Panduri de toată isprava
Panduri de toată isprava
FotbalSport16 decembrie 2011

Au zdrobit Chiajna și s-au clasat la finalul turului pe loc de Europa League

Misiunea Pandurilor la ultimul meci al turului n-a fost deloc ușoară, presiunea atingerii unei performanțe la care puțini ar fi îndrăznit să gândească, aceea de a termina prima partea a campionatului pe locul 5, și-a pus amprenta pe jocul trupei lui Grigoraș, care însă a ieșit din ceață cu un gol din penalti, un altul marcat de Batin și dedicat lui Bud și cu o triplă de senzație a lui Cardoso.
Fără jumătate dintre titularii cu care Pandurii începea sezonul și cu care trupa lui Grigoraș dădea primele mari lovituri în acest sezon învingând pe CFR Cluj și pe Steaua, echipa gorjeană a dovedit că are resurse nebănuite și a încheiat turul campionatului cu cinci goluri în poarta nefericitului Gospodinov.
Antrenorul Petre Grigoraș a dovedit din nou că are inspirație, l-a păstrat pe teren pe Cardoso chiar și când mulți ziceau că pedalează în gol pe banda stângă, iar brazilianul a răspuns cu cea mai eficientă seară din viața sa pe un teren de fotbal, cele trei reușite ale sale băgând punctele în contul Pandurilor trimițându-l în același timp în echipa etapei în statisticile Gazetei Sporturilor, el fiind desemnat și jucătorul etapei ce a închis turul Ligii I.

Grig nu pleacă

După ce zvonurile ce-l dădeau antrenor în ograda lui Gigi Becali s-au mai stins, pe Grigoraș mulți l-au văzut ca înlocuitor al lui Ionuț Badea la U Cluj. Poate ar fi fost prea mult pentru nervii lui Badea ca Grigoraș să îi deranjeze din nou afacerile, așa că, pentru sănătatea fostului antrenor al Pandurilor, Walter s-a răzgândit și i-a mai dat o șansă la Cluj. Condescu spune că e onorant pentru Pandurii că antrenorul ei are așa căutare, dar că nu-l va ceda așa ușor și că va încerca să-i ofere la Târgu Jiu condiții pentru a face performanță: „Noi trebuie să ne bucurăm că şi-l doresc mulţi pe Petre Grigoraş, dar el are încă un an şi jumătate contract cu Pandurii. Asta nu înseamnă că dacă el va crede vreodată că-i va fi mai bine în altă parte nu vom sta la masa tratativelor. Dar, eu cred că încă un an şi jumătate nu-i va fi niciunde mai bine ca la Târgu Jiu. Grigoraş dacă vrea să continue la Pandurii noi îi vom asigura condiţii să facă performanţă şi la Târgu Jiu şi nu acolo unde se presupune că ar face performanţă. Singur, noi nu avem istoria lui U Cluj sau Steaua, dar suntem acolo. Sunt echipe care mai nou sunt în primele locuri şi nu se pot lăuda cu istoria”, a declarat președintele Pandurilor despre antrenorul echipei sale.

2012, an aniversar la Pandurii

Multă vreme toată lumea a luat de bună informația conform căreia Pandurii s-a înființat în 1963, numai că cercetările recente au adus la iveală dovezi că echipa gorjeană este mai bătrână cu un an. Condescu spune că semicentenarul ar trebui sărbătorit, dar și onorat cu o performanță pe măsură: „În 2012, clubulv împlineşte 50 de ani şi vom face tot ce este posibil să avem una din cele mai bune comportări. Inclusiv în iarnă vom face câteva transferări pentru că am pierdut doi jucători importanţi care, cred, eu că vor intra în forma maximă începând din campionatul viitor. Atacul şi partea dreaptă trebuie întărite”, anunță Condescu.  Acesta spune că la Pandurii nu vor fi probleme financiare, bugetul fiind deja asigurat: „Protocolul pentru finanţarea anului 2012 s-a semnat. Ca orice echipă serioasă, Panduri îşi pregăteşte anul din timp”.

1 COMENTARII
  • curiosul 16.12.2011 la ora 17:18 pm
    Gospodinov a fost mare gospodar. S-a gandit el sa ia acasa 5 goluri. Vorba aia, aduna omul toatat vitat, dar Gospodinov a adunat 5 intr-un meci.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.