Pandurii trec iute de la Sportul la Oțelul
Pandurii trec iute de la Sportul la Oțelul
FotbalSport4 mai 2012

Liga I pe repede înainte

Pandurii n-au timp să plângă după punctele pierdute cu Sportul Studențesc, Liga I mărind pasul pentru a termina sezonul cu suficient timp înainte ca Europeanul să înceapă.
Liga I devine un câmp de luptă pe care nu mai ai răgazul necesar pentru a-ți jeli morții și nici pentru a închina o cupă de vin în cinstea unei bătălii câștigate, ritmul alert în care se joacă lăsând loc doar jocurilor și perioadelor de recuperare, chiar și antrenamentele făcându-și de acum cu greu loc pe programele întocmite de tehnicieni.
După ce a câștigat la Cluj, Pandurii a trecut repede de la extaz la agonie pierzând două puncte extrem de grele în lupta pentru locul șase remizând cu Sportul, o echipă care și cu acest punct are șanse destul de mici de a rămâne pe prima scenă.

Perioade în oglindă

Pandurii și Sportul erau echipe care promiteau spectacol, iar acesta nu a lipsit, însă jocul a lăsat loc mai mult ratărilor decât reușitelor. De unde erau așteptate goluri peste goluri, acestea n-au venit decât câte unul pentru fiecare echipă, câte unul pentru fiecare repriză, rezultatul de egalitate cu care s-a încheiat meciul fiind unul echitabil, dar care nu ajută niciuna dintre echipe foarte mult.

Pandurii a fost cea care a dat tonul în prima repriză. Fazele s-au succedat la poarta lui Lungu, dar imprecizia atacanților gorjeni a făcut ca tabela să rămână intactă până la reușita lui Călin Cristea din minutul 37, reușită venită și ea în urma unei serii de imprecizii ale pandurilor și bâlbe ale studenților bucureșteni. Maxim și-a continuat sarabanda ratărilor și în repriza secundă până când Grigoraș a decis să-l scoată de pe teren, atât pe el cât și pe Pintilii, undeva la capătul unei ore de joc. Cele două ieșiri au dereglat însă întregul sistem de joc al Pandurilor, Sportul a preluat imediat inițiativa, a mușcat în minutul 64 prin Curelea, care a reluat de lângă un Viera visător în marginea careului mic, iar finalul a aparținut în totalitate oaspeților. Sportul putea pleca cu desaga plină dar fie jucătorii lui Isăilă au luat isonul lui Maxim, fie Mingote a respins, fie Vlad a găsit resurse să ajungă din urmă un lob ce se îndrepta spre poarta goală, așa că meciul s-a încheiat nedecis.

Ora răzbunărilor?

Pandurii se pregătește acum de o întâlnire specială. Chiar dacă toți antrenorii pun clișeul cu „este un meci ca oricare altul” sau cel cu „noi tratăm fiecare partidă la fel”, meciul cu Oțelul trezește o serie de amintiri neplăcute la Târgu Jiu. Sezonul trecut, Pandurii a început primăvara mai târziu, asta după ce Oțelul a câștigat trei puncte la masa verde dintr-un meci care ar fi trebuit să se dispute la Severin, casa de atunci a gorjenilor. Pandurii lui Grigoraș, și el cu un set de amintiri recente de la Galați, tehnicianul de acum al Pandurilor contribuind cu 75% din formarea lotului cu care Galațiul a câștigat campionatul și a jucat în Champions League, au mai avut parte de o lovitură sub centură în toamnă. Gorjenii au cedat la Târgu Jiu în turul campionatului cu 1-0 un meci în care campionii n-au contat, dar au câștigat norocos.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.