Poarta Sărutului, "restaurată" de o firmă în insolvență, acuzată de rele practici!
Poarta Sărutului, "restaurată" de o firmă în insolvență, acuzată de rele practici!
InvestigatiiPovara Brâncuşi25 octombrie 2013

 

 
SC Grup Corint SA a fost implicată, în 2011, într-un scandal cu privire la modul în care au fost realizate lucrările de reabilitare la Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia. Totul a pornit când un fost angajat al societății, Cătălin Hăbean, a făcut o serie de dezvăluiri șocante despre despre modul în care au fost restaurate unele monumente din Cetate.
Dezvăluirile acestuia se referă la unele nereguli majore întâlnite în derularea lucărilor la Poarta a II-a şi la Poarta Castrului Roman, unde constructorii au folosit piatră falsă, făcută din ciment, umplutură cu cărămidă şi poliestiren. De asemenea, în acea perioadă au apărut și discuții referitoare la calitatea îndoielnică a materialelor folosite la restaurarea Cetăţii. Cu toate că materialele folosite trebuiau să provină, conform indicaţiilor proiectului, de la o carieră din Transilvania, în realitate, o parte din materiale au fost importate din China şi Turcia, lucru recunoscut chiar de reprezentanții Grup Corint SA. Mai mult, Cătălin Hăbean a mai precizat că nu a putut face aceste dezvăluri mai devreme deoarece era legat de firma Grup Corint printr-o clauză de confidenţialitate.
Problemele acestei firme nu se încheie, însă, aici. La sfârșitul lunii martie a acestui an, au fost depuse pe rolul Tribunalului Alba trei dosare în care se solicită deschiderea procedurii insolvenţei pentru Grup Corint SA. Cele trei firme care au cerut insolvența sunt Pomponio SRL, Pomponio Construcţii SRL şi Danlili Grup SRL. Acestea au efectuat o serie de lucrări pentru Grup Corint SA, lucrări ce nu au fost plătite, astfel că au apelat la instanță pentru recuperarea datoriilor.

corint insolventa

 corint insolventa

Mai trebuie menționat și faptul că SC Grup Corint SA apare și în Lista Țeparilor, întocmită de Agenția de colectare debite Urban și Asociații, cu o datorie de peste 40.000 de lei către SC DANLILI GRUP S.R.L.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.