Orban își menține poziția, șanse infime pentru Morega
Orban își menține poziția, șanse infime pentru Morega
Investigatii30 ianuarie 2010

Vineri seara s-a desfășurat la Poiana Brașov reuniunea Ligii Aleșilor Locali ai PNL, eveniment de la care președintele partidului, Crin Antonescu, a lipsit.
În discursul ținut în cadrul manifestării, Ludovic Orban, nr. 2 în PNL, a respins orice formă de colaborare cu PDL: „Nu avem ce să căutăm la guvernare cu Traian Băsescu şi cu PDL, care au făcut mişto de noi cu oferta pe care ne-au făcut-o, deşi ştiau că în acest moment cota de favorabilitate a PNL-ului este de peste 40%. Ne-au oferit la mişto patru ministere – Ministerul Finanţelor, Ministerul Justiţiei, Ministerul Muncii şi Ministerul Agriculturii – cu care ne-am fi rupt gâtul, pentru că n-am fi putut face nimic din programul nostru, am fi decontat doar toate nenorocirile pe care şi le-au asumat ei prin acordul cu FMI. Aşa că uitaţi de PDL, trebuie să găsim soluţii de înţelegere cu PSD şi UDMR, pentru a rezista presiunilor, şantajurilor şi ameninţărilor lui Băsescu şi ale PDL-ului!”.
În acest context, șansele lui Dan Ilie Morega – care demarase negocieri pentru o guvernare locală cu PDL – de a rămâne la conducerea PNL Gorj scad simțitor. Înaintea plecării la Poiana Brașov, Morega declarase că intenționează să încerce schimbarea deciziei de demitere a sa printr-o discuție între patru ochi cu Crin Antonescu.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.