. RODNA S.A. li se interzicea, tot prin contractul din 1998, subînchirierea. Apoi, prin evacuarea celor trei chiriaşi, au încălcat contractele de închiriere încheiate cu aceştia. Cu toate că are nenumărate motive legale să anuleze contractul de închiriere a parcării sau cel puţin să îl modifice în interesul locuitorilor oraşului, Cârciumaru nu mişcă un deget.

Caragea, Iana şi Paraschivu, corupţi şi/sau incapabili

Deşi proprietari ai terenului, membri familiei Constantinescu nu s-au putut bucura de el până astăzi. Pe Cârciumaru, Bâlteanu şi Deaconu îi leagă sumele imense de bani negrii rezultaţi din exploatarea parcării. GORJNEWS a mai prezentat, recent, aici, cum prejudiciază Cârciumaru bugetul oraşului, în timp ce familiile poliţiştilor comunitari, de pildă, fac foamea pe la casele lor, nemaiprimindu-şi salariile din luna mai a.c. Vom reveni, pe larg, cu calculele şi dovezile de rigoare. Deşi am demonstrat că Bâlteanu şi Deaconu produc doar din parcare peste 3000 de lei, bani negri, zilnic, absolut nicio instituţie a statului nu s-a deranjat să verifice, măcar de formă. Ruşine Viorel Caragea, ruşine Traian Iana, ruşine Gheorghe Paraschivu. Sunteţi ori corupţi, ori incapabili, ori şi una, şi alta.

Cârciumaru îşi face concetăţenii hoţi

În încercarea firească de a beneficia de terenul pe care îl posedă doar scriptic, familia Constantinescu a depus în 2007 la Biroul de Registratură al Primăriei Târgu Jiu întreaga documentaţie necesară eliberării autorizaţiei de construcţie pentru ridicarea unor chioşcuri şi a unor panouri publicitare. Nici după trei ani, Cârciumaru nu a tulburat frăţia sa cu Bâlteanu şi Deaconu. Nici după ce Tribunalul Gorj a obligat prin hotărâre judecătorească, în aprilie 2010, Primăria Târgu Jiu,  să elibereze autorizaţia de construcţie, Cârciumaru nu a catadicsit să intre în legalitate. Instanţa nu a dat dreptate primarului, deşi juriştii acestuia au susţinut că un membru al familiei Constantinescu şi-a sustras din Primărie propriul proiect! După ce că îi opreşte de la a se bucura de proprietatea lor, Cârciumaru îşi face concetăţenii şi hoţi, fără niciun argument! În mai multe adrese succesive, semnate de Cârciumaru, acesta o nominalizează pe Maria Constantinescu drept persoana care şi-a sustras propria documentaţie de la Serviciul Urbanism, pe care o plătise, firesc, unui proiectant, cu bani grei. Tot ce îşi putea dori Maria Constantinescu era eliberarea autorizaţiei de construcţie, nici gând să îşi taie singură craca de sub picioare!

Batjocorită la nesfârşit de un primar care calcă în picioare până şi hotărârile judecătoreşti, fără ca vreo instituţie a statului de drept să se atingă de el, familia Constantinescu a făcut, vineri, 30 iulie a.c., un gest firesc, delimitându-şi proprietatea. Au fost amendaţi instantaneu cu 1000 de lei şi, dacă ar putea, Cârciumaru i-ar muta imediat într-un alt oraş. În timp ce ei înţăruşau terenul, un argat al lui Bâlteanu şi Deaconu înregistra video tărăşenia.

Alegători fără creiere

În simbria lui Bâlteanu, Deaconu, Loga, Lemnaru, Cârciumaru şi a altora din gaşca lor sunt tot felul de cocoşaţi din toate instituţiile statului de drept. De aceea acestor băieţi totul le este permis, de aceea pe ei nimeni nu-i deranjează niciodată cu nimic. Nu ştiu cine sunt mai de condamnat, ei sau cei mulţi, alegătorii fără creiere.
Notă: GORJNEWS va republica dovezile evaziunii fiscale săvârşite în parcarea administrată de S.C. RODNA S.A. Tot aici veţi găsi dovezile tratamentului aplicat de Liviu Deaconu unui expert contabil care, delegat de Judecătoria Târgu Jiu, şi-a făcut datoria, demonstrând ilegalităţile tolerate de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj şi de Garda Financiară în contabilitatea S.C. RODNA S.A.
Tot în GORJNEWS veţi găsi un subiect ocolit de toată presa locală: ce s-a angajat pe bază de contract încheiat cu Primăria Târgu Jiu, ce a făcut şi pe banii cui, pe insuliţa de pe Jiu, Călin Lemnaru, un domn care de la distanţă părea om serios.

