Pentru domnii procurori, mură în gură: tunuri de miliarde la Schela
Pentru domnii procurori, mură în gură: tunuri de miliarde la Schela
Investigatii14 septembrie 2009

Ion_Craciunescu

După ce voi scrie investigaţia asta ar trebui să desfiinţez site-ul, pentru că, oricum, o batjocură publică şi o furăciune mai mare sunt greu de găsit.
În comuna Schela taie şi spânzură unul dintre foarte mulţii primari gorjeni care ori au rămas repetenţi, ori au făcut puşcărie, ori sunt în curs de a face. Aristide Şerbănescu – primarul de care Cârciumaru şi Morega au tras cu dinţii să şi-l aroge drept candidat la alegerile locale, şi asta pentru că oamenii de valoare se adună a făcut puşcărie şi este perfect îndreptăţit să mai facă, dar repetent nu ştiu să fi rămas. Foarte bun prieten cu Ion Călinoiu, şi cu mulţi ziarişti care opresc la Primăria Schela ca maşinile de Formula 1 la standuri. Cine nu-i este prieten, îi e duşman şi îşi ia de-ale gurii de la domn primar când se aşteaptă mai puţin. Faceţi cunoştinţă cu personajul din clipul următor.

[youtube]jX8HyfZPphc[/youtube]

Aristide Şerbănescu este atât de jmecher încât a recepţionat ca impecabile două alimentări cu apă nefuncţionale. Prima, construită cu câţiva ani în urmă, trebuia să deservească satul Sâmbotin. Pentru că s-a furat în nesimţire din zecile de miliarde alocate, la sfârşit, când s-o încherbe, prin curţile oamenilor au ajuns, pe conducte, pui de şerpi şi broaşte în loc de apă potabilă. Fiindcă jaful era prea evident, procurorii DNA l-au arestat doar pentru câteva luni, de ochii lumii, pe Alexie Mihăilă, zis Licuţă, patronul S.C. HIRALEXIM S.A., firmă care realizase investiţia, în colaborare cu S.C. EDVAUR S.R.L. Atunci, administratorul acesteia din urmă, Pavel Nicovală, s-a îmbolnăvit brusc. Primarul cu tovarăşi sus-puşi n-a păţit nimic pentru că avusese grijă să cotizeze mai sus. Nici astăzianunt locuitorii Sâmbotinului nu beneficiază de apă potabilă, staţia de clorinare montată de Mihăilă şi Nicovală şi recepţionată de primar nefiind funcţională. În justificările publice, primarul Schelei invocă problemele de racordare la  energie electrică a staţiei de clorinare, evitând fondul problemei. Pe unul din stâlpii din apropierea primăriei se află un afiş ce avertizează populaţia că apa nu este potabilă. Cum rămâne, atunci, cu zecile de miliarde cheltuite?

Cu două luni în urmă Aristide Şerbănescu a mai recepţionat o alimentare cu apă nefuncţională, care ar fi trebuit să deservească nişte sate de munte, Arsuri şi Schela, situate la altitudine, unde mai degrabă câştigi la 6 din 49 decât să dai de un izvor pentru o fântână. S-au cheltuit 20 de miliarde lei vechi. S.C. FORCONCID S.A. a câştigat licitaţia cu o ofertă de 11 miliarde, după care s-a mai lipit la acte adiţionale de încă 9 miliarde, să aibă de unde face parte. Peste 80 la sută din cetăţeni erau deja racordaţi la o reţea de alimentare cu apă, realizată cu câţiva ani în urmă de către SNLO. Apa, nepotabilă, satisfăcea perfect nevoile locuitorilor de irigare a grădinilor. Numai că, odată cu darea în folosinţă a noii alimentări cu apă, primarul Aristide Şerbănescu a dispus obturarea conductei realizate de SNLO, deşi, cele două reţele fiind independente, puteau funcţiona în paralel fără mari bătăi de cap. La două luni de la recepţionarea lucrării, apa nu este potabilă şi nu are nici presiune. Dacă nu mă credeţi, priviţi clipul de mai jos.

