Paraziţii şpăgari Giurcău, Iliuţă şi Dineaţă ignoră ţigănia din Piaţa Mare
Paraziţii şpăgari Giurcău, Iliuţă şi Dineaţă ignoră ţigănia din Piaţa Mare
Investigatii13 ianuarie 2012

În Piaţa Centrală a Târgu Jiu-lui, debandadă şi jeg. Oamenii de rând s-au obişnuit cu asta şi n-au nicio reacţie, nicio obiecţie. Ei resimt foamea şi sărăcia, dar, oarecum paradoxal, lipsa de civilizaţie nu-i doare nicicum. Din contră, o întreţin. Autorităţile plătite din bani publici vin, îşi iau şpăgile, şi pleacă fără să schimbe nimic. Piaţa Centrală a Târgu Jiului e principalul nod comercial al judeţului. Cu toate acestea, nu se diferenţiază cu nimic de un talcioc de ghetou.

În clădirea veche a Pieţei Centrale se vând, la grămadă, pantofi şi haine vechi, produse alimentare, şuruburi, şaorma, chiloţi, castroane şi peşte. În imaginile alăturate puteţi vedea peisajul scârbos existent zi de zi în acest loc. Maldăre de încălţăminte second hand întinse pe jos. La mai puţin de un metru distanţă se vinde şaorma, hamburger şi alte alimente. Întreprinzători: Bunget Ion-Lucian si Bunget Mirela-Lavinia.

Loga vinde măsline vrac în amestec cu pantofi vechi

Tot în ţigănia asta, la alţi doi metri, unul dintre cei mai vechi şi mai bogaţi comercianţi din zonă, Victor Loga, vinde măsline vrac, brânză, pulpe, peşte şi multe alte alimente neacoperite şi neprotejate nicicum. Nici el, nici vânzătoarele lui n-au nicio reacţie când văd că în poarta lor se vinde zilnic încălţăminte veche. Poate alimentele devin mai gustoase, aşa. Victor Loga e prieten cu toate autorităţile judeţului şi oraşului. În separeul restaurantul său din zonă, disponibil doar feţelor foarte alese, se întâmplă câte şi mai câte. Ar fi de-ajuns să dea un singur telefon ca să se facă ordine în zonă. Dar, nu. Poate aşa şi-o fi gândit omul afacerea, să se dezvolte în jeg. Poate atât îşi respectă clienţii.

Prefectul Andrei coordonează şpăgarii

Minţi luminate de la Bucureşti au constatat că instituţiile ce ar trebui să asigure securitatea alimentară a populaţiei ia şpagă pe cont propriu şi nu fac nimic în interes public. De aceea s-a decis crearea unui Consiliu Consultativ pentru Protecţia Consumatorilor. La Gorj, această structură se reuneşte trimestrial şi e prezidată de prefectul Liviu Andrei. Din această structură care colcăie de şpăgari, ineficienţi şi incapabili fac parte, printre alţii: Mădălin Giurcău, şeful Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor, Nicolae Dineaţă, şef Control în Sănătate Publică (aşa-numitul SANEPID) şi Ion Iliuţă, şef la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj. Deşi atribuţiile lor profesionale se suprapun pe multe segmente, niciunul dintre aceste monumente de incompetenţă n-au văzut în viaţa lor încălţămintea second-hand amestecată cu alimentele vrac şi n-au luat nicio măsură. Ce – or face ei în reunirile lor trimestriale prezidate de Andrei nu e greu de bănuit. Posibil să supună spre aprobarea prefectului grafice de rotire a cadrelor în sistemul de colectare a şpăgii. Adică, din respect pentru patronii pe care se prefac că-i verifică, cel puţin să nu se calce pe picioare unii pe alţii când se duc la cules de şpagă.

Filip şi Tudor ocrotesc cerşetorii

În Piaţa Centrală a Târgu Jiu-lui e foarte greu să scapi neagresat de cerşetori. Nişte nenorocite îşi plimbă bebeluşii la piept, prin ger, de ani de zile, dar bebeluşii rămân tot mici. Tot felul de copii cebăluiţi mişună prin zonă, de multe ori împiedicându-se de patrulele de la Poliţia Locală şi de la Serviciul de Ordine Publică. Voi continua să o spun: câtă vreme Târgu Jiul rămâne rezervaţie de cerşetori, Filip şi Tudor, şefii structurilor publice care ar trebui să se ocupe de această problemă sunt ori foarte incompetenţi ori patronează şi ocrotesc aceste reţele de cerşetorie.

