Paralescu și Mitescu, șefii șpăgarilor
Paralescu și Mitescu, șefii șpăgarilor
Investigatii8 martie 2012

Cadrele didactice de la Grupul Școlar Industrial Roșia de Amaradia plătesc  în rate șpagă pentru Inspectoratul Școlar Județean Gorj

La Grupul Școlar Industrial Roșia de Amaradia începe luni, 12 martie a.c., o inspecție de fond din partea Inspectoratului Școlar Județean. Inspecțiile de fond au loc o dată la câțiva ani și presupun verificarea a tot ce mișcă într-o unitate școlară. Acum, că suntem în precampanie pentru alegerile locale, este și un bun prilej de necesare evaluări politice și de schimburi de directive și de impresii între membrii PDL de la județ și membrii PDL din conducerea liceului. Căci n-ai cum să fii director de școală în Gorj dacă nu ești PDL-ist cu adeziune.
Dacă n-ar fi de râs, ar fi de plâns. Fiind o inspecție anunțată și “mediată” de directoarea șpăgară a Casei Corpului Didactic Gorj, Luminița Sandu, fost cadru didactic la Roșia de Amaradia, cadrelor didactice li s-a oprit “pe tabel”, începând din luna ianuarie a.c., în zilele de salariu, “banii pentru inspecție”. S-a ajuns la această metodă pentru a face mai ușor suportabile costurile inspecției de fond, având în vedere că profesorii au salarii de mizerie iar în mediul rural se lipesc cu greu la o meditație.

Astfel, din dispoziția directorilor Mutulete Claudiu și Duliga Ileana, secretarul Deaconescu Dinel a colectat banii de șpagă de la cele 45 de cadre didactice ale școlii, în zilele de salariu din ianuarie și februarie a.c. De altfel, cu mânuța lui, Deaconescu a întocmit și un tabel în care sunt trecuți profesorii cotizanți și sumele “donate”. După ce au făcut adunarea finală, Luminița Sandu a strâmbat din năsuc și a zis că “mai trebe ceva”, „ce, își bat joc de noi?”, așa că, săptămâna viitoare, la chenzina pe martie, Mutulete le va băga iar mâna în buzunar colegilor săi.
Așa se ajunge ca subordonații lui Paralescu și Mitescu să evalueze ca excepționale licee ca cel de la Roșia de Amaradia, de unde doar doi elevi au promovat anul trecut examenul de bacalaureat.
Paralescule, Mitescule, nu vă e rușine, bă, șpăgarilor?

