Peste 20 de miliarde, CHIRIE, pentru ”COLEUS”! Terenul costă de zece ori mai puțin
Peste 20 de miliarde, CHIRIE, pentru ”COLEUS”! Terenul costă de zece ori mai puțin
exportInvestigatii5 septembrie 2017

Peste 20 de miliarde lei vechi a plătit chirie Primăria Târgu Jiu, din 2006 până în prezent, către S.C. COMBGORJ S.A., pentru niște grajduri dărăpănate în care funcționează cel mai mizerabil târg de haine vechi din țară, așa numitul ”Coleus”. Un teren identic, aparținând aceleiași firme, este vândut în aceste zile la licitație de Direcția Generală a Finanțelor Publice Gorj cu puțin peste 2 miliarde lei vechi. Este încă o dovadă de gestionare imbecilă a bugetului orașului Târgu Jiu. Cu cele peste 20 de miliarde irosite cu chiria acestei locații infecte s-ar fi putut cumpăra un teren pe care să se construiască un târg de haine vechi care să se-nvârtă după soare. Dar se pare că interesul a fost ca zecile de miliarde să se-ntoarcă la administrația PSD. Altfel nu se explică faptul că S.C. COMBGORJ S.A. a intrat deja în faliment, cu datorii totale de peste 41 miliarde lei vechi!
%%BANNER_468%%

Potrivit informațiilor oficiale obținute de la purtătorul de cuvânt Ana Maria Ianc, ”în acest moment Primăria Municipiului Târgu Jiu plătește pentru platforma pe care funcționează  Târgul de Haine Vechi o chirie lunară de 17.850 lei cu TVA,  către SC COMB GORJ SA.  Târgul funcționează în această locație din anul 2006.” Prin urmare, dacă Primăria plătește chirie aproape 200 milioane lei vechi lunar, din 2006 până în prezent s-au irosit deja peste 20 de miliarde!
Paradoxal, S.C. COMBGORJ S.A., firma care a încasat această chirie uriașă, în bani publici, de la administrația PSD, se află acum în faliment. Principalii creditori ai S.C. COMBGORJ S.A. sunt chiar fostul director general și administrator al firmei, Gabriela Mărgărit, cu 5.158.290.000 lei vechi, și o altă firmă a acesteia, S.C. HELOR IMPEX S.R.L., cu 5.392.661.400 lei vechi. Mai mult, S.C. HELOR IMPEX S.R.L. deține și 23,9 la sută in acțiunile S.C. COMBGORJ S.A. Potrivit informațiilor noastre, Gabriela Mărgărit se bucură de o mare trecere la nivelul conducerii PSD Gorj, fapt care a și facilitat încheierea acelui contract de închiriere extrem de păgubos pentru municipalitate.
Faptul că bugetul local se cheltuie batjocoritor rezultă și din prețul stabilit de Direcția Generală a Finanțelor Publice Gorj, pentru un teren identic, scos acum la licitație, care aparține tot S.C. COMBGORJ S.A.. Astfel, licitația pentru adjudecarea unui teren de 10.500 mp, situat tot pe strada Ciocârlău, pornește de la suma de 2.362.500.000 lei vechi, adică terenul costă acum de zece ori mai puțin decât chiria plătită pe el!

Romanescu nu s-a ținut de cuvânt!


Primarul Marcel Romanescu a promis de mai multe ori, pe parcursul campaniei electorale, că dacă va fi ales va face publice toate contractele de concesiune și închiriere încheiate de Primăria Târgu Jiu. Cel puțin deocamdată, nu s-a ținut de cuvânt, astfel de informații fiind scoase cu forcepsul din Primăria ”transparentului” Marcel Romanescu, în legătură cu care ne-am lămurit cu toții că nici măcar el nu are acces la toate documentele. A se vedea traseul raportului ANAF, care i-a fost ascuns de viceprimarul Aurel Popescu și de șeful Direcției Juridice, Constantin Răduțoiu, timp de trei săptămâni. Deși speța este extrem de simplu de cercetat, comisia de disciplină căreia i s-a încredințat elucidarea ei mizează pe trecerea timpului, și pe uitare, așa cum s-a întâmplat cu cercetarea disciplinară a directorului Marian Rotaru, de la Direcția de Patrimoniu. Cam atât ține transparența primarului și a Primăriei: până uităm ce ne-au mințit că vor face.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.