[youtube]N930QXZKgqY[/youtube]

Noua alimentare cu apă a fost proiectată în aşa fel încât să permită deturnarea unui procent cât mai mare din cele 20 miliarde de lei vechi alocate. În primul rând, noua instalaţie asigură un debit maxim de 5 litri pe secundă, care nu satisface nici măcar necesităţile casnice, cu atât mai puţin nevoile de irigare a grădinilor. Foarte plastică exprimarea localnicilor: când deschizi robinetul, parcă face pipi un copilaş. În al doilea rând, după darea în folosinţă a reţelei, nimeni nu a avertizat sutele de cetăţeni beneficiari că apa nu este potabilă, pentru simplul motiv că furnizorul staţiei de clorinare, CNV Companies, nu a permis punerea sa în funcţiune, întrucât s-ar fi deteriorat iremediabil, din cauza erorilor de proiectare şi execuţie a alimentării cu apă.

statie clorinare scrisCând am rugat-o pe dr. Doina Alăman, şefa Sanepidului, să facă un drum la Schela, iniţial nu m-a crezut că acolo fusese inaugurată o alimentare cu apă, întrucât nu figura în evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. Oficialităţile locale ignoraseră obligaţia legală de a solicita avizul sanitar, necesar încă din 2006, de la demararea studiului de fezabilitate. În absenţa avizului sanitar nu este posibilă eliberarea autorizaţiei de construcţie şi demararea efectivă a lucrărilor. Cu o excepţie: când eşti tovarăş cu Ion Călinoiu. La faţa locului, dr. Doina Alăman a constatat „un atentat în masă la sănătatea a sute de oameni, comis cu inconştienţă de autorităţile locale” şi a aplicat  o amendă de 4000 lei responsabilului cu urbanismul din cadrul Primăriei Schela, pentru absenţa avizului sanitar. Totodată, a dipus sistarea totală a furnizării apei, până la potabilizarea acesteia. La o săptămână distanţă, în faţa presiunilor, a acceptat reluarea furnizării apei sub pretextul efectuării de probe. Şi astăzi ne aflăm în aceeaşi fază, a testelor, apa neputând fi potabilizată fără investiţii serioase de remediere a erorilor de proiectare şi execuţie.

conducta neizolata scris

Pe distanţe de zeci de metri, noile conducte sunt dispuse deasupra solului (!!!), apa pe care o transportă urmând să îngheţe cu certitudine la iarnă. Pe restul traseului, abia a fost zgârmat pământul, conductele fiind dispuse la suprafaţă. Trist este că Inspecţia în Construcţii, instituţia obligată, conform Legii 10/1995 privind calitatea in construcţii, să asigure „controlul de stat al calităţii în construcţii” a încercat să mă convingă că am halucinaţii. Pentru edificarea dumneavoastră, priviţi fotografiile şi luaţi aminte până unde merge nemernicia unor şefi de instituţii plătiţi din bani publici, care trebuie să ceară voie stăpânilor lor politici şi când respiră. Este cazul lui Vasile Popescu Purcel, un om de treabă la prima vedere, înainte să se apuce să o dea în prosteală pentru a acoperi hoţii de miliarde şi cârpeli incalificabile.

conducta izolataAventurându-mă până la aşa-zisul bazin de acumulare, am fost şocat la vederea improvizaţiilor de care au fost capabili specialiştii S.C. FORCONCID S.A. La lacul de acumulare, realizat de SNLO, nu s-au făcut nici un fel de lucrări. Este colmatat, nepermiţând acumularea niciunei rezerve de apă! Dar, surpriză, Primăria Schela  a decontat ilegal către S.C. FORCONCID S.A. lucrări de decolmatare constând în săpături manuale şi săpături cu excavatorul pe şenile, şi transportul a mii de metri cubi cu autobasculantele la 7 km distanţă!!!

bazin colmatat_scris
Punctul de colectare, provenind de la instalaţia SNLO, a fost doar mânjit cu o vopsea de proastă calitate şi, probabil, decontat ca nou. Este plin de mizerie, resturi vegetale,  nu are nici un fel de filtre.

[youtube]FW3ry7mWNLI[/youtube]

Peste 70 la sută din debit se duce către păstrăvăria din zonă, restul către populaţie.

