Omogenitatea ar putea fi punctul forte al Pandurilor
Omogenitatea ar putea fi punctul forte al Pandurilor
FotbalSport21 iulie 2011

Grigoraş vede un campionat echilibrat în care echipa sa ar putea depăşi statutul de echipă mică

Petre Grigoraş este omul cuvintelor direct spuse. Nu ocoleşte subiectul şi, de cele mai multe ori, predicţiile sale s-au adeverit. Acum spune că Pandurii vor avea un debut de sezon mai greu decât pare la prima vedere, dar şi că jucătorii săi au şansa de a ridica echipa din zona gri a clasamentului spre locuri mult mai călduţe.
Reporter: Aţi avut un stagiu bun de pregătire în Austria, dar cu o mică problemă pe final?
Petre Grigoraş: În ceea ce priveşte problema, este adevărat. Pleaşcă s-a accidentat şi ne va lipsi o perioadă, iar absenţa sa ne afectează într-un fel. Dacă a fost sau nu bun acest stagiu de pregătire vom vedea în primele etape. Noi sperăm să fi fost cu folos şi, în primele două etape, până la prima întrerupere, să ne prindă într-o formă fizică bună.
Rep.: Aţi declarat că vă doreaţi o deplasare cu Steaua în prima rundă. Meciul din Supercupă v-a confirmat părerea?
P.G.: Mi-aş fi dorit o echipă puternică, pentru că în jurul echipei s-a instalat o atmosferă de lejeritate, că jucăm cu Ceahlăul Piatra Neamţ, o nou – promovată, avem trei puncte, vine Braşovul, mai luăm trei puncte, că nu mai au antrenor… Sunt foarte multe astfel de voci de genul acesta şi este extrem de grav. I-am anunţat pe jucători că nu trebuie să creadă că vor avea o partidă uşoară, ci din contră, una foarte – foarte grea. Aş fi preferat o echipă mai puternică pentru că şi dacă am fi pierdut ne-am fi putut da seama în ce zonă suntem, ce posibilităţi mai avem de a creşte sau nu. Dacă vom privi cu lejeritate meciul cu Ceahlăul vom greşi total.
Rep.: Pandurii n-a adus mulţi jucători, dar nici nu a pierdut. Va fi aceasta o armă pentru echipă în acest campionat?
P.G.: Omogenitatea ar putea fi punctul forte al Pandurilor în acest sezon, aşa cum s-a întâmplat şi cu Oţelul în meciul cu Steaua din Supercupă. De asta am şi insistat ca nimeni dintre jucătorii de bază să nu plece. Lucrul acesta s-a întâmplat şi sper să ne ajute în campionat şi să fim o surpriză plăcută. Nu ne gândim atât de departe, cum s-a gândit Oţelul sau poate nu s-au gândit, dar au ajuns. Măcar să nu mai stăm cu spectrul acela al retrogradării şi să depăşim acea condiţie de echipă mică.
Rep.: Provincia domină de câţiva ani fotbalul românesc. Va continua această hegemonie?
P.G.: Sunt convins că provincia va fi în top şi în sezonul următor, pentru că Oţelul a demonstrat, Vasluiul a arătat şi el în ultimii ani că reprezintă o echipă care, cu puţină şansă, putea câştiga şi campionatul. Aşa a fost şi Timişoara, şi sincer îmi pare rău pentru că Politehnica nu mai există în prima ligă. Avea o echipă puternică şi un public extraordinar. Din păcate, se pare că uneori oraşele suferă din cauza neatenţiei unor persoane care nu au ştiut să gestioneze foarte bine clubul. Cred că, din moment ce s-a ajuns la retrogradare extrasportivă, jucătorii şi antrenorii nu au nicio vină…
Rep.: Pe cine vedeţi noua campioană a României?
