Pentru Pandurii, Europa rămâne departe
Pentru Pandurii, Europa rămâne departe
FotbalSport26 aprilie 2012

Duel pentru locul 6

După ce echipele din Liga I au avut un regres important în cupele europene în ultimii ani, contingentul românesc din Europa a început să se subțieze și va fi tot mai mic, din acest sezon numărul echipelor românești ce vor fi înscrise la startul celei de-a doua competiții europene scăzând la trei.
Suporterii Pandurilor și chiar unii dintre jucătorii echipei gorjene au visat cu ochii deschiși în prima parte a campionatului la o minune, la o calificare istorică în Europa League. Odată cu plecările și accidentările ce au subțiat substanțial lotul Pandurilor, echipa a început să piardă teren, poziții în clasament, dar și speranțele de a se afla în primele 4-5 la finele sezonului pentru a putea juca în sezonul viitor în cupele europene.
În acest moment, după o serie de meciuri în care Pandurii a reușit mult mai puține puncte decât în turul campionatului, echipa gorjeană s-a distanțat se pare decisiv de locul 5, de fapt, primele cinci echipe fiind cele care își vor disputa locurile de Champions League, învinsele urmând a se mulțumi cu cele trei locuri ce le trimit în Europa League.

Obiectiv nou

Clasamentul Ligii I este rupt în patru cu doar șapte etape înaintea finalului. Cinci echipe se luptă cu șanse aproape egale la titlu. Acest grup este urmat de un altul format din patru echipe, printre care se află și Pandurii, lipsite de griji și cu șanse infime de a se mai putea implica în lupta pentru Europa, dar care vizează măcar locul șase. A treia categorie cuprinde un număr de opt echipe care se luptă cu toate puterile pentru a se menține pe prima scenă, în vreme ce ultima categorie nu cuprinde decât o singură formație, CS Mioveni, echipă care a depus deja armele și se concentrează deja pe lupta pe care o va duce anul viitor în Liga a II-a.
Făcând parte din grupul echipelor fără griji, Pandurii are de dus o luptă pentru un loc cât mai sus în clasament, acesta urmând a fi recompensat cu sume mai mari din drepturile TV. În competiție cu Astra, Oțelul și U Cluj, Pandurii mai are de jucat în compania ultimelor două formații, dar misiunea va fi foarte grea, atât cu U Cluj cât și cu Oțelul urmând a juca în deplasare.

Lemnaru și Ungurușan, față în față cu trecutul

Vali Lemnaru și Bogdan Ungurușan sunt jucătorii din lotul Pandurilor care au evoluat în trecut pentru U Cluj, echipă împotriva căreia vor evolua în acest weekend. Dacă Ungurușan a venit abia din iarnă, Lemnaru a căpătat deja ceva vechime în tricoul Pandurilor, lucru care nu l-a făcut însă să uite sau să-i respecte mai puțin pe fanii șepcilor roșii: „Fanii clujeni şi când au venit aici mi-au scandat numele. Cât am fost acolo mi-am făcut treaba, la fel şi Unguruşan. Cred că vom fi primiţi bine. Cel puţin asta îmi doresc. Într-adevăr am jucat acolo doi ani frumoşi, dar aceştia au trecut. Îmi doresc să înscriu pentru echipa mea şi pentru a obţine cele trei puncte”, a declarat atacantul Pandurilor despre cum vede meciul contra fostei sale echipe. Lemnaru vede un meci deschis și frumos între cele două formații: „Ei au 42 de puncte, trei peste noi, au tras pentru cupele europene, dar nu cred că mai au şanse. O să fie un meci deschis, între două echipe care joacă fotbal. Vedem cine este mai în formă”, a mai spus jucătorul Pandurilor. Acesta regretă că n-a apucat să joace pe vremea cât apăra culorile ardelenilor pe un teren precum Cluj Arena: „Mi-aş fi dorit să pot să joc pe Cluj Arena. Din fericire, merg ca adversar acum şi sper să joc bine. Am auzit că e foarte frumos şi abia aştept să-l văd”, a încheiat Vali Lemnaru.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.