[youtube]3k4d-1PFiQk[/youtube]

Racordul noii reţele este practicat după lacul de acumulare, în conducta SNLO, într-un unghi de 90 de grade care implică o altă rupere de presiune. În plus, conducta SNLO, nefiind obturată în acest punct, se produce o nouă pierdere de debit. Bazinele de decantare realizate de S.C. FORCONCID S.A. nu lucrează la parametrii optimi, dând drumul mizeriei către staţia de clorinare. De inexistenţa pazei la bazinul de acumulare nu are rost să mai amintim.

incizie aval scris


[youtube]G7i3aJzLous[/youtube]

În data de 03 iulie a.c., o comisie de specialişti ai Prefectuii Gorj s-a deplasat la Schela, prilej cu care a constatat că noua alimentare cu apă  funcţionează impecabil!!! La fel de incredibilă a fost şi informarea înaintată de Inspecţia în Construcţii raportsubprefectului Liviu Andrei. În primul rând, raportul solicitat de subprefect a fost elaborat şi contrasemnat, cu un tupeu maxim, chiar de către una din părţile incriminate, adică proiectantul alimentării cu apă, S.C. ASEAN S.R.L. Târgu Jiu, cel care a inovat imbecilitatea inciziei noii conducte în conducta de metal, în contradicţie cu toate reglementările europene în materie. Desigur că din raport rezulta, de asemenea, că investiţia nu prezintă nicio deficienţă.

Deloc întâmplător, deşi are atribuţii directe de monitorizare şi intervenţie, Direcţia Tehnico – Economică din Consiliul Judeţean nu suflă o vorbă despre toată nebunia asta. Pentru că trebuie să fii nebun să furi atât de pe faţă, fără nicio frică, nu-i aşa, de oamenii legii. Că oamenii rămaşi fără apă potabilă nu contează decâ foarte rar, când se organizează alegeri.

Era să închei fără să pomenesc unul dintre personajele principale ale acestui tun de miliarde. Este Ion Crăciunescu, vicepreşedintele PNL Gorj, dorit de Morega subprefect. În prezent în conducerea Hidroelectrica, Ion Crăciunescu a asigurat dirigenţia de şantier la edificarea alimentării cu apă. A semnat multe şi aproape toate pe lângă lege.

Şi încă ceva: am pus poze şi clipuri multe şi mari să le vadă domnii poliţişti şi domnii procurori.

