Pentru Victor Ponta, drumul Gorjului e din ce în ce mai lung
Pentru Victor Ponta, drumul Gorjului e din ce în ce mai lung
Opinii31 ianuarie 2010

Deputatul de Gorj Victor Ponta a lansat duminică pe site-ul personal un document programatic, intitulat „Un proiect PSD pentru România – România corectă!”, ce se doreşte a fi piatra de temelie în necesara reformare a PSD. Proiectul lui Ponta porneşte de la asumarea cu sinceritate a situaţiei actuale a partidului şi propune o serie de măsuri coerente şi realiste de dezvoltare în plan organizatoric şi doctrinar.
Elaborarea acestui document a presupus alocarea unor resurse consistente, de aceea înţeleg acum de ce nu îmi  amintesc când a venit ultima dată Victor Ponta în Gorj.
Nu am uitat, însă, cu ce speranţe a fost întâmpinat de gorjeni, la prima descindere în oraşul lui Brâncuşi, imediat după despărţirea lui Nicolae Mischie de PSD. Părerea mea este că, în loc să facă ordine – fie vorba între noi, i-ar fi stat în putinţă! – în partid şi în judeţ, Victor Ponta s-a integrat perfect în peisajul local, girând, împrumutând şi capitalizând moravurile locului.
Dacă îl întrebi ce a făcut pentru gorjeni, timp de atâţia ani, îţi răspunde că a adus PIRELLI la Bumbeşti – Jiu. În acest punct, deocamdată scriu atât: ar fi foarte interesant pentru prostime să vadă anumite clauze ale contractului încheiat de italieni cu autorităţile judeţene, documentul prefigurând încă de la parafare plătirea unor penalităţi uriaşe către PIRELLI. Deci, asta nu e de laudă. Plus că mulţi alţi oameni de stat „responsabili” îşi arogă meritele prezenţei investitorului italian în Gorj. Echipa de baschet a spijinit-o fix cât a ţinut campania electorală pentru alegerile parlamentare. Apoi, neputând impune antrenorul sârb agreat de el, s-a retras discret.
Definitoriu pentru prezenţa de un cincinal a lui Victor Ponta în Gorj este procentul de voturi de 51 la sută cu care s-a calificat ca parlamentar, după îndelungi şedinţe de shooting şi băi de mulţime cu Florin Cârciumaru, primarul care a cebăluit centrul Târgu Jiului şi a mutilat Calea Sacră a artei moderne. Acest transplant de notorietate şi charismă ar fi fost inutil, fără votul disciplinat al comunităţii de romi din Obreja, de care a şi uitat imediat ce a sfârşit de numărat sufragiile.
Despre vehiculatele tunuri date de Victor Ponta cu nu ştiu ce casă de avocatură pe la complexurile energetice din Gorj, nu cunosc şi, în consecinţă, nu scriu nimic.
Concluzionând, proiectul de reformare a PSD-ului propus de Victor Ponta trădează viziune, realism, competenţă. Gorjul ar arăta altfel acum dacă domnul deputat n-ar fi trecut pe aici doar pentru a-şi încărca bateriile, şi la propriu, şi la figurat.
Pentru mine, Victor Ponta este un as pe care Gorjul nu a ştiut să şi-l joace pentru că nu l-a avut niciodată.

1 COMENTARII
  • jumpersio 01.02.2010 la ora 22:44 pm
    Dl. Victor Ponta se bazeaza pe ceva. Acel ceva sau cineva are multe informatii. Deci dl. Ponta nu ramane decat un executant dibaci care dupa parerea mea in scurt timp o sa-l vedem foarte sus (mai sus decat nivelul de portavoce)
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.