Opriţi batjocura publică de la Centrul Brâncuşi!
Opriţi batjocura publică de la Centrul Brâncuşi!
Povara Brâncuşi30 septembrie 2011

Domnule Primar Florin Cârciumaru,

Prin această nouă Scrisoare Deschisă vă informez cu bună credinţă, în interes public, că la Centrul Municipal de Cultură şi Artă Constantin Brâncuşi  (direcţie a Primăriei Târgu Jiu, în directa dumneavoastră subordonare) se desfăşoară un concurs pentru ocuparea unor posturi, la finalizarea căruia în această instituţie ce ar trebui să se ocupe de administrarea şi punerea în valoare a Ansamblului Sculptural „Calea Eroilor” vor fi încadrate şi persoane lipsite de o minimă pregătire şi experienţă profesională în domeniu.
Ziarul de Investigaţii GORJNEWS a publicat dovezi evidente care demonstrează următoarele:
concursul se desfăşoară ilegal; candidaţii au fost declaraţi fie “admişi”, fie “respinşi” de directorul Centrului Municipal de Cultură şi Artă Constantin Brâncuşi, Popescu Ovidiu, şi de subordonata acestuia, Gîrniceanu Rozalia, fără consultarea celorlaţi membri ai comisiei de evaluare a candidaţilor, respectiv a consilierilor locali Nichifor Gheorghe şi Ciongaru Emilian, fapt susţinut de aceştia din urmă în declaraţii de presă făcute Ziarului de Investigaţii GORJNEWS;
– în urma presiunilor exercitate de prefectul Andrei Liviu, urmează să câştige concursul şi să fie angajată în postul de consilier o persoană căreia-i lipsesc competenţele minimale şi experienţa profesională necesară pentru a activa în Centrul Municipal de Cultură şi Artă Constantin Brâncuşi. Ziarul de Investigaţii GORJNEWS a demonstrat că, anterior, Andrei Liviu a încercat angajarea persoanei respective, Rădoi Oana Andreea, pe un post de consilier în Prefectura Gorj, demers blocat în urma dezvăluirilor făcute de noi cu privire la experienţa şi pregătirea profesională a acesteia. Este evident că Rădoi Oana Andreea poate câştiga concursul de angajare pe postul de consilier în cadrul Centrului Municipal de Cultură şi Artă Constantin Brâncuşi doar dacă acest concurs este trucat şi se desfăşoară ilegal.
Ca cetăţean de bună credinţă, aştept ca Centrul Municipal de Cultură şi Artă Constantin Brâncuşi să devină o instituţie profesionistă, recunoscută şi respectată cel puţin la nivel naţional, aptă să managerieze şi să pună în valoare Ansamblul Sculptural „Calea Eroilor”. În mod cert, aceste lucruri sunt imposibil de realizat cu specialişti de anvergura lui Rădoi Oana Andreea.
Ca cetăţean al acestui oraş, îmi doresc un primar şi un Consiliu Local care să nu permită angajarea de incompetenţi cel puţin la această direcţie a Primăriei Târgu Jiu, un primar care să înţeleagă că nu mai este loc pentru alte şi alte compromisuri în ceea ce priveşte administrarea şi punerea în valoare a Ansamblului Sculptural „Calea Eroilor”.
În baza prevederilor Legii 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică şi ale Legii 544/2001 privind accesul la informaţiile de interes public, vă solicit să ne puneţi la dispoziţie următoarele documente:
primul proiect managerial al lui Popescu Ovidiu, depus pentru adjudecarea postului de director al Centrul Municipal de Cultură şi Artă Constantin Brâncuşi şi evaluat cu nota 3 (trei) de o comisie mixtă alcătuită din specialişti ai Primăriei Târgu Jiu şi ai Ministerului Culturii şi Cultelor.
al doilea proiect managerial al lui Popescu Ovidiu, depus pentru adjudecarea postului de director al Centrul Municipal de Cultură şi Artă Constantin Brâncuşi şi evaluat cu nota 8 (opt), la doar câteva săptămâni distanţă, de o comisie alcătuită din specialişti locali, dintre care îl amintim pe Porumbel Gheorghe.
– toate documentele elaborate de Primăria Târgu Jiu şi Centrul Municipal de Cultură şi Artă Constantin Brâncuşi în cadrul etapei de selecţie a dosarelor de înscriere, inclusiv procesele verbale de evaluare a candidaţilor, cu semnăturile aferente.
