Pandurii au intrat în febra jocurilor amicale
Pandurii au intrat în febra jocurilor amicale
Fotbal20 ianuarie 2012

Lecția de germană

Primul stagiu de pregătire din Antalya le oferă Pandurilor trei întâlniri cu reprezentate ale fotbalului din țara lui Bekenbauer, chiar dacă e vorba de echipe ce acum își fac veacul în 2Bundesliga.
Grigoraș și-a supus elevii în prima parte a cantonamentului unor antrenamente mai puțin plăcute, preparatorul fizic fiind cel care a fost responsabil de pregătirea Pandurilor în această perioadă. Pentru a le lua gândul de la kilometrii alergați, de la gărdulețele sărite, jaloanele ocolite și sprinturile făcute, Grigoraș le-a dat ocazia de a juca și patru meciuri amicale.

Și nemții au românii lor

Chiar dacă nu mai au forța de altădată, echipele germane propuse Pandurilor pentru amicale în această iarnă au ștaif. Karlshruer este codașa ligii secunde din Germania, dar tot are în lot doi dintre jucătorii români cu pretenții, Andrei Cristea și Ionuț Rada. Energie Cottbus a rămas un fel de ABBA, o echipă ce face naveta între divizii fără mari pretenții, dar pe la care au trecut mulți români, acum avându-l în rândurile sale pe fostul Marius Bilașco. Cea de-a treia echipă germană cu care Pandurii dau piept în această iarnă în Antalya este Duisburg, și ea obișnuită să aibă români în vestiar, tradiția lui Tararache sau Filipescu fiind continuată acum de fostul oțelar Emil Jula.

Șanse pentru fiecare

Primul stagiu de pregătire este unul în care Grigoraș își evaluează lotul dând fiecărui jucător șansa de a juca și de a demonstra că merită, în primul rând, să rămână în lot. Tehnicianul Pandurilor a anunțat că va proceda așa cum a făcut-o și în alte stagii acordând minute egale fiecărui jucător din lot, abia în partea a doua a pregătirii de iarnă, respectiv în al doilea stagiu de pregătire din Antalya, urmând să se axeze pe anumiți jucători și pe o anume formulă de joc pentru partea a doua a campionatului. Grigoraș va avea în acest stagiu și misiunea de a-i testa pe cei doi jucători luați de Pandurii în Antalya, pe Alexandru Neagu, adus din Spania, de la Real Murcia, și pe lituanianul Deivydas Matulevicius, golgetereul de 22 de ani al celor de la Zalgirius Vilnius, pe lângă cei doi fiind de așteptat să mai apară și alți jucători în probe.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.