Pandurii a început stagiul de pregătire montană
Pandurii a început stagiul de pregătire montană
FotbalSport22 iunie 2012

Calvarul din Poiană

Elevii lui Petre Grigoraș trag tare în Poiana Brașov sub bagheta preparatorului fizic Gheorghe Avram, aceasta fiind cea mai grea perioadă pentru un fotbalist, alături de cea similară din iarnă.
Până pe 28 iunie Pandurii vor rămâne în Poiana Brașov pentru a-și pune la punct pregătirea fizică pentru noul sezon, antrenorul Petre Grigoraș având și el la dispoziție două jocuri de verificare pentru a încerca să mai trieze din lotul stufos de care dispune și la care este posibil să mai apară și alți jucători care să susțină probe de joc.
Inițial, în Poiana Brașov au urcat mai puțini jucători, autocarul Pandurilor ducându-i în cantonament doar pe Lazar, Horvat, D. Popescu, Băcilă, Rusu, Rada, Cardoso, Ungurușan, Vlad, Mamele, Melinte, Cristea, Voiculeț, Nistor, Lemnaru, Ignea, Grigoraș, Maxim, Ibeh și Matulevicius.

Lot completat pe parcurs

Printre numele aflate pe prima listă a jucătorilor pentru cantonamentul din Poiana Brașov s-au aflat și cele ale lui Mingote, Viera și Răduț, jucători care au primit învoiri din partea staff-ului tehnic. Aceștia au ajuns între timp în Poiană și s-au alăturat colegilor la antrenamentele Pandurilor. Tot în cantonament s-a alăturat lotului echipei gorjene și Samoel Cojoc, una dintre noile achiziții ale Pandurilor. După primele zile de cantonament și după ce atacanții israelieni promiși nu au mai ajuns sub comanda lui Grigoraș, acesta a luat decizia de a mai chema de acasă alți patru jucători, Roberto Dumitru, Albert Voinea, Gabriel Oiță și Sabin Lupu, jucători foarte tineri pe care antrenorul Pandurilor i-ar fi vrut împrumutați altor echipe la care să aibă posibilitatea de a juca în mod constant în sezonul viitor.

Obiectiv: evitarea accidentărilor

Având la dispoziție un teren chiar în Poiană și unul la Râșnov, Pandurii au fentat până acum canicula ce a pus stăpânire pe mare parte din țară: „Avem programate câte două antrenamente pe zi, dimineaţa este mai acceptabil, căldura nu e un impediment deocamdată, ne-am pregătit la o temperatură de 25-26 de grade. Când o să coborâm mai jos, atunci o să apară şi problemele legate de căldură. Dar, asta este, băieţii ştiu foarte bine ce îi aşteaptă, sunt sigur că vor trece peste această perioadă mai dificilă pentru ei. Ca să fim bine pregătiţi va trebui să ne luptăm şi cu căldura şi cu programul destul de solicitant”, a declarat Petre Grigoraș.
Antrenorul echipei gorjene spune că atât cantonament cât și cel care va urma sunt importante ca pregătire, dar foarte important este ca jucătorii să evite accidentările în această perioadă: „Suntem abia la început, dar e destul de clar că de acest stadiu de pregătire, ca şi de cel va urma în Austria, va depinde modul cum ne vom prezenta în noul sezon. Eu ca antrenor nu-mi doresc decât să nu apară probleme cu accidentările, dacă toţi jucătorii vor trece cu bine aceste prime teste, voi avea şi cât mai multe soluţii la dispoziţie şi şanse mari să debutăm cu dreptul”, a concluzionat Grigoraș.

Cojoc, o certitudine pentru Grigoraș

Samuel Cojoc va semna cu Pandurii, o confirmă antrenorul echipei gorjene, cel care l-a și promovat pe jucătorul de 22 de ani în prima ligă pe vremea când antrena Oțelul. „Cojoc este deja o certitudine, va rămâne cu noi. E un jucător pe care îl cunosc foarte bine, care într-adevăr a avut unele probleme medicale, dar care acum e apt 100%. Este un jucător polivalent, ce poate constitui o soluţie inclusiv la închidere. Chiar dacă are doar 22 de ani, eu am mare încredere în el şi sper să-l aduc la nivelul pe care îl avea la început, când l-am cunoscut. A ales să vină la Pandurii pentru că la Oţelul avea puţine şanse să joace, iar pe altă parte, chiar eu am fost acela care are avantajul de a-l fi promovat”, a declarat Grigoraș despre jucătorul cu care dorește să-și asigure „spatele” la Pandurii, defensiva gorjenilor primind cele mai multe întăriri în această vară, în afară de Cojoc, la Pandurii fiind aduși până acum Mamele și Melinte.

Lotul Pandurilor în Poiana Brașov:

Portari: Mingote, Lazar, Horvat, D. Popescu
Fundași: Viera, Rusu, Rada, Cardoso, Ungurușan, Vlad, Mamele, Cojoc, Melinte, Oiţă
Mijlocași: Lupu, Cristea, Voiculeţ, Nistor, Răduţ, Unguru, Ignea
Atacanți: Lemnaru, Grigoraş, Maxim, Ibeh, Matulevicius, Băcilă, R. Dumitru

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.