– copiile cv-urilor şi ale diplomelor de studii ale tuturor candidaţilor înscrişi la acest concurs.
Vă mulţumim.

Director GORJNEWS,

Narcis Daju

18 COMENTARII
  • Aly 30.09.2011 la ora 10:43 am
    Prefectul Liviu Andrei are un interes direct in aceasta angajare ilegala, pentru ca este vorba de cumnata sefului sau de cabinet, Vladoiu Sorin, deci o persoana apropiata care sa faca orice pentru binefacatorul sau! In ecuatie mai intra se pare si sponsorizarea oferita de deputata de la minoritati pentru Primaria Tg-Jiu, o suma destul de consistenta, deputata care si-a adus aminte tocmai acum ca este din Tg-Jiu! Deci, pe langa aceste intrebari, va rog sa cereti si cuantumul sumei primita ca sponsorizare de la ......minoritati!?
  • Mina 30.09.2011 la ora 16:03 pm
    Sunt prea lasi,pt.a prezenta aceste dovezi ca au promovat niste prosti....asa sunt,nu eu ii fac asa.Mai bine ar pune mana pe carte si n-ar mai umbla cu tot felul de hotii.Oamenii destepti nu au loc de ei,de pilele lor.Sunt toti niste mizerabili.Va sustin din tot sufletul,stiu ca nu-i suficient,d-le Daju.Aveti mare grija ca sunt capabili de multe rele,acesti nenorociti...
  • Catalin Cornaciu 30.09.2011 la ora 16:39 pm
    Buna ziua, Va inteleg perfect demersurile pentru a impiedica fraudarea concursului deocupare aunui post, deja tardiva fiindca deja a fraudat acel Popescu care nu are nici-o legatura cu domeniul. Nu va inteleg de ce nu ati dezbatut problema apei potabile in Targu Jiu. In cartieru Debarcader mai bine de o saptamna oamenii au mers in boscheti sa-si faca nevoile ca nu aveau apa.. Am vaut pe o TV localacum un anumit Raut a ,, indraznit,, sa ridice problema apei potabile in Tg Jiu, ca primarul Carciumaru aintervenit telefonic in emisiune spunand ca domnul respectiv nu este competent sa vorbeasca despre acest lucru. Ilintreb pe carciumaru ,, dinsuleste competent safie primar cind cei pe care ii guverneasa merg in boscheti ca nu au apa. Doamne poate se lumineaza mintea oamenilor din Tg Jiu si-l schimba pe acest impostor si toata gasca de tip mafiot instaurat dealungul anilor. Cu mult respect pentru munca dumneavoastra. Prea mult importanta ii dati acestui excroc Ovidiu Popescu.
  • Fobia! 03.10.2011 la ora 15:05 pm
    Se pare ca Narcis Daju are o fobie cu numele Ovidiu Popescu. Furia atacurilor din fiecare numar la adresa lui Popescu este de domeniul patologicului si trebuie tratata dupa canoane medicale. Ea este caracterizata simplu cu zicala taraneasca veche: tara arde si baba se piaptana! Daju nu vede ca prefectura e condusa de incompetenti, la fel si primaria si consiliul judetean, nu vede nimic, doar propria ura directionata pe Ovidiu Popescu. Poate ca Daju are dreptate si Popescu e un incompetent inconjurat de incompetenti, dar miza luptei cu Popescu este atat de mica incat nu se poate justifica decat de problemele si fobiile personale ale "ziaristului". In judetul nostru a urla in fiecare numar la Popescu este similar cu a urla ca ai cazut in mizerie cand te-a impuscat cineva. Ce ziarist e acela care lasa toate problemele impoartante ca sa se dedice unui singur subiect, si acela minor!? Ma astept, dle Daju, sa imi moderezi acest comentariu si sa-l interzici la publicare! Asta imi va dovedi calitatea ta de ziarist!