11 COMENTARII
  • justitiarul 02.08.2010 la ora 1:27 am
    rog ,autorul acestui articol,sa incerce sa construiasca o ancheta ,care sa duca la dezvaluiri concrete in ceea ce priveste situatia reala a rezolvarii tuturor cazurilor ,respectiv litigiilor sau a doleantelor cetatenilor ,de cand acest impostor cu titluri academice ,guverneaza acest judet intr-un mod dezastruos.
  • gorjanul 02.08.2010 la ora 17:50 pm
    felicitari narcis. articolele tale sunt din ce in ce mai tari. e si normal ca pe segmentul tau de piata respectiv a coruptilor de talie mare nu ai concurenta in presa , esti singur. sper ca te ai prins.
  • GABI 03.08.2010 la ora 12:27 pm
    Felicitari pentru articol si curaj!Tirgu Jiu si Gorjul in general sunt administrate prost iar comunitatea nu prospera sub nici o forma.Legaturile formate intre diverse grupuri de interese sunt greu de spart dar merita incercat.Continuati cu dezvaluiri nu se poate merge asa la infinit!
  • Stefan 03.08.2010 la ora 19:44 pm
    acesti propietari au fost despagubiti de ceausescu atunci, li s-a dat apartament si ce li sor mai fi dat. dar nu le ajunge, vor si apartamentu, dar si terenul unde stateau nu? Ce ar insemna daca toti si-ar revendica terenurile? o sa ramanem si fara strazi, ca deh, oamenii o sa-si construiasca in mijllcul strazii locuinte.
  • larisa 09.08.2010 la ora 19:58 pm
    Lipit de muzeul Keber si cresa, cu o fasie de teren lata de nici 4(patru) metri un smecheras si-a tras chiosc si cateva camere- ce conteaza ca s-a lipit de casa muzeu- culmea ca se pare ca ar fi obtinut si o hotarare judecatoreasca... Gospodarul continua sa-si mareasca si azi sandramalele din lemn si tabla, ce legi, ce autorizatii de constructie, pompieri si vecini sufocati... Si omu' merge mai departe desi NU ARE ACTE DECAT PE O FASIE DE 3X45M Don premar?
  • Narcis DAJU 09.08.2010 la ora 23:29 pm
    @) larisa Foarte interesant. Trimitem echipa de investigatii gorjNEWS.ro sa dea cu sapa acolo, se intrevede mandrete de ancheta!
  • justitiarul 10.08.2010 la ora 15:13 pm
    carciumaru a dat unda verde faradelegilor din acest oras ,inca de la primele zile de cand a fost ales.cat timp politica condusa de parveniti aroganti si plini de ifose ,va fiinta in Romania,totul va fi un dezastru.s-a naruit o tara,culmea,dezvoltata si cu o super economie si industrie tocmai in regimul comunist.lipsa de scrupule,lipsa moralitatiii prin deficitul grav al educatiei anumitor indivizi,a facut ca majoritatea romanilor sa ne scarbim de asa zisa democratie.
  • gorjanul 10.08.2010 la ora 18:58 pm
    Cum justitiarule , te iei tu de cel mai iubit primar din ultimii 2oo de ani, de cel ce ne da gratare de mici , care ne da bere la dozator, care ne pune flori uscate pe stalpii de curent, care ne face parcari prin simpla varuire a unei benzi de circulatie, care ne a umplut orasul de sensuri giratorii dintre care unele mai mult incurca circulatia, care ne a turnat betoane fisurate gata pe centru de 150 miliarde.I ti permiti tu sa i critici pe cel care a asfaltat Meteor ul fara a construi si canalizari incat atunci cand ploua tot cartierul este ca o mare, care nu a reparat canalizarea in centru la Gorjul si cand ploua se formeaza o alta mare.Nu esti sanatos la cap , glumeam desigur.
  • justitiarul 11.08.2010 la ora 11:04 am
    doamne,gorjanul{e{,ma faci sa ma rusinez de indoielile mintii mele.......glumesc desigur si eu.....unde esti tu,TEPES,doamne.......
  • maria 30.08.2010 la ora 21:53 pm
    si eu am o situatie de dat la ziar.am depus documentatia de cate ori a cerut-o domnul primar, prin care se face dovada ca strabunicii mei au detinut teren in zona targului de masini c.e.t.tg-jiu.si un teren pe strada margaritarului tg-jiu.am fost in audiente de nenumarate ori.ni s-a promis ca se va rezolva,ni s-a spus ca primaria este in litigiu cu ocolul silvic care, candva avea pe acest teren o pepiniera.ni s-a spus ca ne vor anunta cand se va termina procesul.ni sa spus sa revenim pana ce unul din mostenitorii (o matuse) a decedat.cand cautam pe cei de la fondul funciar erau mereu in teren.domnul CARCIUMARU, DOAR A PROMIS CA SE VA REZOLVA, DAR NU A SPUS SI IN CE AN SE VA REZOLVA.
  • fbi 17.10.2010 la ora 21:33 pm
    asa este dreptatea si este dreptul lui proprietarul ei,si trebui sa verifica de acte lui deaconu si bilteanu
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.