15 COMENTARII
  • PSHIKO 11.09.2009 la ora 7:00 am
    Niste ordinari si niste inculti.Astia sunt oameni care ne conduc.Pacat mare pacat.
  • SS LAZZIO 11.09.2009 la ora 7:12 am
    Limbaj de tractorist la primar si in legatura cu apa ,mare bataie de joc ;niste iresponsabili care a-r trebui arestati pe viata.
  • Narcis DAJU 11.09.2009 la ora 8:53 am
    Daca am fi trait intr-un stat de drept, acum pe strazile Targu Jiului s-ar fi auzit sirenele de la masinile politiei, demarate in tromba sa ridice baietii din investigatia asta. Cum totul este putred, pe strazi e liniste si baietii se aduna intr-o sedinta a gulerelor albe si se intreaba cum sa o scoata la capat cu mine. Am o idee, tovarasi: de ce nu ma dati afara de la GorjNEWS.ro? Sau poate interziceti internetul...
  • flower 11.09.2009 la ora 9:08 am
    Nu ma mai mira nimic. Felicitari pentru investigatie! Nu crezi ca-ti irosesti talentul si timpul? Speri sa reactioneze cineva?!
  • Fiul Gorjului 11.09.2009 la ora 9:55 am
    Felicitari Narcis .. Nu ma pricep, dar ancheta asta poate fi un manual pentru orice investigatie.
  • PSHIKO 11.09.2009 la ora 9:57 am
    Au furat ca niste nesimtiti din banul public. Ginditiva cati indivizi ca astia sunt in Romania,si mai zic ca este criza pai din ce cauza este criza? cand niste hoti,inculti si fosti puscariasi sunt in fruntea tarii la conducere. Pe de alta parte eu zic ca noi suntem de vina ca ai alegem pe acesti nenorociti,ar trebui ca in timpul campaniilor de alegeri cind vin ca niste milogi ca sai votam,cei drept acesti nenorociti oferind bani dar si alte bunuri acelor persoane care nu au nici un dumnezeu ar trebui luati cu parul de pe la porti si de pe strazi mai ales atunci cind ai auzi cum poata sa minta ca ei fac mai mult ca "cei di-naintea lor " adica sa fure cit mai mult din banul public.In concluzie parerea me este ca ne meritam soarta
  • CSIRCO 11.09.2009 la ora 14:45 pm
    BRAVO, domnule Daju, pacat ca ancheta jurnalistica nu a pus in miscare institutiile statului, DNA,Politie, suntem condusi de niste moluste fara coloana vertebrala cu sunt si autoritatile judiciare, poate invata si alti jurnalisti cum se face o investigatie adevarata, Tineti-o tot asa.
  • Monitor 11.09.2009 la ora 17:53 pm
    Ce pretentii sa avem de la justitie cand si ei fac furaciuni pe fata ,pun in libertate infractori care trebiue sa stea dupa gratii,dau sentinte total gresite si oamenii de rand trebuie sa plateasca,cat despre primarul cu pricina un betiv ordinar ,un analfabet.Numai astfel de oameni sunt pusi in functi doar cu acestia poti sa faci ce vrei. Cum nu vi tu Tepes Doamne
  • SS LAZZIO 11.09.2009 la ora 18:18 pm
    Pacat ca ziaristi intr-adevar buni dau "mura in gura",sa zicem asa, cazuri pe tava ,autoritatilor care nici nu se sinchisesc de noi care mai avem spirt civc.Vorba lui PSIKHO trebui pusi cainii pe ei la poarta cand vin aum votarile si batuti cu parul nenorotii dracului!!!!! Am vazut nu mai stiu la ce ministreasa o geanta de2-3 mii de euro...si eu nu pot sa fac un credit pe perioada indelungata ca sunt bugetar si nu sunt eligibil...rusine de tara asta...ku prima ocazie imi iau familia si plec in Canada!
  • de la tara 11.09.2009 la ora 23:24 pm
    Nu ti-am raspuns pe site pana acum din lasitate civica, insa, dupa articolele cu police officer reloaded, alias Caragea, si acum cu invetigatia Schela, m-ai dat gata. Profesionalism! Pacat ca in Gorjul asta fantastic, populat de oameni mizeri, iti irosesti talentul, iar presa de batjocura publica vinde un viitor esuat pentru generatiile ce sunt si vin.
  • mihai 13.09.2009 la ora 14:12 pm
    demascati sarlatanii! felicitari!
  • dan 15.09.2009 la ora 22:06 pm
    BRAVOOOOOO! Multi apreciaza efortul tau, putini il accepta, si doar cativa ar face ce faci tu pentru gorjeni, FELICITARI! Continua.
  • bogdan 02.03.2010 la ora 14:35 pm
    Felicitari pentru aceasta investigatie ! Pacat ca nu se ia masuri dupa ce ca le dai mura in gura la dobitocii astia de politisti sau DNA-isti , dar e de inteles, toti sunt pe mana. Avem unul dintre cele mai frumoase judete din tara, dar pacat ca e condus de incultii astia cu 4 clase, ei si cu politaii si se mai dau si smecheri ca sunt nush ce mari rahati prin conducerea judetului nostru !! Tractoristilor ! (dar cred ca si un tractorist e mult mai destept decat ratatu ala de mai sus din clip) Keep going Narcis !
  • asiu 17.05.2010 la ora 15:42 pm
    un jeg primaru asta
  • Cosmin Cristea 20.08.2010 la ora 6:51 am
