Pe deputatul Weber îl leagă de Dincă Schileru o cârciumă ilegală și niște balegă de vacă
Pe deputatul Weber îl leagă de Dincă Schileru o cârciumă ilegală și niște balegă de vacă
Investigatii21 decembrie 2012

Multi – miliardarul Weber a lăsat ca locuința de la Bâlteni a lui Dincă Schileru – pe care și-l revendică drept străbunic – o bijuterie arhitecturală cu vitralii excepționale odinioară, astăzi inexistente, să ajungă în paragină. În loc să se preocupe ca acest imobil să ajungă muzeu și să fie vizitat zilnic de sute de turiști, Weber a lăsat ca monumentul istoric să ajungă cârciumă ilegală și anexă a unui grajd pentru vite!

Despre noii parlamentari de Gorj e bine să nu faci investigații. Cu cât sapi mai mult, cu atât greața devine mai mare.

În decembrie 1989, a fost ca la atletism. Primii “revoluționari” care, năpustiți în sediile instituțiilor publice, au ajuns la scaunele “foștilor”, le-au confiscat la propriu, și unii nu s-au dat la o parte nici până astăzi. În decembrie 2012, n-a mai fost pe bază de fugă și de cine ajunge primul, ci pe bază de bani. Majoritatea acelora pe care i-a ținut buzunarul să liciteze cât a fost nevoie pentru un loc de candidat USL, au ajuns în Parlamentul României.

Maxim administrator de scară de bloc

Dacă societatea româneascã contemporană ar avea criterii corecte, Mihai Weber, proaspătul deputat USL de Gorj, n-ar fi ajuns niciodată în Parlament și, în mod cert, nici măcar consilier local. El ar fi fost maxim administrator de scară de bloc. Înainte să argumentez, fac precizarea că sunt de acord și eu cu părerea generală că Weber este genul de băiat bun, curățel, suficient de educat încât să poată cere un pahar cu apă într-o limbă străină (ceea ce nu poate fi, de exemplu, cazul unui papagal proaspăt vopsit, care deși pute de prost, tocmai s-a întors, tot pe filieră USL, în Parlamentul României ).

Revenind la Weber, el are 48 de ani și absolut nicio acțiune de interes public la activ. E greu de admis că până la 48 de ani Weber a avut atrofiată preocuparea sa pentru cei mulți, pentru binele României, pentru interesul general. El a apărut în viața publică acum șase luni, după ce și-a cumpărat un post de consilier local la Tg Jiu, pe aceeași listă a USL-ului. La capătul mandatului său de o jumătate de an, rămân zero inițiative personale, zero proiecte de hotărâre de consiliu local, dar foarte multe manifestări de slugărnicie la adresa primarului Florin Cârciumaru. Cu câți milimetri a schimbat în bine viața orașului și a locuitorilor săi consilierul local Mihai Weber? Cu absolut niciunul. Or, este limpede că un fundaș de la Pandurii specializat în lufturi și autogoluri nu va putea juca niciodată vârf împins la Steaua. Deci, la ce să ne așteptăm de la parlamentarul Mihai Weber?

Dincă Schileru era cam țăran și n-avea nici limuzină BMW nou – nouță…

Atât în pre-campanie cât și pe parcursul campaniei electorale, Weber a clamat emfatic două lucruri: că e cam putred de bogat și că e strănepotul lui Dincă Schileru. Pentru cine nu știe, Dincă Schileru nu e erou de telenovelă, nu e nici manelist. El este, alături de premierul Gheorghe Tătărăscu, unul dintre cei mai importanți oameni de stat pe care i-a dat Gorjul. Firește, la mare distanță de Călinoiu, Ponta, Rușeț, Dian Popescu și alte excrescențe locale. Dincă Schileru a fost ales deputat în Parlamentul României de mai multe ori, între anii 1879 și 1911. Este singurul parlamentar român care a pășit în sălile înaltului for legislativ, îmbrăcat într-un splendid costum popular gorjenesc, expresie a mândriei că îşi reprezintă concetăţenii.

La 130 de ani distanță, strănepotul lui Dincă Schileru a ajuns și el în Parlament, dar ca deputat de-ăsta, de modă nouă, împopoțonat cu haine de firmă și foarte mândru de sine însuși. În subconștientul său, Mihai Weber se crede superior lui Dincă Schileru, care era cam țăran și n-avea nici limuzină BMW nou-nouță, ca aceea tocmai cumpărată de Weber, în semn de solidaritate cu contingentele de alegători ai USL-ului care mănâncă doar margarină pe pâine.

Casa lui Dincă Schileru a ajuns cârciumă ilegală. Curtea este saivan pentru vite!

