Pandurii a dat-o-n bară la Târgu Jiu
Pandurii a dat-o-n bară la Târgu Jiu
FotbalSport29 septembrie 2011

Astra norocoasă


Pandurii lui Grigoraş şi-au confirmat statutul de formaţie spectaculoasă, ofensivă, plăcută ochiului, şi în faţa celor de la Astra. Ploieştenii au plecat de la Târgu Jiu spunând că au jucat contra celei mai bune ofensive din Liga I în acest moment, dar au luat cu ei şi toate cele trei puncte, recunoscând că norocul le-a fost partener la acest meci.
Grigoraş s-a temut de un oarecare recul al formaţiei sale, după ce l-a pierdut pe Cosmin Băcilă, piesă importantă în angrenajul creat de el la Pandurii, dar nu avea de unde să ştie că doar ghinionul îl va face să piardă ocazia, poate unică, de a duce echipa gorjeană pe locul doi la jumătatea turului.
Ca şi în meciul cu Steaua, Pandurii a început cu handicap. Astra a deschis scorul la prima incursiune în jumătatea pandură. Strătilă şi-a adus aminte că are o victimă preferată la Târgu Jiu, l-a depăşit pe Cardoso, iar centrarea i-a fost reluată cu capul în bara transversală de Seto Takayuki. Ghinion pentru Astra? Nu, pentru că acolo se afla Fatai, iar tabela s-a modificat în minutul 3. Replica pandură a fost rapidă şi viguroasă. În minutul 20 Stromajer a centrat pentru Lemnaru, acesta a pivotat prin careul ploieştenilor, după care a înscris la colţul lung, reaprinzând speranţa gorjenilor. Nistor, cu un şut din marginea careului, Lemnaru, cu o foarfecă din interiorul careului, dar şi cu o lovitură de cap au semnat ocaziile importante ce anunţau un nou gol. N-a fost să fie, asta pentru că Vranjes a fost primul care a dat-o-n bară, dar Lemnaru n-a reuşit pentru Pandurii ce a reuşit Fatai pentru Astra în minutul 3, aşa că scorul a rămas egal. Pentru ca logodna cu ghinionul să fie oficializată, Chiricheş a căzut ca secerat după un duel la mijlocul terenului şi a ajuns cu ambulanţa la spital, din fericire dovedindu-se că nu a fost vorba de ceva foarte grav.

Ei cu gol, noi încă o bară

Repriza secundă a debutat cu două ocazii mari, una în dreptul lui Stromajer, care a reluat din prima în locul unei preluări în careul Astrei, care îi putea deschide perspective mai largi, cea de-a doua pentru Fatai, care putea da lovitura pe contraatac. Cu timpul, jocul a devenit unul previzibil, cu atacuri succesive ale Pandurilor la poarta lui Silviu Lung şi rare dar periculoase contre ale astralilor. Pe un astfel de contraatac ar fi putut veni un gol al Astrei, dar nu a venit aşa, ci în urma unei lovituri libere norocoase, Mihalache a centrat şi mingea a intrat în poartă, după ce a căzut în careul pandur. Dacă Astra a dat gol în minutul 85, Pandurii s-a ales doar cu încă o bară, şutul lui Voiculeţ lovind stâlpul din stânga lui Silviu Lung junior în minutul 88, această nouă ratare consfinţind victoria norocoasă a Astrei la Târgu Jiu.

Vor să dreagă busuiocul la Târgu Mureş

Supărat de rezultat, dar conştient că echipa sa a făcut cel mai bun joc al său din actuala stagiune, Grigoraş priveşte cu încredere spre meciul din etapa viitoare, cel de vineri de la Târgu Mureş. Lovită din două părţi, o dată de rezultatele foarte slabe din acest campionat şi de renunţarea lui Neluţu Sabău, şi a doua oară de scandalul izbucnit cu privire la mituirea şefului arbitrilor, Vasile Avram, de către un apropiat al clubului din Târgu Mureş, FCM ar putea primi o lovitură şi din partea Pandurilor, decişi să-şi recupereze rapid punctele cedate acasă. FCM Târgu Mureş şi-a schimbat antrenorul, după plecarea lui Sabău fiind instalat în funcţie fostul tehnician al Astrei, Tibor Selimeşi, dar este greu de crezut că acesta va reuşi să schimbe foarte multe până la meciul cu Pandurii.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.