Pandurii, o lună de zile la dispoziţie pentru a pune la punct stadionul pentru Europa League
Pandurii, o lună de zile la dispoziţie pentru a pune la punct stadionul pentru Europa League
Fotbal16 mai 2013

Un reprezentant UEFA a evaluat ieri Stadionul Municipal, în vederea posibilităţii găzduirii partidelor din Europa League la Târgu Jiu. Acesta a inspectat timp de câteva ore tribunele, căile de acces, terenul de joc, vestiarele, lojele, facând totodată şi poze. La final, cei de la Pandurii au fost informaţi că mai au la dispoziţie o lună de zile pentru a pune la punct stadionul.

„Dânsul a notat, concluziile le vom primi după ce va face un raport pe care-l va trimite la UEFA. Sunt necesare unele îmbunătăţiri, unele modificări la stadion, dar eu zic că în mare stăm destul de bine. Avem şanse să disputăm două tururi la Târgu Jiu. Asta e cel mai important, pentru că ne dorim să jucăm în faţa propriilor suporteri, aceşti oameni minunaţi care au fost pe parcursul întregului campionat lângă echipa noastră, ar fi un cadou frumos ca aici să se joace în premieră un joc de Europa League”, a mărturisit preşedintele executiv al clubului, Eugen Pârvulescu.
În cel mai bun caz, Pandurii va putea evolua la Târgu Jiu în primele două tururi preliminarii. Totuşi, începând cu turul 3, echipa gorjeană nu va mai îndeplini criteriile UEFA, deoarece vor fi necesare, printre altele, hotel de 4 stele şi aeroport la maxim 100 de km distanţă.
„Hoteluri sunt câteva care au condiţii de 4-5 stele, dar nu au aceste stele…Domnul inspector a fost, a văzut, i-au plăcut două hoteluri. Problema importantă este distanţa faţă de aeroport. Pentru echipa oaspete nu este o problemă, există aeroport la Craiova, la 120 de km, dar la arbitri este o problemă cu distanţa prea mare. Am ales Sibiul sau Bucureştiul, dar distanţele de peste 200 de km sunt destul de mari. Sperăm să găsim şi înţelegere la UEFA, pentru că şi ei vor ca tot mai multe oraşe să intre în circuitul european. Sperăm să fie OK”, a mai declarat Pârvulescu.

Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.