O panaramă conduce Casa Corpului Didactic Gorj (partea I)
O panaramă conduce Casa Corpului Didactic Gorj (partea I)
Investigatii16 februarie 2012

Ruşeţ şi Paralescu, un pipi mic, pe lege, în duet

Preşedintele PDL Gorj Ion Ruşeţ şi inspectorul general Justin Paralescu au sfidat toate cadrele didactice din Gorj anul trecut, când i-au cerut ministrul Educaţiei să o numească pe pedelista  Luminiţa Sandu, una dintre cele mai nepregătite profesoare din judeţ, în funcţia de director al Casei Corpului Didactic Gorj.

Cea mai bună la fugit din sălile de examinare

Ruşeţ şi Paralescu au propus-o la conducerea instituţiei care se ocupă de formarea cadrelor didactice din Gorj după ce GORJNEWS demonstrase cu documente că această incompetentă a dat examene din 2005 până în 2010 pentru a se titulariza în învăţământ!!! Ruşeţ şi Paralescu au avut nesimţirea de a pune frâiele formării cadrelor didactice în mâinile uneia incapabilă să se formeze pe sine.  În 2005 a văzut subiectele şi a fugit din sala de examinare (!), în 2006 a luat 7, în 2007 a luat 5, în 2008 nu s-a prezentat iar în 2009 a fugit din nou din sală!!!

Mitescu a încălcat legea de dragul Luminiţei…

Mai mult decât atât, Luminiţa Sandu nu s-ar fi titularizat nici în 2010 dacă inspectorul general adjunct Gheorghe Mitescu, în calitate de preşedinte al Comisiei Judeţene de Mobilitate, nu ar fi comis o serie de fapte penale pentru a o favoriza pe preşedinta organizaţiei de femei a PDL din Roşia de Amaradia, care îndeplineşte şi funcţia de consilier local. Atunci, Luminiţa Sandu a obţinut a şasea notă, dar Mitescu, după concurs, i-a descalificat ilegal pe primii cinci candidaţi, în aşa fel încât pedelista să se claseze pe locul I!

“Am salariu 600 lei pe lună. De unde bani să mă judec cu ei?”

Profesoara Lupulescu Andreea, deşi notată cu 9,1 faţă de 7 cât a luat Luminiţa Sandu, a pierdut postul. La vremea respectivă declara aşa:  „Eu am luat cea mai mare notă si nu m-am putut titulariza pentru că mi l-a “suflat” colega. E ilegal modul cum a fost constituită catedra, şi ar trebui să îi dau în judecată, dar nu am nici timp şi nici bani pentru procese. Ce să şi faci cu 600 de lei pe lună?”.

Aberaţii cu dedicaţie: juma’ de catedră la Roşia de Amaradia şi cealaltă jumătate la Aninoasa. Un fleac: doar 100 de km, între şcoli!

Cum a fost constituită catedra? Păi, întâi directorii şcolilor de la Roşia def Amaradia şi Aninoasa au ascuns, la ordin, orele vacante existente, nu le-au raportat Inspectoratului, în înţelegere cu conducătorii acestuia, şi nu au format, cum era legal, catedre din discipline din arii curriculare identice. Aşa s-a ajuns să se formeze special pentru Luminiţa Sandu o catedră care te lasă cu gura strâmbă: biologie – educaţie tehnologică, jumătate din ore la Roşia  de Amaradia, jumătate din ore la Aninoasa, adică la peste 100 km distanţă. Bineînţeles că fiind preşedintă de organizaţie de femei  pedeliste, Luminiţa Sandu nici n-a călcat pe la Aninoasa…

Un Mădălin Giurcău în variantă feminină

După ce a activat doar câteva luni (!!!) ca profesor titular, Ruşeţ şi Paralescu o găsesc numa’ bună de director la Casa Corpului Didactic Gorj, lăsându-i oripilaţi pe sute de profesori cu experienţă şi vechime la catedră, care ar fi putut îndeplini cu succes atribuţiile acestei funcţii. Dar, dacă Marius Vlaicu l-a pus pe Mădălin Giurcău, evaluat cu nota 2 la examen, comisar – şef la OPC, de ce să nu propulseze şi Ion Ruşeţ varianta feminină, de la PDL, a lui Giurcău, adică pe Luminiţa Sandu?

Ruşeţ şi Paralescu, un pipi mic, pe lege, în duet


De altfel, Ruşeţ şi Paralescu au încălcat grav noua Lege a Educaţiei, propunând-o pe Luminiţa Sandu într-o funcţie pentru ocuparea căreia nu îndeplineşte condiţiile minime. Conform art. 260, lit. “b”, director la Casa Corpului Didactic pot ajunge doar persoane care au ocupat, anterior, funcţii de conducere, îndrumare şi control, în sistemul național de învăţământ. Or, Luminiţa Sandu n-a condus decât organizaţia de femei a PDL din Roşia de Amaradia! Prin urmare, Ruşeţ şi Paralescu încalcă legea şi instigă la încălcarea ei!