  • Narcis DAJU 03.10.2011 la ora 17:31 pm
    @) Fobia! Dobitocule care esti tu dobitoc, Incerc sa iti explic pe-ntelesul tau. Daca Targu Jiul n-ar avea Ansamblul Brancusi, n-ar face nici cat o cacareaza. Daca tolerez semianalfabeti si retardati in alte locuri, nu pot tolera si la institutia care ar trebui sa administreze si sa puna in valoare Ansamblul Brancusi. Multumita mie, dobitocule care esti tu dobitoc, Radoi Oana Andreea nu va mai fi angajata la Centrul Brancusi. Citeste aici si convinge-te: http://www.radioomega.ro/21849-strambulescu-si-carciumaru-la-directia-de-cultura-constantin-brancusi.html#continut Inteleg ca esti dobitoc, dar poate sesizezi in finalul stirii cum jegul "Ovidiu Popescu, încearcă să înlăture suspiciunea potrivit căreia, Doru Strâmbulescu şi Gabriel Sorin Cârciumaru ar fi trecut de prima probă a concursului pe alte criterii decât cele morale." Nimeni nu s-a referit in GORJNEWS sau in alta parte la alti candidati in afara de Radoi Oana Andreea. E o modalitate securisto-comunista prin care jegul, in loc sa raspunda de ce a promovat-o ilegal pe Radoi Oana Andreea la selectia de dosare, fara consultarea comisiei de evaluare, abate discutia spre ceva inexistent: isi apara viitorii colegi Strambulescu si Carciumaru, pe care nu i-a atacat si suspicionat nimeni de nimic. Ovidiu Popescu e un jeg pentru ca, printre altele, a fugit in concediu de odihna cand a aflat ca la Primaria Targu Jiu vine arhitectul american Mihai Radu sa reintroduca in Consiliul Local aprobarea Memorandumului cu fundatiile americane. Jegul a fugit in concediu de odihna pentru ca, la negocierile purtate, ar fi trebuit sa isi exprime un punct de vedere. Partea americana a fost la Primaria Targu Jiu in data de 23 septembrie. Jegul tocmai plecase intr-un subit concediu de odihna. Ti-as mai spune, dobitocule care esti tu dobitoc, ca asupra primarului Carciumaru sunt mari presiuni, inclusiv din partea lui Mircea Geoana, a carui sotie e membru fondator intr-una dintre fundatiile americane, sa reaprobe in Consiliul Local, dupa ce l-a anulat in sedinta din august a.c., Memorandumul cu americanii. Dar, desigur, nefiind vorba despre tatze, buci si craci, tu si cei ca tine n-aveti cum sa-ntelegeti, dobitocilor care sunteti voi dobitoci.
  • BG 03.10.2011 la ora 20:14 pm
    Felicitari domnule Daju, ati castigat a 2-a lupta! Pe cand si ....razboiul? Sigur ca sunt multe cazuri in care oportunismul si incompetenta sunt la rang de cinste, dar prefectul Vasile Liviu Andrei si directorul Ovidiu Popescu, sunt poate cei semnificativi exponenti! Iar aceste atacuri concertate, nu fac decat sa dovedeasca inca o data, ca nimeni nu e mai presus de lege si cei care s-au cocotat undeva mai sus, printr-un concurs de ........imprejurari, vor cadea cat de curand, rapusi de... tirurile presei profesionite, adevarate, fara ingerinte politice! Si cu cat sunt cocotati mai sus, fara un suport solid de competente, cu atat caderea si impactul cu realitatea, vor fi mai dure!
  • Horia Muntenus 03.10.2011 la ora 23:14 pm
    Domnule Narcis Daju, pentru tot ceea ce faceți - meritați nu doar felicitări, ci și recunoștiinta ziariștilor care nu își deschid ochii incă (de uimire) in fața Monumentului brâncușian; recunoștiinta corpului profesoral al Universității Brâncuși, care nu indraznește (din timiditate) să se lepede de lâncezeala morganatică a comodității. Publicația dumneavoastră, fiind şi pe internet, se citește și în țară. Există intelectuali interesați, în mod substanțial, de ceea ce se intamplă cu Ansamblul. Și... să stiți ca sunt atenți. Ovidiu Popescu a devenit deja o legendă vie... atât la București cât și la Baia Mare ori la Iași... firește, însă, ca mascotă a problemelor de la Târgu Jiu. Personal, cunosc o parte din presiunile la care este supus primarul Carciumaru. Dar, sper să reziste. Simt nevoia să invoc, aici, îndemnul lui George Bariţiu: „Țineţi cu poporul să nu rătăciţi!” . Consilierii au datoria sa cunoască și să respecte Legea, au datoria să ia hotărâri doar în conformitate cu Legea. Responsabilitatea dumneavoastra, domnule Daju, e îndeplinită onorant. Să încerce și alții să vă urmeze exemplul! Pentru că Istoria le reține pe toate.
