Pandurii vrea revanșa
Pandurii vrea revanșa
FotbalSport6 aprilie 2012

Au făcut Steaua să apună, acum vor să doboare Astra

Pandurii au început lupta cu astrele și, dacă ar juca în Spania ar încerca să se măsoare cu galacticii sau extratereștrii, în România trebuie să se mulțumească cu Steaua și Astra. După ce Steaua nu mai strălucește în urma egalului de la Târgu Jiu, Pandurii vor să trimită și Astra într-o gaură neagră.
Pandurii lui Grigoraș și-au păstrat aura de nași ai granzilor ligii I, Steaua fiind ultima echipă care n-a reușit să se impună la Târgu Jiu deși venea cu pretenții de mare favorită și cu mari speranțe de a împlini visul patronului, acela de a câștiga un nou titlu de campioană. Spre deosebire însă de CFR Cluj și Rapid, care au plecat învinse, sau de Dinamo, care s-a întors în Groapă umilită chiar dacă a smuls un punct trupei lui Grigoraș, Steaua a arătat un fotbal mai bun la Târgu Jiu, fie și doar pentru o singură repriză, cea de-a doua fiind la discreția totală a Pandurilor.
Pandurii rămând după confruntarea cu Steaua lui Stoichiță cu un singur punct, cu un gol frumos și o evoluție pe alocuri încântătoare a lui Maxim, cu regretul de a nu fi fructificat măcar încă una din cele 3-4 mari ocazii pe care le-au mai avut în partea a doua a meciului, dar și cu mulțumirea de a fost din nou pe placul publicului spectator, un public ce a început să devină suport real pentru propria echipă chiar și când la Târgu Jiu vin Steaua, Dinamo sau Rapid, în urmă cu câțiva ani fularele echipelor adverse dominând tribunele „Municipal”-ului la astfel de întâlniri.

Amintirea înfrângerii din tur

Fără a avea încă un loc în Galaxia fotbalului românesc așa cum are Steaua, ci doar numele o plasează acolo, Astra este următorul adversar al pandurilor lui Grigoraș, panduri mânați acum în luptă și de dorința de răzbunari după meciul din tur. Astra s-a impus la Târgu Jiu în toamnă cu 2-1, dar Pandurii a dominat autoritar partida respectivă.
Călin Cristea, ultima găselniță a lui Grigoraș pentru acoperirea postului de fundaș stânga, spune că Pandurii trebuie să-și ia înapoi de la Ploiești punctele pierdute acasă în turul campionatului: „E o deplasare destul de grea. Și ei vin după câteva rezultate nefaste, au schimbat antrenorul și cred că vor da totul ca să câștige. Important e să mergem și să jucăm același fotbal pe care l-am practicat și până acum și putem să ne întoarcem cu punct sau puncte de la Ploiești. Se poate spune că vrem și o revanșă după meciul din tur. Atunci ei n-au jucat aproape nimic și ne-au bătut cu 2-1. Sperăm ca acum să luăm noi cele trei puncte”, a declarat jucătorul adus de la Alba Iulia.

Spectatorii care lasă pandurii fără spectatori

Până acum Târgu Jiul a fost pus pe harta huliganismului doar de evenimentele petrecute la finala Cupei României de acum câțiva ani, când suporterii Timișoarei au ales să-și ducă răfuielile cu federația dincolo de gardul ce desparte tribuna de gazon. De la meciul Pandurilor cu Steaua, lucrurile vor sta altfel, asta pentru că doi tineri cu aburii alcolului în nas au decis că au dreptul de a-i priva pe toți ceilalți de a mai veni pentru o perioadă la Stadion. Pătrunzând pe teren, cei doi așa-ziși suporteri au provocat o sancțiune ce va fi aplicată clubului Pandurii, aceea de a juca un meci cu porțile închise la Târgu Jiu: „Am primit o etapă fără spectatori și o amendă de 20.000 de lei. Acestea sunt regulamentele și nu aveam ce face, o pedeapsă mai mică nu puteam primi. Sperăm ca din partea Federației Române de Fotbal să primim acceptul de a avea voie să primim în tribune femeile și copiii, așa cum s-a întâmplat în cazul Ploieștiului. Asta este, în sâmbătă Paștelui ne va fi oricum destul de greu să strângem multe femei la stadion, sperăm însă ca un număr cât mai mare de copii să poată fi în tribune. Noi chiar avem în derulare o serie de acțiuni în școli și licee în această săptămână, iar o serie puști din cei la care ne ducem noi acum sperăm să fie în tribune la meciul cu Târgu Mureșul”, a declarat președintele executiv al Pandurilor, Eugen Pîrvulescu.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.