Pandurii defilează în Liga lui Mitică
Pandurii defilează în Liga lui Mitică
Fotbal24 august 2012

Mai tare ca Oțelul

Trupa lui Grigoraș bifează record după record, iar premierele cad una după alta precum piesele unui domino perfect așezate de tehnicianul care a făcut din Pandurii revelația începutului de campionat.
Așa cum a trecut peste complexul meciurilor disputate la Mediaș sau Vaslui, meciuri din care Pandurii a scos puncte în premieră în acest sezon, și în ceea ce privește partidele cu Oțelul a fost depășită bariera care îi răpea de ani buni echipei gorjene bucurie succesului în fața gălățenilor.

Pandurii s-a bucurat la final

Oțelul a arătat ca o echipă solidă la Târgu Jiu, în mod cert cea mai solidă dintre cele întâlnite de Pandurii pe teren propriu în acest sezon, trupa lui Dorinel Munteanu punând probleme chiar din debutul meciului. Oțelul a jucat punând mare preț pe pregătirea fizică foarte bună a jucătorilor săi, Munteanu a făcut din echipa sa un burduf ce a fost mai mereu strâns la mijlocul terenului pe o distanță de maxim 30-40 de metri, dar care s-a deschis periculos atunci când rapizii jucători de pe flancuri, îndeosebi Inkanga, au găsit spații de care să profite. Contestat de oaspeți, un penalti a fost cel care a dus la deschiderea scorului, Răduț a fost faultat în careu de Brăneț, iar Maxim l-a executat pe portarul Oțelului pentru un 1-0 care a fost menținut până la pauză în ciuda câtorva ocazii la ambele porți. Tot un penalti, produs de Mingote, a adus egalarea la capătul unei ore de joc, dar Grigoraș a scos din mânecă asul cu care avea să câștige
potul. Karim Botadjine a fost trimis pe teren și a marcat un gol splendid cu care Pandurii părea să fi pus mâna pe cele trei puncte, numai că un alt francez, din tabăra adversă, Inkango, a amânat puțin deznodământul marcând în minutul 90. Oțelul se vedea cu sacii în căruță și cu un punct mare smuls de la Târgu Jiu, însă Karim a fost cel care a râs la urmă, o nouă bijuterie de gol fiind cireașa de pe tortul unei victorii mult așteptată de gorjeni, care n-au uitat nici acum meciul pierdut la masa verde din sezonul trecut.

Ofticatul Dorinel

Antrenorul Oțelului, fostul internațional Dorinel Munteanu, a acuzat vehement arbitrajul, dar dincolo de oftica avută la adresa lui Alexandru Tudor, a lăudat echipa gorjeană căreia i-a urat să meargă pe calea bătută de ei în urmă cu două sezoane: „Meritam un egal, dar am pierdut din cauza greşelilor de arbitraj. Pandurii a câştigat cu ajutorul lui Tudor. Au fost două momente decisive: norocul cu Tudor şi două eurogoluri. Este incredibil cum a arbitrat Tudor. Meritam puţin respect. A arbitrat cu o aroganţă ieşită din comun. Parcă el ar fi pe piedestal şi noi sub malul mării. Pandurii e, totuşi, echipă puternică şi la final aş vrea ca suporterii să se bucure cum ne-am bucurat şi noi acum doi ani, să iasă campioană”, a declarat cel care deține recordul de selecții în naționala României.

Pică și Iașiul?

După Mediaș, Vaslui și Galați, un alt oraș de pe harta fotbalului românesc este pus pe lista neagră de Pandurii lui Grigoraș. Iașiul, redută încă necucerită de Pandurii în meciurile disputate până acum în Liga 1, este ținta gorjenilor, care nici nu concep să se întoarcă din Copou fără un rezultat pozitiv, victoria fiind însă trofeul pe care fiecare pandur îl vrea în runda a VI-a.
Cu gândul la o prezentare cât mai bună la Iași, dar și pentru ceea ce va urma după confruntarea cu echipa antrenată de Ionuț Popa, meciul de la Târgu Jiu cu Rapidul, Pandurii a ales să pună în scenă o nouă premieră, aceea a unui zbor care să ducă echipa de la Craiova la Iași și retur, evitând astfel zilele de calvar de pe drumurile patriei.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *