Pintilii, marfă de export
Pintilii, marfă de export
FotbalSport23 martie 2012

Pandurii ar putea vinde pe piața externă

După ce a vândut la prețuri destul de bune jucători în campionatul intern, cele mai profitabile din punct de vedere financiar fiind cele ale lui Gabi Matei și Vlad Chiricheș la Steaua, pandurii lui Grigoraș încep să fie văzuți cu ochi buni și de echipele de afară.
Motor al Pandurilor de la sosirea sa la Târgu Jiu și căpitan al echipei gorjene încă de la primul joc oficial al său în tricoul alb-albastru, Mihai Pintilii a devenit în scurt timp un jucător important în Liga I. De aici și până la convocarea la echipa națională n-a mai fost decât un singur pas, Victor Pițurcă văzând probabil la Pintilii aceleași calități care l-au determinat pe Gică Hagi să-l ia pe acesta la Steaua în urmă cu câțiva ani.
Evoluțiile constant bune ale lui Pintilii la Pandurii au făcut ca în dese rânduri să se vorbească de interesul unor echipe mari din campionatul intern în ceea ce-l privește. În această iarnă s-a speculat că ar putea ajunge în Ștefan cel Mare, alături de un alt pandur, Alexandru Maxim, iar acum, la puțin timp de la reluarea campionatului, a fost lansat un nou zovn, însă acum ar fi vorba de o echipă din Grecia, PAOK și Boloni fiind interesați de mijlocașul defensiv al Pandurilor.

Pintilii nu știe nimic

Presa greacă spune că Boloni și-ar dori ca mijlocul echipei pe care o conduce în campionatul elen să cuprindă un alt jucător român alături de Costin Lazăr, iar acesta ar fi pandurul Mihai Pintilii.  Mijlocașul Pandurilor nu infirmă aceste zvonuri dar spune că nu știe că a fost urmărit la jocuri și că dacă ar fi așa, să fie dorit de PAOK, s-ar bucura să poată să lucreze sub comanda lui Loți Boloni alături de Costin Lazăr. Fie că este vorba de PAOK sau de alte echipe, la unele partide de la Târgu Jiu fiind în tribune impresari din China sau care lucrează pentru echipe din Rusia, este cert că în ultima vreme cota lui Pintilii a explodat și jucătorul va putea fi cu greu ținut la Pandurii dacă vreuna dintre aceste oferte ar deveni concretă.

Ar putea bate recordul lui Djakpa

Până acum, jucătorul vândut de Pandurii cu cel mai mare preț este ivorianul Constant Djakpa, fundașul de abanos ce a făcut senzație la echipa gorjeană acum câțiva ani fiind cedat contra sumei de 1,1 milioane de euro la Bayer Leverkusen. Având în vedere că Pandurii a vândut în ultimul an și jumătate doi jucători pe sume importante la Steaua, Gabi Matei contra sumei de 600.000 de euro și Vlad Chiricheș pentru 700.000 de euro și 25% dintr-un eventual viitor transfer, dar nu mai puțin de 500.000 de euro, un eventual transfer afară al lui Pintilii ar putea fi o lovitură finciară importantă pentru gruparea târgujiană. Spre deosebire de cei doi jucători ajunși la Steaua, Pintilii are avantajul de a fi intrat deja în anturajul echipei naționale, fapt care îi crește în mod automat cota, una care este cifrată în acest moment undeva în jurul unui milion de euro, cifra finală a transferurilor fiind însă influențată și de abilitățile de negociere ale oficialilor cluburilor sau cele ale impresarilor.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.