  • Narcis DAJU 03.10.2011 la ora 23:27 pm
    @)BG, @)Horia Muntenus Eu nu voi fi niciodata de acord sa dispara Ansamblul Brancusi, simbol fundamental al românismului, sub mâlul american adus pe milioane de euro din SUA si insirat prin Parcul Central din Targu Jiu. Asta nu voi putea negocia niciodata. La fel, niciodata nu voi tolera acest curent inovator in cercetarea brancusiologica, prin care radacinile creatiei lui Brancusi sunt mutate din Romania in Occident. Nu am absolut nimic de impartit cu Ovidiu Popescu. Inainte sa fie instalat ca director i-am spus pe indelete ca va face exact ce face acum, adica aproape nimic bun pentru Brancusi, si l-am rugat sa se uite la viata lui frumoasa de pana atunci si sa nu se innoroiasca. N-a ascultat nimic. Probabil ca la momentul discutiei noastre era deja insarcinat. Prietenii stiu de catre cine si cu ce. Daca Ovidiu Popescu se curata, daca se dezice de Radu Varia, demolatorul Coloanei Infinite, daca povesteste tare si raspicat monstruozitatile din Memorandumul semnat de Florin Carciumaru cu americanii, daca inceteaza sa isi mai insinueze fratii si surioarele de lojă masonica in miezul manifestarilor Brancusiana, atunci voi fi primul care va munci alaturi de el, neremunerat si neimpaiat in vreo functie, pentru cresterea vizibilitatii Ansamblului Brancusi si punerea sa in valoare. Cunoscandu-l foarte bine, stiu ca va continua la fel, din ce in ce mai indarjit si mai incrancenat. Cu cat va intarzia mai mult in jiltul de director impostor al Centrului Brancusi, cu atat se va umple mai mult de ridicol si cu atat mai mult vor avea de suferit orasul Targu Jiu si Ansamblul Brancusi. P.S. Popescu urmeaza sa se victimizeze public ca din cauza presei specialistii adevarati, gen Radoi Oana Andreea, refuza sa se angajeze la Centrul Brancusi, de aceea nu are el subordonati si, in consecinta, de aceea nu face aproape nimic.
  • Horia Muntenus 03.10.2011 la ora 23:40 pm
    Există o soluție pentru cei care vor să îl vândă pe Brâncuși: Drumul Damascului!
  • Mina 04.10.2011 la ora 10:57 am
    Pt."fobia"...adevarat ca esti un mare dobitoc...daca te vei privi in oglinda vei vedea ratul care ti-a crescut.D-le Daju atata timp cat la conducerea judetilui va fi:Andrei,Calinoiu si Carciumaru,nu vom vedea decat semianalfabeti la conducerea institutiilor subordonate...le stiti si dvs.le stim si noi care sunt aceste institutii.Chiar daca axista presiuni,Carciumaru ar trebui sa le faca fata,daca ar fi vertical,dar nu este.Din partea celor enumerati nu ma mai astept la nimic bun.Poate populatia Gorjului sa ne scape de ei,sa nu-i mai voteze.D-le Daju,multumesc lui Dumnezeu ca mai exista si oameni care vor dreptate in acest judet.Totusi aveti mare grija cu acesti slugoi,sunt periculosi...se pricep cel mai bine sa faca rau...
  • mitea 04.10.2011 la ora 15:16 pm
    Primarul CÂRCIUMARU este de râsul târgujienilor și al întregii țări de când PIATRA numită Centrul Brâncuși îi atîrnă de gît! Iar Ovidiu Popescu este hotărât să-l îngroape pînă la gît în mocirlă! Acest Popescu Ovidiu e o LICHEA binecunoscută și un IMPOSTOR ca director la Centru Brâncuși! Stopați-l acum, nu cînd va fi prea tîrziu, sînt suficiente motive pentru a-i taxa INCOMPETENTA... Este total NEVINOVAT în materie! CARE SA FIE SECRETUL CU OVIDIU POPESCU? Vom afla cît de curînd....
  • Elena Popescu 04.10.2011 la ora 18:06 pm
    Domnule Daju sa vedem mai scrieti si acum cand ruda dumneavoastra Doru Strambulescu se angajaza la acel centru? Sau el este bun? Aici se va vedea cat de vertical sunteti. Toate cele bune si mult succes in ceea ce faceti
  • BG 04.10.2011 la ora 18:16 pm
    Sunt curios sa vad si eu CV-ul domnului director Ovidiu Popescu, iar daca apare cumva un master in Adm. Publica Europeana, la UCB, sa ne spuna directorul cand l-a promovat, ptr. ca nu l-a vazut nimeni la ex.! Faceti va rog un sondaj printre absolventi si vedeti daca stie cineva de acest....coleg! Presupun ca ptr. o functie pubica de conducere trebuie sa ai si un master in CV!
