Podium. Putea fi mai bine?
Podium. Putea fi mai bine?
FotbalSport30 noiembrie 2012

Răspunsul este evident. Da. De vreme ce de pe locul doi Pandurii, căci despre echipa antrenată de Grigoraș este vorba, a căzut doar în două rânduri mai jos de locul doi într-un întreg tur de campionat.
În urma unei prime jumătăți de campionat cu puține rateuri, Pandurii și-a trecut în cont o clasare istorică. Niciodată până acum, echipa gorjeană n-a mai reușit să se așeze pe o poziție atât de onorantă, dar și acum se găsesc voci care să critice. Când Pandurii are, la nivel statistic cel puțin, cifre de invidiat. De unde vin aceste voci? Cu siguranță că ele sunt alimentate nu de numărul înfrângerilor din acest sezon, nici nu ar avea cum fiind vorba de doar patru eșecuri în 17 partide, ci din asprimea acestora. Fiecare eșec al Pandurilor are în spate un contact dur al echipei gorjene cu podeaua. De fiecare dată când au pierdut, băieții lui Grigoraș au făcut-o la fel de categoric cum știu să păstreze posesia într-o partidă cu o echipă de mijlocul clasamentului. Fiecare eșec a fost un upercut în bărbie pentru gorjeni.
Dacă Steaua, campioana de toamnă și, foarte probabil, și cea de la finele sezonului, a avut o etapă, prima, sub podium, iar Astra, care a dat jos Pandurii de pe poziția secundă, a avut un început de sezon mai anevoios, trupa lui Grigoraș a părut extrem de stabilă la nivelul liniei de clasament. Pandurii a adunat cinci etape pe prima poziție a clasamentului, zece pe locul doi și doar două pe a treia treaptă a podiumului, fără a părăsi deloc această zonă în cele 17 etape scurse până acum. Dacă privim lucrurile din acest punct de vedere, arătând o oarecare constanță, Pandurii poate ar fi meritat mai mult. Întrebarea cu o mai mare legitimitate pare acum dacă Pandurii ar fi și putut mai mult. Greu de răspuns la o asemenea întrebare atâta vreme cât aici se poate observa o evidentă inconstanță a opiniilor. La începutul campionatului nimeni n-ar fi îndrăznit la podium, pe parcurs toată lumea a început să viseze, a urmat o perioadă în care s-a vorbit inclusiv despre titlu, apoi s-a revenit cu picioarele pe pământ pentru a se spune că locul doi este mai mult decât bun pentru ca finalul turului să aducă la pământ nu doar picioarele, ci și fruntea.
Și totuși, putea fi mai bine? Încă o dată o spun: Da. Cu puțin mai mult noroc și cu o doză mult mai mare de atenție. Se poate mai mult? Da, se poate. Pe lângă cele enumerate mai sus, acum trebuie să mai adăugăm ceva lotului. Pentru că, dacă vrei mai mult, trebuie să și pui mai mult, iar lotul are nevoie de întăriri. Privind din alt unghi ce vedem în Liga 1? Rapidul e în pragul falimentului, la Dinamo jucătorii spun că speră să le se plătească salariile, la U Cluj și Gaz Metan Mediaș antrenamentele alternează cu grevele, iar de Severin ce să mai spunem… Așa că, deși se putea și se poate mai bine, la Pandurii e destul de bine!

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.