P.G.: Nu putem spune cine este favorită la campionat. Este Oţelul una dintre ele, dar sunt mai multe echipe cu şanse reale, CFR-ul, Vasluiul, Rapidul, chiar şi U Cluj, care a făcut investiţii majore în ultimul timp şi au echipă foarte bună. Plus Steaua şi Dinamo, care oricând pot să facă o figură frumoasă şi să reapară în prim-plan. Deci sunt extrem de multe echipe care sunt angrenate în luptă. Nu este nicio favorită certă, cum nici în Spania Barcelona nu mai este favorită certă pentru că are pe Real Madrid aproape.
Rep.: Revenind la Pandurii, care credeţi că este locul pe care echipa va termina noul sezon?
P.G.: Prin punctele pe care le vom obţine şi prin jocul pe care-l vom face vrem să obţinem un loc cât mai sus, dar nu ne-am propus locul 1, 5, 10, 14 şi aşa mai departe… Domnul preşedinte are dreptul la opinia dânsului. E şi normal să-şi dorească cât mai multe, să nu credeţi că eu nu-mi doresc să ajungem cât mai sus. Sau că jucătorii nu ar dori. Dar prefer să fim mai modeşti, să fim mai nebăgaţi în seamă şi să ne bucurăm la final mai mult.
Rep.: V-aţi întors din Austria şi aţi fost primiţi într-un cu totul alt decor. Ce părere aveţi despre noile vestiare?
P.G.: Am rămas fără cuvinte… E ceva de nedescris. Cred că suntem de departe între primele 2-3 echipe ca vestiare şi refacere în ţară. Cred că a meritat acest efort, aşa cum s-a meritat şi cel de a pleca la Severin pentru a avea un gazon extraordinar. Din păcate, în ceea ce priveşte gazonul, am ceva reţineri. Nu sunt specialist, dar sper să nu intrăm prea devreme şi să stricăm puţin terenul… Cred că i-ar fi trebuit puţin mai mult timp să poată rezista jocurilor oficiale. Dar să sperăm că au dreptate cei care ne-au dat garanţii că putem juca din prima etapă, aşa că vom intra şi vom juca pe el din prima etapă. Aşteptăm să vedem şi noi un teren plin.
Rep.: Silvian Cristescu îi invită pe toţi fanii Universităţii să susţină în acest an pe Pandurii.
P.G.: Noi îi aşteptăm cu drag pe toţi suporterii Universităţii Craiova care vor să ne susţină şi le ţinem pumnii să ajungă cât mai repede în prima ligă şi să fim din nou adversari. Acum, când Universitatea Craiova nu mai este în prima Ligă, aşteptăm ca toată suflarea din Târgu Jiu să ţină cu Pandurii, chiar dacă au un regret că Universitatea nu este în prima ligă. Vrem să le oferim posibilitatea de a vedea un meci de verificare în prima întrerupere a campionatului. Vreau să jucăm aici cu Universitatea Craiova, ştiu că este cea mai iubită echipă şi la fel ca şi de Timişoara, îmi pare rău că nu mai este în prima ligă, pentru că astfel de oraşe şi echipe cum ar mai fi şi Constanţa sau Iaşiul este păcat că nu au găsit resursele necesare pentru a se menţine în prima ligă, pentru că tradiţia, istoria şi chiar şi valoarea le-ar fi conferit acest statut.
Rep.: Cu mai multe nou – promovate, fără Timişoara şi Gloria Bistriţa, va fi acest campionat mai uşor decât altele pentru Pandurii?
P.G.: Nu va exista un meci de campionat lejer. Indiferent de situaţie, şi cele nou promovate vor pune probleme deosebite. Uitaţi-vă la Dacia Mioveni ce transferuri au făcut, jucători cu experienţă, un Dică, un Neaga sau un Mărgăritescu… Fiecare echipă va încerca să se menţină pe prima scenă apărându-şi şansele cu multă ardoare. Va fi un campionat la fel de greu ca şi celelalte. Chiar mai greu. Pentru că cel de anul trecut a trecut…

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.