Pandurii, în faţa celei mai mari performanţe din istoria clubului
Pandurii, în faţa celei mai mari performanţe din istoria clubului
Fotbal29 mai 2013

europa league

Pandurii Târgu Jiu va disputa, în această seară, cea mai importantă partidă de la înfiinţarea clubului, în urmă cu 51 de ani. O victorie împotriva Astrei le va aduce gorjenilor titlul neoficial de vicecampioni ai României, dar şi o calificare în turul 2 preliminar al Europa League.

Calculele pentru Europa, înainte de meciul decisiv

Formaţia gorjeană va intra pe teren, de la ora 21.30, având pe umeri presiunea unui întreg sezon de muncă şi dăruire. Elevii lui Cristi Pustai îşi au soarta în propriile mâini şi nu depind de niciun alt rezultat. Dacă vor învinge Astra Giurgiu, calculele sunt simple, vor încheia sezonul pe poziţia secundă a clasamentului Ligii 1, şi se vor califica în turul 2 preliminar al EL.
Şi un egal este benefic pentru panduri, el asigurându-le locul 3, însă nu îi va menţine pe poziţia a 2-a, decât dacă Petrolul va pierde împotriva celor de la Mediaş, într-o partidă din cadrul aceleiaşi etape. Locul 3 „duce” şi el în Europa, însă în primul tur preliminar.
În cazul în care meciul se va încheia cu o înfrângere a Pandurilor, lucrurile se vor complica destul de mult. În această situaţie, Pandurii va termina sezonul ori pe locul 3 (dacă Petrolul pierde cu Mediaş), ori pe poziţia a 4-a (dacă Petrolul face egal sau câştigă). În situaţia unei clasări pe locul 4, târgujienii vor fi nevoiţi să aştepte disputarea finalei Cupei României dintre Petrolul şi CFR Cluj, pentru că doar o victorie a ploieştenilor îi mai poate califica în următorul sezon al celei de-a doua competiţii continentale intercluburi.

Cum se prezintă cele două echipe

Cristi Pustai va avea tot lotul la dispoziţie, cu excepţia lui Pleaşcă (accidentat), înaintea confruntării decisive cu Astra. El se va putea baza din nou pe cei patru jucători care au lipsit la Chiajna. Nistor, Nicoară, Anton şi Rusu şi-au ispăşit etapa de suspendare şi sunt eligibili. În cealaltă tabără, antrenorul Daniel Isăilă nu se va putea baza pe doi oameni importanţi, Silviu Lung jr. şi Ben Youssef fiind suspendaţi.
Cei de la Astra au un moral destul de scăzut, ţinând cont că vin după două rezultate negative: o eliminare din Cupa României, chiar în semifinale, şi un egal în campionat, pe teren propriu, rezultat puternic influenţat de greşeli grave de arbitraj. Totuşi, dacă din punct de vedere al lotului şi moralului, Pandurii stă mai bine, la capitolul condiţie fizică, giurgiuvenii au un uşor avantaj, ei beneficiind de o zi în plus de odihnă.
Nici avantajul terenului propriu nu este unul de neglijat. Clubul gorjean a lăsat intrarea liberă la cele două peluze, iar la celelalte tribune preţurile sunt mai mult decât accesibile. Astfel, în această seară, stadionul va fi arhiplin, iar alb-albaştrii vor avea parte de o încurajare demnă de o echipă ce se bate pentru un loc de cupă europeană.
Echipa probabilă a Pandurilor:
Lazar – Unguruşan, Viera, Mamele, Vlad – Răduţ, Anton, Nicoară – Nistor, Matulevicius, Ibeh.
Pandurii – Astra Giurgiu se va juca, astăzi, de la ora 21.30, pe stadionul „Municipal” din Târgu Jiu, şi va fi transmis, în direct, de Digi Sport 1.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.