Pandurii încep să mai și aducă jucători
Pandurii încep să mai și aducă jucători
FotbalSport8 iunie 2012

Vin achizițiile de vară

Răduț, Ignea și Mamele sunt jucătorii care în mod cert vor fi panduri în noul sezon, alături de ei având mari șanse de a fi înrolat și lituanianul Deivydas Matulevicius.
Pandurii nu doar cedează în această vară, ci și încearcă să-și primenească lotul pentru atacarea unui obiectiv superior celui avut în sezonul trecut. După ce l-a pierdut pe Pintilii, a renunțat la Batin și intenționează să scape și de Cardoso, Pandurii și-au asigurat serviciile a trei jucători, cel mai important dintre ei fiind Mihai Răduț, însă acesta va veni la echipa gorjeană doar sub formă de împrumut, pentru un singur sezon.

Au pus mâna pe Mamele!

După ce l-au cedat în iarnă pe Chiricheș, Pandurii n-a găsit un înlocuitor pentru acesta, Cardoso fiind acum pe picior de plecare, în vreme ce Rada este încă o soluție de rezervă pentru Grigoraș, așa că tehnicianul și-a dorit un jucător și pe acest post și l-a găsit în curtea celor de la Concordia Chiajna. „Despre Mamele, nu pot să spun de pe acum dacă este un transfer reuşit. Este un jucător care a avut evoluţii constante la echipa sa, sper însă că va fi un transfer reuşit pentru Pandurii. Lupta pentru titularizare pe postul de fundaş central va fi acerbă, nu îl consider pe Mamele ca fiind deja un titular”, a declarat Petre Grigoraș despre fundașul adus în această vară de la revelația returului campionatului trecut.

Ignea, soluție pentru viitor

Grigoraș spune că l-a văzut doar o singură dată jucînd pe Alin Ignea, dar este sigur de un lucru, acesta nu-l poate înlocui în acest moment pe Pintilii. „Pentru mine este clar, nu este înlocuitorul lui Pintilii la Pandurii, este diferenţă mare de tot între cei doi. Dar, şi Ignea este un jucător interesant, de viitor, să sperăm că va convinge cu timpul. Totul va depinde numai de el, dacă va face cu bine trecerea de la Liga a II-a la Liga I”, a declarat Grigoraș referindu-se la noul jucător al Pandurilor. Antrenorul echipei gorjene spune totuși că-l va păstra pe Ignea în lotul cu care Pandurii va începe noul sezon: „Va rămâne oricum în lotul meu, va face obligatoriu pregătirea de vară şi nu cred că va fi împrumutat la altă echipă. Ignea poate fi momentan doar o soluţie în plus la echipă, sper ca la momentul oportun să fie şi una viabilă”, spune tehnicianul Pandurilor despre noua achiziție a gorjenilor.

Matulevicius reloaded

După ce a efectuat două stagii de pregătire cu Pandurii în iarnă, dar a semnat în cele din urmă cu MKS Cracovia, Deivydas Matulevicius are mari șanse de a ajunge în cele din urmă la echipa gorjeană. „Suntem în tratative destul de avansate cu Matulevicius, jucător cu care avem și un precontract. Șansele ca litualianul să joace la Pandurii în campionatul viitor sunt foarte marispune președintele executiv al Pandurilor, Eugen Pîrvulescu.
Pentru că în iarnă Petre Grigoraș a întârziat în a-l evalua pe vârful lituanian, acesta a semnat cu MKS Cracovia, dar implanutul său în campionatul polonez nu a dat rezultatele scontate, Matulevicius a jucat doar în 7 partide fără a înscrie vreun gol, iar echipa sa a retrogradat din prima ligă la finele acestei stagiuni.

Brata spre Dinamo?

Ciprian Brata, jucător care a evoluat extrem de puțin pentru Pandurii în sezonul trecut, a fost subiectul unei știri care-l dădea drept țintă pentru Dinamo în campania de achiziții din această vară, însă Eugen Pîrvulescu spune că nu s-a discutat despre o trecere a acestuia în Ștefan cel Mare. „Cât a jucat Brata ca să fie în vizorul celor de la Dinamo? Nu cred că Dinamo ia un jucător care nu a jucat. În plus, zilele trecute chiar am discutat cu cei de la Dinamo, dar nu s-a adus în discuție deloc numele lui Brata”, a declarat Eugen Pîrvulescu despre eventualul transfer al lui Ciprian Brata.
În sezonul trecut, Brata a jucat în doar 9 partide în Liga I, adunând doar 159 de minute, fapt care-l face pe jucător susceptibil pentru un transfer în această vară sau pentru un împrumut, atât cei din conducerea clubului cât și Petre Grigoraș anunțând că o serie de jucători tineri, care au evoluat mai puțin, ar urma să fie împrumutați la alte echipe pentru a avea șansa de a juca.

Severinul vrea panduri

O posibilă destinație pentru Ciprian Brata, dar și pentru alți jucători aflați sub contract cu Pandurii, dar care nu vor intra în lotul cu care Grigoraș va începe noul sezon, ar putea fi nou promovata Gaz Metan Severin. Primarul Drobetei Turnu Severin, Constantin Gherghe, a făcut o vizită la sediul clubului gorjean în căutarea unei colaborări la nivel de jucători cu Pandurii. În mod cert, de la nivelul titularilor severinenilor le va fi imposibil să ia jucători de sub nasul lui Grigoraș, însă Gaz Metan Severin s-ar putea înfrupta cu jucători precum Horvat, Tătaru, Avramescu, George Neagu, Alexandru Neagu, Ciucur sau chiar Voinea.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.