Cu mâinile până la cot în buzunarele cursanţilor

În 2011, Cotojman Gabriel Nicolae, om în toată firea, participând la un curs de maiştri organizat de Grupul Şcolar Industrial Roşia de Amaradia, a refuzat să plătească, la evaluarea finală, şpaga de 2 milioane cerută fiecărui cursant de Luminiţa Sandu, pe atunci simplă profesoară, şi de cumnatul ei, Diaconu Nicolae, directorul liceului. Pe lângă cele două milioane, Cotojman mai dăduse un milion, “pentru protocol” şi diverse bunuri. Pentru că a refuzat să mai dea alte şpăgi, ing. Daniel Răducan a refuzat să-l examineze, motivând că i s-a interzis de către conducerea şcolii! Omul a rămas fără diplomă, cursul nu-i este recunoscut, iar directoarea Casei Corpului Didactic Gorj şi cumnatul ei susţin că nu s-a prezentat la examen! Înregistrările video, efectuate de sistemul de monitorizare existent în şcoală spun cu totul altceva.

Paralescu a simulat o anchetă şi acum secretizează dosarul

I-am cerut lui Paralescu o copie a dosarului de cercetare a incidentului din 2011 de la Grupul Şcolar Industrial Roşia de Amaradia. Confundând documentele Inspectoratului cu colecţia sa de pamperşi recondiţionaţi şi refolosiţi, Paralescu ne-a dat un răspuns în dispreţul Legii 544/2001, semnat chiar de jurista Inspectoratului, Lambu Carmen Simona, care găseşte de cuviinţă să folosească o formulă de final cel puţin emoţionantă (facsimil 3) … E motivul pentru care, după Tiberiu Trotea de la Complexul Energetic Rovinari, Justin Paralescu e al doilea manager cu care GORJNEWS se va confrunta la Tribunalul Gorj, pentru obstrucţionarea accesului la informaţii de interes public.

Încă o dovadă că ca Caragea nu mai e nimeni

Dacă portocaliii sunt la putere înseamnă că inspectorul şef al IPJ Gorj trebuie să fie poliţist doar cu celelalte culori politice şi tăinuitor cu pedeliştii. La 15 februarie 2011, deci exact acum un an, lumeeeeee!, Caragea a primit de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Novaci dosarul penal 159/P/2011, în care ar fi trebuit cercetaţi pentru abuz în serviciu Sandu Luminiţa şi Diaconu Nicolae. Timp de un an de zile, Caragea n-a făcut decât să muşamalizeze acest dosar! E drept, nici prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci nu s-a ostenit să întrebe de mersul cercetărilor…

Vom reveni.

6 COMENTARII
  • justitiarul 16.02.2012 la ora 11:14 am
    ceea ce mi se pare aberant ,in toate cazurile de coruptie ,expuse in presa,este faptul ca,institutii precum ,DNA,nu se autosesizeaza.mi se pare firesc ptr toti cei ce lecturam presa,sa auzim raspunsuri imediate din partea celor abilitati in stoparea coruptiei,insa.....
  • cititor 16.02.2012 la ora 15:49 pm
    Narcis M-ai dezamagit total! Ai fost in stare sa falsifici adresa primita de la ISJ. Se vede cu ochiul liber ca ai pus ! in fata cifrei 7 din data. Asta ca in episodul II sa te legi de faptul ca jurista ISJ iti da raspuns la o adresa primita dupa ce a trimis raspunsul. Te credeam baiat destept dar comportamentul tau din ultimele saptamani m-a dezamagit! Ai grija ca bumerang-ul aruncat se intoarce impotriva ta, o data si o data!
  • Narcis DAJU 16.02.2012 la ora 16:21 pm
    @) cititor Nu am falsificat nimic, documentul inserat mai sus a venit la [email protected] de la [email protected], la 10.2.2012, ora 10.22. Pot face forward oricarui doritor, oricand. Oricum, am inteles ca un procuror foarte intransigent, Moţa şi nu mai ştiu cum, de la nu ştiu ce Parchet, începe mâine dimineaţă audierile sub directa coordonare a bunului său prieten Caragea şi nu mai ştiu cum, de la nu ştiu ce Inspectorat Judeţean de Poliţie.
  • lala 19.02.2012 la ora 0:08 am
    Domnule Daju chiar nu ai slujit destul pe RADUCAN MIHAELA pentru cauciucurile care in mod abuz..... le-ai primit de la LAZAR SERVICE,sti tu ?
  • Narcis DAJU 19.02.2012 la ora 0:38 am
    Asa e, am primit cauciucuri si mi le-au si umflat gratis, pentru ca le-a placut foarte mult articolul scris de mine despre ei: http://www.gorjnews.ro/slider/carul-cu-nesimtiti-si-incompetenti-s-a-rasturnat-la-lazar-service.html . Am inteles ca ar mai avea cauciucuri, dar lui Giurcau nu-i vin bine, pentru ca nu suporta 200 de kile de porc in viu.
  • tutankamon 25.02.2012 la ora 20:33 pm
    D-le Narcis,ar fi pacat sa va lasati amagit de anchetele pe care le vor incepe asazisii aparatori ai dreptatii - mota si caragea.Acesti indivizi,nu au niciun interes sa scoata adevarul la iveala pentru c-ar avea functiile periclitate.M-as mira,ca,din aceasta caracatita, sa reusiti sa scoateti adevarul.Eu cred ca numai Dzeu ii mai poate potoli pe-acesti sacali!!
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.