Partidul nesimțit caută trădători în periferiile fecale ale politicii
Partidul nesimțit caută trădători în periferiile fecale ale politicii
OpiniiUltra - Scurte20 iunie 2014

Titlul exprimă esența PSD Cârciumaru în județul Gorj. Pentru prima dată, după mulți ani, politicienii gorjeni (n.n. adică nepesedeii, pentru că ei nu au alt interes decât cel de gașcă) au realizat că oamenii cinstiți sunt mai mulți decât gruparea Cârciumaru – Călinoiu.
Așa s-a întâmplat la nivelul Consiliului Județean în ultimele două săptămâni, unde – descoperind democrația – PNL, PDL și PPDD s-au aliat, cum era firesc, împotriva unui agresor al jurnalistelor din Gorj: domnul cu buze proeminente de la PSD Cârciumaru, adică Ion Călinoiu. Nu mă deranjează buzele lui Călinoiu, ci doar le identific întru particularizarea personajului, altfel să le poarte sănătos!
Ce mă deranjează este că personaje politice infecte, ca domnia-sa, sunt dispuse să lupte cu orice mijloace pentru a sabota actul democratic în Gorj.
Să mă întreb de ce PSD Cârciumaru pică în anxietăți agresive de fiecare dată când simte că pierde puterea în Gorj?! Ce se poate întâmpla atât de nefericit în devenirea lor politică, de sunt dispuși să dezvolte abnormități, precum Cosmin Greci de la PNL, pentru a rămâne ”la butoane”?
Oare Călinoiu se teme că nu mai are pavăza lui Ponta între el și DNA, dacă nu mai controlează CJ Gorj?! Sau că OLAF-ul nu știe cum s-au sifonat banii la Spitalul Județean?! Oricare dintre variante poate avea sens.

Ce nu are sens este cum gorjenii ar putea să mai salute pe stradă o penibilitate, precum Cosmin Greci?! Acest om a devenit simbolul jegului absolut în politică și principalul adevrsar al onestității și idealismului în politica din Gorj. Sluga lui Iordache, ce-și așteaptă banii din contracte cu statul, a avut tupeul să își saboteze colegii din PNL, sub pretextul onoarei.
Nesimțirea individului este atât de ilustră, încât devine o jignire la adresa unui concept nobil, precum ”onoarea”; în locul lui Dian Popescu, eu îl scoteam cu șuturi în posterior afară din partid pe Greci, însă șeful PNL îmi pare mai delicat și ușor feminin… Prin urmare, nu a făcut-o…
Acest domn Greci exprimă esența unei tipologii din politica Gorjului – bărbații purtători de fustă, oricând accesibilă unor pesedei de secol 18, precum Cârciumaru sau Călinoiu.

Cum în situațiile extreme se văd adevăratele caractere, povestea are și un erou ce-și merită elogiile: parlamentarul Mocioi. Prin opoziție cu politicianul periferiilor fecale, Cosmin Greci, d-na Mocioi și-a probat tăria și a demonstrat coerență, fiind singurul câștig al ultimilor 10 ani în politica județului. O felicit că a demisionat din partidul lui Dan Diaconescu.
Sunt convins că târgul ieftin pe care l-a făcut Călinoiu cu DD la București este doar temporar, deoarece adevăratul magnet al electoratului PPDD in județ era Niculina Mocioi, și nu ”măscăriciul național”… De asemenea, sunt convins că Mocioi trebuie să aleaga foarte repede conglomeratul PNL-PDL și împreună să gândească o strategie pentru captarea electoratului, înainte ca PSD Cârciumaru să-i mituiască.
Reiau o altă idee în care cred – opoziția din Gorj trebuie să scoată în față, încă de pe acum, persoane clare, care să joace rol de șef de CJ și primar al Tg-Jiului din umbră, în perspectiva alegerilor din 2016. E necesar să nu se insiste cu persoane perdante, gen Berca. Dacă există politicieni serioși, acum trebuie să iasă în față.
Acest punct de vedere al meu nu este unul obiectiv, intenționat: consider că este de interes public a elimina pesedismul din spațiul decizional al Gorjului, în 2016. Aproape 25 de ani, pesedeii au distrus acest județ. Până și pe Brâncuși, din prostie caracteristică, aproape l-au transformat în piatră brută, pentru că indivizi ca Călinoiu și Cârciumaru nu au cum să vadă dincolo de pecerismul mafiot pe care-l poartă în suflet.
Sunt mândru de faptul că Gorjul a scos la suprafață un gest de onoare (ca alternativă la cel al Elenei… Greci), precum cel al d-nei Mocioi – menținerea majorității în CJ este irelevantă, în acest punct; începusem să cred că toți gorjenii, fie sunt cârciumarizați/pecerizați, fie au fost învinși. În concluzie, în Gorj, sunt foarte mulți purtători de pantaloni degeaba, care nu fac cât o femeie…
Urmează momente grele pentru Călinoiu și Cârciumaru. Adevăratele caractere atunci se văd. Ei, în circumstanțe dure, au făcut două lucruri: au descoperit un politician al penumbrelor fecale, Cosmin Greci, și au dovedit că – PENTRU BANII JUDEȚULUI – sunt capabili să cerșească în genunchi de la cel care-i înjura pe timpuri, de la ”domnu Dan”.
De acum încolo, adecvat asocierii lor, îmi permit să mă refer la domniile-lor cu apelativele adecvate avortonului politic PSDD: ”domnu Ion”, ”domnu Florin”…
Prin Niculina Mocioi, Gorjul câștigă un politician dârz; aștept, cu nerăbdare, ca Dian Popescu și Dan Vâlceanu să renunțe la fuste… nu vânate, ci purtate!

4 COMENTARII
  • conel 21.06.2014 la ora 22:42 pm
    Partidul nesimtit a inchis portile la stadion sa nu mai alerge tinerii acolo. Pana ieri alegrau seara cateva sute de adolescenti acolo, acu ii trimite carciumaru la baruri ca la stadion nu mai pot sa alerge ca sunt lacate pe toate portile.Sa le fie rusine pentru ce fac acolo, dau banii la nesimtiti aia de fotbalisti si noua ne inchid stadionu sa nu putem alerga.Dar ce e stadionul lor? Nu era al orasului? Si/a cumparat Prunariu stadion cumva?
  • gorjanul 22.06.2014 la ora 9:55 am
    Da' baiatu' ala dintre prefectu' si nea' Florin Glice' are silicon sau botox in buze ? Asta o sa fie vedeta la inchisoare cu buzele astea . O sa fie coada la ...coada lui .
  • paganel 28.06.2014 la ora 12:03 pm
    radul ce cauti in poza tu cu ion baron stricati poza
  • paganel 28.06.2014 la ora 12:03 pm
    radul e alta creatura nefericita a psd .
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.