Pandurii a făcut din Dinamo o echipă măruntă
Pandurii a făcut din Dinamo o echipă măruntă
Fotbal16 martie 2012

I-au subordonat!

În doar câteva zile, jocul Pandurilor s-a schimbat mult în bine și, după jocul fără un orizont clar prestat la Brașov, trupa lui Grigoraș a zburdat în fața liderului, singura problemă care a persistat fiind cea a erorilor defensive.
Acest sezon se dovedește a fi unul în care granzii Ligii I sunt taxați de Pandurii, după victoriile clare din tur în fața celor de la Rapid, CFR Cluj sau Steaua, a venit rândul ca și Dinamo să se încline, e drept doar pe jumătate, pentru că meciul s-a încheiat la egalitate, însă pentru bucureșteni aceste puncte pierdute pot cântări enorm.
Spiritul ofensiv al lui Grigoraș s-a văzut în meciul cu Dinamo încă din primul minut, când Ibeh a trimis în Bălgrădean deși se afla într-o poziție excelentă. În minutul 5 Pandurii avea deja două mari ocazii ratate după ce portarul dinamoviștilor a scos în corner reluarea lui Viera după un un-doi cu Maxim, dar Viera avea să deschidă scorul la faza imediat următoare, ivorianul trimițând cu capul un balon pe care Bălgrădean l-a prins doar după ce a trecut de linia porții.

Două erori, două goluri…

Ceea ce părea a fi un galop de sănătate pentru Pandurii, așa cum se întâmplase și cu Rapidul, s-a transformat într-un chin pentru că apărarea și-a făcut din nou norma de erori. Au fost două, dar în fața unui cuplu de atacanți precum cel al dinamoviștilor, cu Dănciulescu și Marius Niculae, nici nu e puțin, cei doi transformând în goluri bâlbele lui Cardoso, care a întors cu capul o minge în centrul careului, și Viera, care a pierdut un balon în apropierea centrului terenului. Calitatea jucătorului aflat la finalizare face mereu diferența, iar dacă Dănciulescu și Nicolae au transformat cu sânge rece singurele oportunități avute de echipa lor, Batin s-a încurcat în minge când era față în față cu portarul dinamovist ratând o ocazie imensă.

Lider doar în clasament

După pauză, Dinamo a trecut la un alt registru, deloc demn pentru o echipă care are ca obiectiv titlul. Încă din minutul 50, oamenii lui Ciobotariu au apelat la trucurile de care uzitează de regulă doar echipele mărunte, care vor să-și protejeze un avantaj nesperat și nedrept obținut, portarul Bălgrădean fiind erou negativ în trei astfel de episoade.
O mână de ajutor din partea arbitrilor a venit pentru dinamoviști prin eliminarea injustă a lui Voiculeț, dar o echipă moartă, așa cum a fost Dinamo la Târgu Jiu, nu poate fi ajutată nici măcar în acest fel. Pandurii s-a urcat pe adversar și cu un om în minus, Grigoraș a arătat curaj și inspirație, l-a scos pe Cardoso, a jucat cu trei fundași centrali și a aruncat în luptă patru oameni de atac, ultimul sfert de oră găsindu-i în ofensivă pe Roberto Dumitru, care a debutat în Liga I la doar 17 ani, Batin, Lemnaru și Alex Grigoraș. Îngrămădiți în propria jumătate de teren, dinamoviștii au cedat, Lemnaru a scos un penalti pe care Pintilii l-a transformat și s-a făcut dreptate pe jumătate.

Altă victimă la rând?

După ce au subordonat trupa lui Ciobotariu, Pandurii merg la Cluj cu gândul de a scoate un rezultat bun și în fața CFR-ului, o echipă în dauna căreia a obținut mai multe rezultate pozitive decât în fața oricărei alte echipe cu pretenții din Liga I.
În meciul cu CFR Cluj, Pandurii pare a avea un talisman, portarul portughez Pedro Mingote fiind neînvins în meciurile cu echipa ardeleană: „Cred că deja tremură CFR-ul când aude de Pandurii. Tot timpul am făcut meciuri bune cu ei, am reuşit să câştigăm aproape de fiecare dată, atât acolo cât şi aici. Eu nu am pierdut nici un meci cu CFR. Am jucat patru meciuri şi am patru victorii”, a declarat Mingote, care are câte o victorie în fața CFR-ului în 2008, 2009, 2010 și 2011, așa că, sperăm, este momentul să-și treacă în plamares și anul 2012.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.