De altfel, Weber nici n-ar fi adus-o în discuție pe ruda sa de la țară, mă refer la Dincă Schileru, dacă n-ar fi avut nevoie să facă dovada că posedă sânge de om de stat. În realitate, Weber n-are nici măcar un minim respect pentru ilustrul său strămoș. Multi – miliardarul Weber a lăsat ca locuința de la Bâlteni a lui Dincă Schileru, o bijuterie arhitecturală cu vitralii excepționale odinioară, astăzi inexistente, să ajungă în paragină. În loc să se preocupe ca acest imobil să ajungă muzeu și să fie vizitat zilnic de sute de turiști, Weber a lăsat ca monumentul istoric să ajungă cârciumă ilegală și anexă a unui grajd pentru vite! Situația e cu atât mai inacceptabilă cu cât cel care patronează cârciuma deschisă pe toată fațada casei lui Dincă Schileru e coleg de partid cu Weber, și nu oricare, ci însuși viceprimarul pesedist al comunei Bâlteni!

În casa – monument istoric de la Bâlteni, în care Dincă Schileru s-a stabilit după căsătorie și a trăit zeci de ani, am găsit pe una dintre moștenitoarele acestuia. În vârstă de circa 65 de ani, Paulina Văsâi ne-a declarat că este strănepoata lui Dincă Schileru: “El a avut un copil, Ilarie, tatăl meu este fiul lui Ilarie acesta…”. Tot Paulina Văsâi, strănepoata lui Dincă Schileru, a spus că este verișoară cu mama lui Weber. Deci, deși aspectul devine din ce în ce mai irelevant, Weber minte când spune că este strănepotul lui Dincă Schileru. Îi poate fi cel mult stră – strănepot, iar dacă stăm să comparăm realizările celor doi, e limpede pentru toată lumea că sămânța de om de stat s-a pierdut pe drum.

“Weber nu ne-a ajutat niciodată cu nimic.”

De zeci de ani, monumentul istoric se află în grija exclusivă a strănepoatei lui Dincă Schileru, Paulina Văsâi, care ne-a declarant tranșant: “Weber nu ne-a ajutat niciodată cu nimic. Nu ne-a ajutat să ne luăm nici pădurea. Trăim și noi cum putem, din vaci”. Într-adevăr, curtea a ceea ce ar fi trebuit să fie muzeul Dincă Schileru duhnește a balegă de vacă. Vitraliile casei au dispărut, iar ornamentele de lemn sunt aproape putrezite. Într-un colț al curții, zace un vagon ruginit, fost magazin de legume – fructe … Ca să n-o mai lungim, e ca după război … Niciun picior de turist. Niciun actual conducător al județului nu oprește să se reculeagă în curtea casei lui Dincă Schileru și să se adape din spiritul acestuia.

Cârciuma de pe fațada casei lui Dincă Schileru, protejată de Weber!

Din păcate, acestea sunt lucruri minore pe lângă următoarea dezvăluire: de curând, un alt pretins succesor al lui Dincă Schileru, un anume Giurgiulescu, a construit în fața casei – monument istoric, chiar lipit de aceasta, nu o bibliotecă, nu un muzeu, ci o … ditamai cârciumă!

Orice om de rând cunoaște că monumentele istorice au regim special, că agresarea lor constituie infracțiune, că proprietarii au obligația legală de a le păstra în integralitatea lor și de a le restaura.

Această cârciumă care acoperă integral fațada casei – monument istoric este o jignire profundă la adresa memoriei lui Dincă Schileru. Față de această agresiune, Weber nu are nimic de obiectat! El pretinde că e prieten cu toate autoritățile pesediste ale județului, inclusiv cu premierul Victor Ponta. Dacă ar fi dorit să se aplice legea în cazul acestei barbarii, ar fi fost la îndemâna sa.

Cine e patronul cârciumii ce profanează memoria lui Dincă Schileru? Viceprimarul pesedist al comunei Bâlteni!

Cârciuma ridicată fără autorizație de construcție și fără aviz de la Ministerul Culturii (obligatoriu pentru orice intervenție asupra unui monument istoric) este patronată de un membru PSD din Bâlteni, deci de un coleg de partid al lui Weber, pe nume Dumitru Oprea. E cu atât mai cutremurătoare această situație! Pentru Weber ar fi fost foarte simplu să-i arate obrazul colegului său de partid, care urinează pe peretele casei lui Dincă Schileru. Și, totuși, n-a schițat niciun gest…

O dovadă de netăgăduit că gorjenii sunt conduși astăzi de mulți nenorociți constă în faptul că cârciumarul care patronează ilegal bodega lipită de casa – monument istoric a lui Dincă Schileru este chiar viceprimarul în funcție al comunei Bâlteni. Din păcate, Weber a ajuns deputat într-un mod cu totul și cu totul artificial. El nu are o minimă autoritate nici măcar asupra viceprimarilor din partidul său…

Pe peretele cârciumii respective oricine poate vedea că funcționează pe firma TLH CONSTRUCT SRL, care aparține viceprimarului comunei Bâlteni. De altfel, chiar și vânzătoarea din bodegă ne-a spus că “e a lu’ domnu’ vice”. Avem încă o dată dovada “calității” foarte îndoielnice a oamenilor propuși de diverse partide în fruntea comunităților locale.

