Pecingină: "Vâlceanu are o adolescenţă întârziată şi se comportă ca atare"
Pecingină: "Vâlceanu are o adolescenţă întârziată şi se comportă ca atare"
Investigatii2 iulie 2013

Invitat astăzi în emisiunea „Interviurile Infinit FM” pentru a discuta situaţia tot mai îngrijorătoare în ceea ce priveşte locurile de muncă din minerit şi energie, Gheorghe Pecingină, membru PSD, a lansat un atac dur la adresa lui Dan Vâlceanu, preşedintele PDL Gorj, principalul partid de opoziţie.
„În Gorj nu există opoziţie”
Pecingină a declarat că nu se aşteaptă ca opoziţia să prezinte soluţii de rezolvare a problemelor judeţului, deoarece ea este practic inexistentă în Gorj. Acesta îl critică vehement pe Dan Vâlceanu şi deciziile acestuia, spunând că nu este un lider capabil să conducă un asemenea partid: „Într-adevăr, veştile sunt rele, sunt îngrijorătoare şi nu apar soluţii, nici din rândul opoziţiei, nici de la cei care sunt la putere. De la opoziţie nici nu mă aşteptam pentru că ea nu există la nivelul judeţului Gorj. Ei (PDL Gorj) şi-au ales un lider care are o adolescenţă întârziată şi se comportă ca atare. Mă refer la Dan Vâlceanu.”
„(…) Încă o dată va spun, nu există opoziţie în Gorj. Inclusiv domnul Cârciumaru s-a rugat de ei să facă opoziţie, pentru că până la urmă ce facem, se înscriu toţi în PSD? Mai sunt doar vreo doi, trei care mai ridică probleme. Restul stau cu capul în pământ ca struţul şi aşteaptă să vadă ce se mai întâmplă şi apoi o să iasă în alegeri şi o să critice. Sau vin cu critici acum, dar nu vin cu o soluţie”, a spus Pecingină.
Decizie luată pentru a se răzbuna
Pesedistul a mai comentat şi situaţia tensionată creată la Băleşti, între PDL şi PRM: „Eu sunt de-a dreptul stupefiat de ce decizii poate să ia (Vâlceanu), fiind liderul unui partid. Mă refer, aici, în principal la decizia de la Băleşti când, pentru o răzbunare, adică pentru a demonstra că el nu a uitat ce s-a întâmplat la Padeş, a luat acea decizie. Ori argumentaţia asta în politică nu există, mai ales dacă vrei să construieşti o alternativă pentru gorjeni şi o opoziţie puternică, care să poată să tragă de mână USL-ul la un moment dat.”
„S-ar putea ca Bălu să tragă căruţa pentru altcineva”
Gheorghe Pecingină l-a criticat pe Vâlceanu şi pentru felul cum a gestionat situaţia celor trei primari excluşi iniţial din partid, spunând că unul dintre ei a fost chiar ameninţat succint de acesta, de curând: „Bălu a primit acum o hârtie de la preşedintele partidului, Dan Vâlceanu, semnată de el, nu în numele PDL-ului, prin care îi spunea să aibă grijă ce face pentru că s-a revenit asupra deciziei de excludere şi e în continuare membru PDL. Primarii sunt cei pe care ar trebui să te bazezi, să fie principalul pion într-un partid, iar tu tocmai cu primarii te cerţi şi îi ţii aşa într-o stare de tensiune. Păi credeţi că Dănuţ Bălu va mai trage acum căruţa pentru PDL? S-ar putea să tragă căruţa pentru altcineva. Aţi văzut la PSD, şi discutăm de ce câştigă PSD-ul în Gorj, păi are primarii ordonaţi, ei sunt elementul de bază în partid”, a comentat Pecingină.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.