Prin Direcţiile din subordine, Cârciumaru susţine ţigănia din Piaţa Mare

Deşi are abonament la separeul cu circuit foarte închis al prietenului său Victor Loga, nici măcar primarul Florin Cârciumaru n-a văzut jegul şi debandada din zonă. Să-şi fi notat în agendă nici nu poate fi vorba. Încă o dovadă că, orice aduce profit camarilei susţinute de Primăria Târgu Jiu e bine să rămână la fel, chiar dacă mun’cipiile din jur evoluează, în timp ce noi stăm pe loc sau mergem înapoi.
Într-o ediţie viitoare vă vom povesti, documentat, de ce şi în folosul cui firme de prestigiu din Occident, care abundă în oraşele vecine Craiova, Râmnicu Vâlcea şi chiar în Drobeta Turnu Severin sunt atent percheziţionate şi oprite la intrarea în Gorj. Aici e interzis pentru METRO, CARREFOUR, SELGROS, McDONALDS, OMV, PRACTIKER, DEDEMAN, BAUMAX,  REAL, CORA, BILLA. Pe WIKIPEDIA există “Lista centrelor comerciale din România”. Reşedinţele judeţelor din jur au fiecare înşirat câte un cârnat de centre comerciale acolo. Bă nenorociţilor care sunteţi voi nenorociţi: acolo Gorjul şi Târgu Jiul nici nu sunt trecute! Opriţi-vă!
Notă: În realitate, oamenii legii acţionează permanent pentru eradicarea comerţului ambulant, pentru prevenirea şi sancţionarea ilegalităţilor din acest domeniu deosebit de sensibil care este securitatea alimentară. Stau mărturie, în acest sens, nenumăratele controale în care echipe mixte de organe de control, însoţite de ziarişti leşinaţi – în criză de subiecte pupincuriste – s-au deplasat în teren şi au aplicat într-o manieră intransigentă legea.

4 COMENTARII
  • Elena 13.01.2012 la ora 11:27 am
    D-le Daju, am vazut ca faceti articole bine documentate,dar nu stiu cata izbanda aveti.Ar fi perfect daca ar fi mai multi ziaristi verticali,dar cei mai multi sunt amestecati cu mafiotii Gorjului si nu numai.Pacat...Va intrebati de ce firme de renume mondial nu si-au facut aparitia in Gorj?Pentru ca ******* nu vrea concurenta.Nu vedeti ce dughenizare are acest *******?Cand intri in magazinele lui ce vezi???dezordine,marfa expirata,etichete fara coduri de bara(atunci cand mergi sa platesti,la raft e un pret,la casa altul mai mare),vanzatoarele sunt aduse de pe tarla,direct in magazinele lui *******,au niste tinute si un comportament exact ca al "patronului",taran sadea.Pt. tarani toata stima,dar pt.******* si subalterniiii....Pe Loga nu-l verifica nimeni,asta e alt mafiot.E la fel mana in mana cu mai mariiii targului.Cand intri la compartimentul destinat branzeturilor,din Piata Mare,te apuca scarba.De ce?.Toti vanzatirii de acolo,majoritatea de la Novaci,au halate murdare,jeg pe sub unghii,pe maini,pe toale,pur si simplu iti este sila.Hala de carne,alta imputiciune.Adevarat in Piata Centrala este o adevarata mizerie.Mie imi pasa dar ce pot face?As dori un comert civilizat ca in alte tari,pe care le-am vizitat,dar nu vom vedea curand.Cei care verifica ar trebui sa fie din alte zone ale tarii,pt. a putea sanctiona.Sa nu aibe favoriti,sa-si faca munca din constiinta nu pt.cunostinte.Totul tine de civilizatie...cred ca vom astepta mult pt.asta...
  • motorga 19.01.2012 la ora 0:37 am
    ciompalai politici
  • exigu 28.01.2012 la ora 17:03 pm
    Sunt un cititor consecvent al presei locale insa de mult timp n-am vazut un articol care sa reliefeze sitauatia prezentata de d-voastra, care este reala. Incercati sa-i luati mai des in virful penitei pe cei care sunt indrituiti cu obsevarea si aplicarea legii.Este adevarat ca Gorjul a fost si este un judet inapoiat material si culturala. "V-am lasat prosti si va gasesc si mai prosti acum la intoarcere" spunea unul ce se numea Brincusi..De la spusa maestrului a trecut mult timp insa constat cu stupoare ca lucrurile stau asa si astazi.Cei care au curajul si dupa acea talentul sa infiereze moravurile unei societati nu fac nimic altceva decit sa restabileasca ordinea morala si sociala in spatiile originare .
  • corina 28.01.2012 la ora 22:08 pm
    ILIUTA este o calamitate, un ***** traseist celebru cine dracu pune asemenea specimene in virful treburilor de aia merg lucrurile pe dos in tara, din cauza acestor ciolanari politici
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.