Gheorghe Păsărin, un ins inconsistent, ca maioneza gospodinelor nepricepute

După ce și-a falimentat propria firmă și și-a lăsat pe drumuri angajații și familiile lor, Gheorghe Păsărin s-a parașutat fix în scaunul de primar al comunei Bâlteni. La o jumătate de an de la preluarea mandatului, pe acest ins inconsistent ca maioneza gospodinelor nepricepute nu l-a anunțat nimeni că nu trebuie să fie stăpân de sclavi, pe plantație, ci primar, în primărie, și că tupeul și aroganța îi exacerbează infirmitățile personale, nu i le ascund. Am bătut la poarta primăriei cât se poate de civilizat, nu ca să facem un interviu plătit din bani publici cu “întâiul gospodar al comunei Bâlteni”, ci ca să ne răspundă la o întrebare simplă: ce semnal cultural dă el, ca primar, comunității locale, alegându-și ca viceprimar un infractor care urinează pe casa lui Dincă Schileru? Ce semnal de respect față de lege dă el, ca primar, menținând o cârciumă ilegală, care n-are nici măcar autorizație de construcție? Ca orice ales local care intră în panică dacă nu-i ceri bani publici, ci un răspuns la o întrebare cu cap și coadă, Păsărin a spus întâi că nu vede o problemă în starea de paragină a monumentului istoric, în amplasarea ilegală a unei cârciumi pe toată fațada casei lui Dincă Schileru, că ce dacă e a viceprimarului ș.a.m.d. Cu cât vorbea mai mult, cu atât pricepeam mai puțin pe ce criterii l-a garantat ca primar șeful său de campanie, Victor Banța… Apoi, a continuat “argumentând” că, oricum, casa a fost declarată monument istoric după ce s-a construit cârciuma… “În ce an, domn’ primar?”, am întrebat. Una din subordonatele lui Păsărin, chemată să-i precizeze exact anul, l-a dat de gol pe mincinos: “Nu, domn’ primar, e de pe timpul ‘ lu’ Ceaușescu monument istoric!” Deci, înainte să se ridice acea cârciumă…

Înștiințat de angajata de la bodegă că “îl caută unii de la presă”, viceprimarul  infractor Dumitru Oprea  a fugit din primărie, ca orice ales local responsabil. Oricum, discuția cu primarul ne furnizase scârbă în cantități industriale, așa că biroul gol al viceprimarului a fost pentru noi ca o izbăvire.

O simplă amendă, pentru o cavalcadă de infracțiuni

Pentru faptele sale, pesedistului Dumitru Oprea i s-a deschis dosar penal în 2008. Într-un comunicat emis recent, Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg Jiu recunoaște că actualul viceprimar din Bâlteni a primit o simplă amendă.

Deci, Dincă Schileru se răsucește în mormânt și procurorii gorjeni se spală pe mâini aplicând unui coleg de partid al lui Weber o simplă amendă!

Comuniștii au făcut din casa lui Dincă Schileru depozit de cartofi. Pesediștii – saivan și cârciumă!

Strănepoata lui Dincă Schileru, Paula Văsâi, ne-a povestit că pe timpul comuniștilor casa monument – istoric ajunsese depozit de cartofi. Oricum, situația era mai puțin degradantă ca acum, când funcționează ca saivan pentru vite și cârciumă. “Când ne-am mutat aici, prin ’90, casa era devastată, nu știam ce să reparăm mai întâi. Am fost la Inspectoratul de Cultură de nenumărate ori, și ne-au spus că nu sunt fonduri…”

Presa pupincuristă, în pană de imaginație

Weber e bun prieten și cu prefectul județului Gorj, Radu Teodorescu. Ca prefect, domnia sa are absolut toate pârghiile legale la îndemână, chiar și fir foarte scurt cu premierul României. Nu le lipsește nimic acestor tovarăși care, declarativ, nu pun geană pe geană pentru binele țării, ca să nu facă muzeu din casa lui Dincă Schileru și ca să nu radă de pe fața pământului acea cârciumă împuțită. Promit să reiau acest subiect fix peste un an, un termen onest, zic eu, mai ales că în momentul de față prefectul este ocupat cu lucruri cu adevărat serioase. Presa pupincuristă rămâne în pană de imaginație și relatează, de pildă, că, de sărbători, la Rânca, prefectul se va implica personal ca petrecăreții să aibă chiar și apă, chiar și curent.

Dumnezeii mamii ei de țară, dumnezeii mamii ei de presă.

1 COMENTARII
  • Medic psihiatru 22.12.2012 la ora 16:53 pm
    Asa cu este acest Weber Mihai si cum il cunosc eu, ipocrit, mitocan, meschin, arogant si infatuat ar fi in stare sa revendice Dacia si pe Decebal ca stra-stra-stra....bunic. Asemenea indivizi s-ar zice ca ne reprezinta in parlament "vai saraca tara bogata" pe mana cui a ajuns. Domnule Daju intreaba-l pe Mihaita Weberita cat a dat sa ajunga consilier local si apoi deputat. Gurile rele spun ca i-a dat "barmanului" Carciumaru 100.000 (una suta) mii euro. Nu ca ar fi singurul dar...o veni si randul lui carciumaru la judecata. Si atunci....sa vezi si sa nu crezi....!!! Sper sa apara comentariul ! Sarbatori fericite !
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.