    Domnule Chestor Principal de Poliţie, Inspector General al Inspectoratului General al Poliţiei Române... Subsemnatul Rostogolea Cristea Cosmin Dumitru din Tg-Jiu, str T.Vladimirescu nr. 64, solicit o audienţă la Domnul Chestor Principal de Poliţie, Inspector General al Inspectoratului General al Poliţiei Române.... Obiectul audienţei: depunerea de poze, acte de proprietate, Cărţi Cadastrale, susţinerile celor acuzaţi de mine ca fiind săvârşitori de fapte penale, susţinerile procurorilor, judecătorilor şi poliţiştilor... Vă invederez următoarele: 1. Proprietatea familiei mele era delimitată de proprietatea familiei Suchiu printr-o linie imaginară ce separa cele 2 alei de beton în N (poza I), continua prin capătul postamentului de beton al familiei mele (poza V) şi avea o lungime de 48, 6 m liniari (act de proprietate din 1958, Cărtile Cadastrale din 1959, 1966, 1973, plan de situaţie din 2006, Decizia Tribunalului Gorj).... . Această linie de hotar nu îmi afecta streşinile casei mele, prunul, trandafirii mei... . (poza II, poza III, poza IV). 2. Din 2006 până în prezent am făcut nenumărate plângeri în faţa Instanţelor de Judecată, MAI, PICCJ, CSM, etc. prin care reclamam tulburarea de posesie, distrugerea şi provocarea de stări emoţionale intense şi continuu cauzatoare de gesturi extreme... . Poliţiştii, Procurorii şi Judecătorii, precum şi membrii din CSM au susţinut că vecinul meu nu are pretenţii faţă de posesia mea, nu mi-a tulburat posesia şi nu mi-a distrus bunurile proprietatea familiei (toate Rezoluţiile de NUP) ... . Mai mult procurorii, poliţiştii şi judecătorii m-au acuzat pe mine că am pretenţii faţă de posesia vecinului, condamnându-mă la plata de 16 milioane lei (Judecător Dan Spânu şi Judecător Lupean), dar chiar şi pe penal... . Membrii familiei Suchiu au declarat în faţa organelor de urmărire penală că ei deţin posesia încă de la cumpărarea terenului şi că nu au pretenţii faţă de posesia mea, proprietatea mea şi bunurile proprietate personală (declaraţia din 04.06.2006; cele din 19.04.2007; cele din 21.10.2008)... . Prin petitul acţiunii nr. 912/318/2006 şi precizarea din data de 27.03.2007 familia Suchiu invederează instanţelor de judecată... ** Suprafata de 364 mp este stăpânită de noi din chiar momentul încheierii contractului şi până în prezent, în mod public, paşnic şi sub nume de proprietar**. 3. În vara anului 2009 sub protecţia Poliţiei, vecinii mei îmi fură o parte din posesia mea, proprietatea mea şi bunuri ale familiei mele prin construirea unui gard strâmb pe sub streşinile casei mele prin aleea mea de beton, postamentul de beton, prin nerespectarea dimensiunii de 48.6 m şi îngrădirea prunului meu... . a se vedea înregistrările existente în dosar şi de la adresa http://www.youtube.com/watch?v=45KWu_mXhDY 3. În martie 2010 sub protecţia Poliţiei vecinul meu îmi distruge şi şterge orice semn care atesta proprietatea, posesia şi bunurile proprietatea familiei mele nerespectând nici amplasamentului gardului provizoriu.... . 4. Poliţia Gorjeană refuză: - să trimită în Instanţă pe învinuitul Suchiu Dorin sub aspectul săvârţirii infracţiunii de tulburare de posesie prin distrugere faptă ce constă în **.... construirea unui gard pe sub streşinile casei familiei părţii vătămate prin ocuparea şi distrugerea aleei de beton în N, a postamentului de beton în Sud, tăierea prunului altoit al familiei părţii vătămate tăierea gardului de sânger din Nord şi Sud...** - disjungerea materialului de urmărire penală împotriva numiţilor Suchiu Ileana, Dumitrescu Maria şi Suchiu Dorin sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tortură, inducere în eroare a Instanţelor de Judecată, inducere în eroare a organelor de urmărire penală. - disjungerea materialului de urmărire penală împotriva functionarului de la OCPI şi Primăria Municipiului Tg-Jiu sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea hotărârilor judecătoreşti, abuz în serviciu prin îngrădirea drepturilor personale, etc... - să insiste la Primărie pentru demolarea gardului de sub streşinile părţii vătămate... . Până în prezent Poliţia trebuia să determine pe Primărie să anuleze autorizaţie şi să demoleze gardul de sub streşinile casei mele--- în contextul în care eu fac crize pe la Poliţie şi de două ori am apelat la proteste prin autoincendiere--- . Trebuia arestat iniţial Pârvuţoiu, după o lună Pasăre, ieri trebuia arestaţi viceprimari precum Sanda, peste vreo 3 săptămâni chiar pe Primar... . 5. Eu recunosc că din cauza stărilor emoţionale intense provocate de această speţă fie îmi voi pierde minţile, fie voi apela la proteste prin autoincendiere, greva foamei şi greva setei----dar până atunci mai lupt şi eu cum pot..... .
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.