Pentru ”Carrefour”, gorjenii sunt ”mai inferiori”: ”Lasă, bă, că la ăștia merge și mai așea…”   
Pentru ”Carrefour”, gorjenii sunt ”mai inferiori”: ”Lasă, bă, că la ăștia merge și mai așea…”  
Investigatii5 decembrie 2014

O casă din cinci deschisă la Hotel Gorj. Salarii, ca la ”Succes”…

De nenumărate ori se întâmplă ca gorjenii să fie tratați ca o specie umană inferioară.

În principal, asta se datorează dinozaurilor PSD care conduc acest județ din cele mai vechi timpuri. De fiecare dată când Călinoiu și Cârciumaru au trebuit să ia decizii strategice pentru Gorj și gorjeni, au ales să le fie bine lor și numai lor. De aceea și-au pierdut numărul banilor și al proprietăților. De aceea Călinoiu a ajuns să locuiască într-un viloi de 600 mp, construit prin înșelarea unor băbuțe. Mă gândesc, de multe ori, ce pitulușu’ va juca doctorul agramat cu procurorii DNA, prin măgăloaia de 600 mp, când se vor duce să-l ia…
Zeci de ani Gorjul a avut porțile închise, pentru ca doi – trei afaceriști locali, plătitori de taxe de protecție de sute de mii de euro, bani negri, anual, la PSD, să prospere, să dețină monopol și în virtutea acelui monopol să trateze gorjenii cum vor mușchii lor. Scriam cu 2-3 ani in urmă că pe situația oficială a hyper-market-urilor din România, acolo unde și Severinul, și Vâlcea, și Craiova erau fruntașe, Târgu Jiul nici măcar nu figura! Anul acesta s-a înființat mall în Târgu Jiu și a apărut și Carrefour. Târziu, dar mai bine acum decât niciodată!
Din păcate, cei de la Carrefour par să trateze gorjenii pe principiul că ”Lasă, bă, că la ăștia merge și mai așea…”. Am observat asta din primele săptămâni, la locația din Mall, unde era plin de alimente ce expirau într-o zi sau două și multe dintre sortimente se epuizaseră integral, fără a fi înlocuite. Apoi, sectorul de legume – fructe pare sub ceea ce ne-am obișnuit să găsim la Kaufland. Ca un plus indiscutabil, raionul cu pește, un mare câștig pentru târgu – jienii sătui de expirăciunile lui Loga, prietenul primarului, de la Piața Mare…
N-aș fi scris acest articol dacă cei de la Carrefour n-ar fi întrecut măsura la locația din noua clădire de la Hotel Gorj, acolo unde s-au cheltuit bani europeni cu nemiluita pentru o investiție penală, putredă, pe care oamenii legii o ocolesc într-un mod cel puțin curios.
Într-una din zilele trecute, la Carrefour-ul de pe Calea Eroilor era deschisă doar una din cele cinci case! Inadmisibilă bătaie de joc, din partea unei asemenea companii, care recurge la astfel de economii, în detrimentul clienților, în ciuda profiturilor uriașe pe care le realizează. Ce i-ar fi costat pe cei de la Carrefour încă o casieră în plus? Am cerut singurei casiere să îl cheme pe șeful de magazin, să îmi ofere o lămurire, dar lucrul acesta nu a fost posibil. Casiera a îngăimat ceva imperceptibil. Probabil, așa sunt instruite…
Senzațional de penibili sunt cei de la Carrefour pentru că, în contextul acestei bătăi de joc, afișează la casele de marcat bannere mincinoase pe care scrie ”Rapiditate la case!”. Mai mult, mai au și dispozitiv de sondare a gradului de (in)satisfacție al clientului, legat de timpul de așteptare la case. Tot ce au de făcut e să mai monteze un buton, ca să se poată exprima adecvat și cei foarte nemulțumiți.
carrefour-targu-jiu-2
În altă ordine de idei, faptul că marile companii, printre care și Carrefour, venite în acest an în Târgu Jiu, tratează gorjenii pe principiul deja enunțat ”Lasă, bă, că la ăștia merge și mai așea…”, rezultă și din grila de salarizare cu care operează. La început n-am dat crezare zvonurilor care spuneau că liderii PSD Gorj ar fi condiționat managerii acestor companii să nu ofere salarii peste cele practicate de patronii autohtoni. Ulterior, însă, aceste zvonuri s-au confirmat. Este greu de înțeles logica uniformizării salariilor. Această politică salarială unitară omoară din start concurența dintre angajații din domeniul comercial. Dacă în mall ar fi fost salarii mai mari, fiecare vânzător de super – market și-ar fi dorit să se perfecționeze, să progreseze și să ajungă să lucreze în mall. Așa, însă, vom ajunge în scurt timp să vedem aceiași vânzători sictiriți, epuizați de nesfârșita misiune imposibilă de a trăi cu un salariu de sub 1000 de lei lunar.
Dacă măcar 20% din deciziile luate de Călinoiu și Cârciumaru ar fi fost luminate și în beneficiul județului, Gorjul nu s-ar mai zbate acum în subdezvoltare. De pildă, un primar cu scaun la cap, în loc să fie tot timpul fleașcă de frica DNA-ului și, implicit, a lui Ponta, i-ar fi spus pe șleau acestui derbedeu că din două una: ori își ia în serios mandatul de deputat de Gorj, ori ura și la gară! Zilele trecute, îi spuneam unui bun prieten, fan înfocat de-al lui Victor Ponta, să compare ce-a făcut golanul de Nicu Ceaușescu în Sibiu, înainte de 1989, cu ceea ce face Ponta, de zece ani, în Gorj.

2 COMENTARII
  • Lex 05.12.2014 la ora 7:35 am
    mafia gorjului a uimit pana si mai marii directori ai Carrefour!intrebarea este cum de au cedat presiunilor?!
  • cosmin 09.12.2014 la ora 1:18 am
    bre , in carfuruu mare de la mol , bataia-i si mai de joc - te-ndeamna o stupida , ca pe plavan , sa mergi la alta casa( desi nu-i coada la aia la care te-ai asezat) - da asta nu cred ca-i tot vina lu carciumaru , cred ca sub mandatu lu base tara a scos multi tampiti. in carfuruu de la hotel , sunt angajate trei vaci sefe la o casiera , treaba e simpla, la fel si falimentu - problema e cu alimentele IMPUTITE , verifica cineva bacteriile la coaie ?
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.