9 COMENTARII
  • PĂRINTELE 09.03.2012 la ora 12:31 pm
    Faităr visează cu ochii deschişi doar la funcţii. Vă transmite informaţii atât de corecte, cum dealtfel transmite şi copiilor, în timpul orelor pe care nu le face la clasa a II-a, ore plătite cu complicitatea directorului.
  • legistul 12.03.2012 la ora 22:09 pm
    Narcis sunt convins ca nu o afisezi comentariu acesta pentru ca am sa-ti transmit ceva: daca pana acum o luna nu puteam crede ca esti santajist acum am dovada clara. Ai fost inregistrat cand ai recunoscut ca nici macar nu o cunosti pe actuala directoare CCD dar daca sponsorizeaza ziarul tau cu 2000 de lei te faci ca uiti sa mai amintesti de ea. Partea proasta pt tine este ca ai fost inregistrat. Uita-te peste umar ca ii vei vedea pe cei care te fileaza. Baietii cu ochi albastrii sunt pe urmele tale! Asta e! Cum iti asterni, asa te trezesti! Pacat de tine ca esti tanar isr profii de la Spiru aveau parere buna de tine!
  • Narcis DAJU 12.03.2012 la ora 23:10 pm
    @) legistul 1. Asa e, asa am zis, a ascultat inregistrarea si doamna Luminita Sandu si, de altfel, a si venit cu banii, de aceea acum ii port un respect deosebit si n-o sa mai scriu in viata mea despre dansa, care este o doamna, si despre spagarii din Inspectoratul Scolar, care sunt ei spagari. 2. Esti imbecil, dar fericit, pentru ca n-ai cum sa stii cat de imbecil esti. Atat de imbecil incat nu sti sa cauti pe site-ul Tribunalului Gorj dosarul 2412/95/2012.
  • vasile mihutescu 13.03.2012 la ora 12:22 pm
    d daju de ce nu reluati o tema grea? Primaria Orasului Novaci. a-ti afla multe, afaceri in primarie pardon familie, criza de apa, mizeria si la propriu si la figurat. va multumesc anticipat.
  • Narcis DAJU 13.03.2012 la ora 12:25 pm
    @) vasile mihutescu De acord, dar din moment ce nimeni din Novaci nu ne sesizeaza nimic, inseamna ca isi merita primarul si nivelul de "dezvoltare" al "orasului".
  • legistul 13.03.2012 la ora 21:21 pm
    Narcis ai facut doua greselii fatale in ultima perioada. Fara sa vrei ai recunoscut ca esti santajist si ca iei spaga! Cu mana ta ai scris raspunsurile la doua comentarii prin care ai recunoscut ca ti-ai incaltat masina fara sa platesti cauciucurile la Lazar Service - deci spaga declarata pentru a nu mai scrie despre ei! A doua, mai grava, ca ai primit cei 2000 de la directoarea de la CCD! De data aceasta ai mintit cu nerusinare pentru ca nu i-ai primit! Si ca sa sti cu cine te-ai pus si ai jignit-o in nenumarate ori afla ca este vara avocatului poporului! Iar pentru a te lasa sa-ti rozi unghiile pana ti se aburesc ochelarii , dosarul cu care te lauzi ca l-ai depus se va intoarce impotriva ta ca nu stii sa citesti legile. Solicitarea ta de a intra in posesia unor documente nu a respectat legislatia, dar asta se va dovedi in instanta! Pregateste-te sufleteste ca vei fi primul mare jurnalist ce vei suporta ce ai cules! Te-am avertizat si nu ai priceput ! Asta e!
  • Narcis DAJU 13.03.2012 la ora 23:18 pm
    @) legistul 1.Daca as avea timp si mintea foarte odihnita, ca tine, as face chiar acum o cerere scrisa catre Lazar Service sa imi comunice public daca am primit vreodata vreo favoare, ceva gratuit din partea lor, sau daca le-am cerut asa ceva. Cine a citit articolul respectiv poate vedea ca am denuntat public ca mi s-a oferit un cadou de catre cei de la Call Center si ca l-am refuzat. http://www.gorjnews.ro/slider/carul-cu-nesimtiti-si-incompetenti-s-a-rasturnat-la-lazar-service.html << (...) VOCEA CLIENTULUI a încercat să ne cumpere tăcerea (...) În aceeaşi zi am sunat la Vocea Clientului - Dacia şi am relatat întâmplarea. Luni, 04 aprilie a.c., am primit telefonul de răspuns. Mi-au spus că pot comanda, special pentru mine, anvelope, la preţul promoţional. Am răspuns că aprovizionarea trebuia făcută în aşa fel încât să îşi onoreze programarea şi că vreau doar o cercetare internă la LAZĂR Service şi stabilirea vinovăţiilor. În final, pentru că ştiau că conduc un ziar de investigaţii şi că e posibil să fac publică întâmplarea, au scos ultima carte: „ştiţi, noi avem pentru dumneavoastră un cadou comercial consistent”. Am răspuns imediat: „nu pot accepta, pentru că ar însemna să îmi cumpăraţi tăcerea”.>> 2.Singura greseala, in ultimii ani, a fost aceea de a face ceva in interes public pentru si intr-un judet cu oameni mici, care se deplaseaza cel mai adesea in genunchi, de la un stapan la altul. Oameni fara principii, fara demnitate, fara caracter. 3. Documentele cerute de mine lui Paralescu sunt perfect publice. Am cerut dosarul de cercetare a spagarei Luminita Sandu. In loc sa o sanctioneze, Paralescu a propus-o director la Casa Corpului Didactic. Politic, asa cum si el a ajuns inspector general. Paralescu nici macar nu a catadicsit sa-si motiveze, asa cum cere legea, refuzul de a face publice documentele cerute. In procesul pe care l-am intentat Inspectoratului voi fi asistat, la vedere, de niste structuri care nu pot fi controlate de jegurile care au facut posibil ca manageri de doi lei ca Paralescu si Sandu sa conduca invatamantul din Gorj. Deci, sper intr-un proces corect. Deocamdata, Tribunalul Gorj, desigur, datorita volumului foarte mare de munca, a postat gresit dosarul, nominalizandu-l pe Paralescu ca reclamant. Or, Paralescu poate reclama un singur lucru: ca viata e grea si pampersul de la cur imbibat tot timpul. 4. In logica ta dementa, ar trebui sa fac plangere penala pentru amenintare, sa cer stramutarea procesului in alta galaxie si sa cer demiterea avocatului poporului, despre care spui ca e var cu Luminita Sandu. Din fericire, nu am cum rationa asa.
  • SS BLUE 14.03.2012 la ora 23:19 pm
    Narcis, ce parere ai despre faptul ca mai multi consilieri locali din Gorj au fost colaboratori ai securitatii?Unii si-au dat demisia ,dar unul cum e Culmes de la Urdari e tot in functie ca e portocaliu...dosarul oricum e la Bucuresti pe rol...Dar ma intreb:indemnizatia incasata de ani buni,o sa fie restituita?Si falsul din declaratii o sa fie trecut cu vederea?Cat despre conducerea actuala a ISJ...ce pot spune e ca ...efectiv... intrece orice imaginatie...inspectii,titularizari, aranjate ,spagi...se va alege praful de tot curand...m-a deranjat intr-un fel comentariul unui politician olandez,care spunea ca est-europenii ,nu au atuurile genetice de a fi incadrati i spatiul geografic european.Incet dar sigur prin comportarea noastra o sa aiba toate atuurile.Rusine ,spagarilor din ISJ!
  • vasile mihutescu 18.03.2012 la ora 20:42 pm
    d daju revin cu problema pe novaci. nu vreti sa faceti o investigatie la sistemul asta de asa zisa apa potabila? cum sunt folositi bani oamenilor si de ce nu este apa in Novaci? zic ca a-ti avea ce afla. multa bafta!
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.