  • Narcis DAJU 04.10.2011 la ora 20:39 pm
    @) Elena Popescu M-ai prins! Am scris toate aceste articole de teama că Radoi Oana Andreea va lua nota mai mare decat Doru Strambulescu si, implicit, va fi angajata in locul rudei mele. De aceea mi-am facut eu calcule ca daca se duce Radoi stresata la examen poate are si Doru o sansa. Lasand aberatiile la o parte, atat cat il cunosc eu pe Doru Strambulescu, cred ca e suprapregatit şi supradimensionat pentru un astfel de post. Acum, că s-a aflat că va lucra la Centrul Brâncuşi, în subordinea acestui playboy subcultural, ar fi cazul să primească ceva spor de ruşine.
  • Elena Popescu 05.10.2011 la ora 8:39 am
    Domnule Daju, Dar ce a facut acest om la viata lui(Strambulescu) va rog sa-mi argumentati. Nu ma intereseaza viata personala , familiala si privata ci in domeniul marketingului. Sunt de acord ca nu este un om prost dar cred ca are multe slabiciuni ce nu-l vor lasa sa se exprime normal in cazul de fata. Ce a facut , un exemplu demn de urmat daca se poate. Iar vis-a-vis de Carciumaru Gabrile nici un cuvant. Nu o luati ca pe o amenintare insa in curand daca va veti dezbate subiectul asa cum trebuie va promit ca nu voi mai intra nici pe aceasta publicatie care inca imi este draga si accesam online cu drag fiindca stiam ga gasesc ceva adevarat de citit. ,, Jos Strambulescu,, ,, Jos popescu,, ,, Jos Carciumarii,,
  • Narcis DAJU 05.10.2011 la ora 15:23 pm
    @) Elena Popescu E destul de dizgraţios să răpund unei telenoveliste obosite, care citeşte printre rânduri şi comentează în pauzele de publicitate. Deci, e ultima dată când se întâmplă. În primul rând, Strâmbulescu va avea în responsabilitate "coordonarea activităţii de imagine şi comunicare publică, întocmire materiale presă, editare publicaţii culturale, albume etc." Cum instituţia nu face aproape nimic, nu va avea ce comunica, deci nu are cum să nu facă faţă cerinţelor postului. Iar dacă, prin absurd, Centrul Brâncuşi va începe să funcţioneze cu Popescu director, iar sunt nevoit să spun că Strâmbulescu e suprapregătit şi supradimensionat. A condus Antena 1 Târgu Jiu, Polemika, Actualitatea Gorjului, a realizat o emisiune la Gorj TV ş.a.m.d., are toate ţiglele pe casă şi interiorul mobilat cu tot ce e necesar unui asemenea post. Acum, că ţi-am făcut hatârul, înapoi la telenovele!
  • mitea 15.10.2011 la ora 15:12 pm
    prea e mînjit cu fostele sinecuri de partid! ma tem ca lupul parul schimba...
  • .. dupa prima runda.!.. 20.10.2011 la ora 11:28 am
    Dupa dezvaluirile facute de publicatia dv., doar doi candidaţi au promovat proba scrisă a concursului la Direcţia de Cultură „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, competiţie organizată de primăria Târgu-Jiu, în subordinea căreia se află direcţia. Ovidiu Popescu, directorul Direcţiei de Cultură, nu a mai avut curajul sa promoveze decat doi din cei şase candidaţi înscrişi pentru cele şase posturi. Este vorba de Doru Strâmbulescu şi de Gabriel Sorin Cârciumaru, ambii obţinând câte 60 de puncte în urma evaluării. Şeful Direcţiei de Cultură „Constantin Brâncuşi”, Ovidiu Popescu, a incercat sa dreaga busuiocul si să înlăture suspiciunea potrivit căreia, ar fi fost si alte pile in spatele candidatilor inscrisi initial la concurs. Asa ca, au fost declaraţi respinşi patru candidaţi, iar alţi doi nu s-au mai prezentat la concurs. Oare Oana Andreea Radoi in care categorie se afla? Oricum, o sa se organizeze o noua runda ptr. acest examen iar atunci domnul director va fi mai vigilent, ptr. ca presa sa nu mai prinda de veste de aceste nevinovate ....aranjamente!
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.