Pandurii înfruntă Petrolul în lupta pentru locul 3
Pandurii înfruntă Petrolul în lupta pentru locul 3
Fotbal5 aprilie 2013

Un meci pentru Europa
Pandurii va întâlni mâine seară pe teren propriu Petrolul Ploieşti, adică echipa aflată la doar 3 puncte în spatele gorjenilor în clasament. Miza este una foarte mare, această partidă fiind prima dintre cele 10 bătălii rămase din războiul pentru Europa League, şi nu orice bătălie, ci una cu principala contracandidată la locul 3. Din acest motiv, meciul va fi unul extrem de tensionat, mai ales că stadionul va fi plin la ora meciului. „Ca poziţionare în clasament, e cel mai greu meci. De când am venit aici, am spus că trebuie să câştigăm cu Vaslui, Petrolul, Dinamo. Adică trebuie să câştigi cu contracandidatele directe dacă vrei să reuşeşti obiectivul impus. Iar meciul direct este foarte important. Suntem pe locul 3, dacă o să reuşim să câştigăm, vom rămâne pe acest loc. E un meci important, şi dacă suntem învinşi sigur pierdem şi poziţia asta. De aceea e important să nu pierdem. Toată lumea îşi doreşte să ajungem în Europa. Este o presiune peste care să trecem. Dacă nu facem faţă la presiunea asta, nu are rost să-ţi doreşti lucruri îndrăzneţe, că nu reuşeşti nimic”, a declarat Pustai.

Două absenţe importante pentru Pandurii
Doi titulari de bază în echipă, Claudiu Voiculeţ (accidentat) şi Deivydas Matulevicius (suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene), sunt absenţele cu care va trebui să se confrunte Pustai. „Pe lângă absenţa lui Matulevicius, mai e acum şi absenţa lui Voiculeţ. Era bine cu Voiculeţ în teren… Îmi pare rău de Matulevicius pentru că a luat un galben în urma unui henţ inexistent. Sunt 2-3 posturi unde va trebui să facem ceva schimbări, dar nu poţi face multe. Şi s-a văzut şi în ultimul meci, când Karim am crezut că vine cu un plus, dar neavând jocuri, nu a adus nimic nou.”, crede antrenorul gorjenilor.
Karim şi Ibeh, disponibili în atac
Chiar dacă cel mai prolific atacant din ultima perioadă al pandurilor, Matulevicius, nu va fi disponibil, Pustai are totuşi două soluţii pentru a-l înlocui. Karim şi Ibeh sunt apţi 100% după accidentările care i-au ţinut pe margine câteva luni bune, şi sunt gata să reintre ca titulari. „Ibeh dă semne că ar putea fi o soluţie. Săptămâna trecută am avut de ales între Karim şi Ibeh şi l-am ales din anumite motive pe Karim”, spune Pustai.
Pustai laudă adversarul
Cristi Pustai are numai cuvinte de laudă la adresa lupilor galbeni, acesta subliniind valoarea certă a lotului echipei prahovene: „Petrolul este echipă bună, cu un lot bun. Uitaţi-vă la ce rezerve au intrat în meciul cu CFR: Hamza sau Boudjema, jucători care anul trecut erau super revelaţie şi anul acesta sunt pe banca de rezerve. Este o echipă care începe să dea roade pentru că există un nucleu venit de la Cluj, Hoban, Cristescu, Marinescu, mai e un Gicu Grozav. Au adus şi în benzi, Petrolul este echipa cu cei mai buni fundaşi laterali, Guilherme şi francezul acela”.
Pandurii e mai puternică acasă, iar Petrolul mai slabă în deplasare
În acest sezon, în jocul Pandurilor a existat o diferenţă destul de mare între partidele jucate acasă şi cele disputate în deplasare. Pe teren propriu au avut evoluţii bune mai tot timpul, fiind aproape invincibili, pe când „afară” s-au împiedicat foarte des. Pustai speră ca şi de această dată, echipa sa să profite de avantajul terenului propriu şi să ia toate cele 3 puncte: „Petrolul este o echipă foarte bună, dar putem să o învingem. Acum jucăm acasă, sperăm să repetăm evoluţia bună. Este un meci în care trebuie să fim bine organizaţi, să fim apropiaţi cu liniile, să nu lăsăm spaţii, Petrolul a dominat la Rapid. În ultima vreme noi am făcut multe greşeli neforţate de adversar, iar asta e dureros. Acum trebuie să încercăm să le evităm. Oricum, nu seamănă meciurile de acasă cu cele de afară. Nici ei nu joacă bine în deplasare, poate că acasă joacă altfel pentru că au în spate publicul”. a încheiat antrenorul.

Pandurii – Petrolul, partidă contând pentru etapa cu numărul 25 a Ligii 1, va avea loc sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 19:30, pe stadionul Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu şi va fi transmisă în direct de Digi Sport 1.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.