Politicienii vă „felicită”, de Paște, prin intermediul “presei libere”. Hai sictir!
Politicienii vă „felicită”, de Paște, prin intermediul “presei libere”. Hai sictir!
Opinii13 aprilie 2012

Iată-ne, iar, în ceas de sărbătoare. E momentul ca, după Crăciun, Sf. Ion, Bobotează și 8 Martie, politicienii și șefii instituțiilor publice să dea iar năvală cu felicitări adresate alegătorilor, în paginile ziarelor sau pe ecranele televiziunilor locale. Foarte grețoasă treaba asta. Și, din păcate, în ecuația asta nu cei care urează sunt cei mai grețoși, ci managerii de presă care le bagă mâna-n buzunar pentru felicitări. De Crăciun am numărat personal într-un săptămânal local 60 de astfel de felicitări. Adică vreo 600 de milioane lei, dacă socotim 10 milioane felicitarea. Scăzând cheltuielile tipografice și de editare, rămân lejer, ca profit, vreo 585 milioane. Bine, ăstea sunt ziare făcute strict “în interes public”. Mirarea mea e cum își mai pot spune ăștia ziariști, dacă cea mai mare parte a vieții lor și-o consumă stând cu mâna-ntinsă la ăia pe care ar trebui să-i monitorizeze și să-i tragă de mânecă. Habar n-am cam ce politică editorială mai poți să faci, dacă tu iei bani de Paști, de Crăciun, de Sf. Ion, de Bobotează și de 8 Martie bani de la toată lumea.
Pe de altă parte, nu știu niciun șef de instituție publică sau politician local care să se dea în lături de la astfel de practici, să nu își felicite – după modelul de mai sus –  alegătorii pe care altfel, prin prestațiile lor, îi umilesc și îi desconsideră zilnic. De exemplu, eu m-aș simți felicitat de Dian Popescu dac-ar demisiona din funcția de președinte al PNL, pe motiv  că este – a dovedit-o – un manager politic mai slab ca Dan Ilie Morega.  M-aș simți felicitat de Claudiu Săftoiu dacă ar ști să enumere toate orașele Gorjului. Foarte bucuros aș fi dacă Florin Cârciumaru n-ar accepta lângă el, ca viceprimar, un fin ca Adrian Tudor, care nici măcar tânăr nu mai e, sau un bișnițar de joasă speță, ca Matei Nădrag. Dacă Ion Călinoiu ar pricepe că nici agricultura nu se mai face pe bază de vrăjeală, dacă Marin Condescu s-ar face impresar de fotbaliști și patron de casă de pariuri. Dacă Caragea ar deveni polițist înainte să fie trecut în rezervă. Dacă Bebe Ionică n-ar mai apărea niciodată la televiziunea proprie și dacă și-ar permite o emisiune plătită la alt post. Dacă Ovidiu Popescu ar fi primar la Lelești, cu interdicție să se ocupe de ce n-are habar, deci de Brâncuși, nu, gata, ajunge. Dacă Ilie Petrescu ar fi suplu și l-ar iubi fetele pentru trupul lui. Dacă Rușeț ar câștiga nonstop la casino și n-ar mai avea nevoie de donații și donatori.  Dacă Manțog ar pricepe că acum e pe dinafară numai și numai din cauza lui. Dacă Marius Vlaicu ar rămâne administrator de scară de bloc și atât. Dacă președintele PNȚCD Gorj n-ar mai juca table cu ușa deschisă la sediu. Dacă Liviu Andrei  ar copia părțile bune ale altora. Dacă Marcel Romanescu ar ieși la bătaie. Dacă Radu Angheloiu ar dormi acasă la el. Dacă Râbu n-ar mai coordona instituțiile de cultură. Dacă Sarcină ar face Cinematograf 3D la Dacia.
Aș vrea să știu o pânză de lumină pe-aici, prin împrejurul nostru, și să vă rog să mergeți  pe ea, de Paște. Eu, unul, nu știu. În viața noastră publică e ca după război. E plin de pociți și de tot felul de arătării. Așadar, făceți-vă curat înlăuntrul vostru, în casele și în familiile voastre, și pregătiți-vă în tihnă de Paște.
Hristos a înviat!

6 COMENTARII
  • golgoteanu 13.04.2012 la ora 19:19 pm
    Felicitarile acestor ciolanari sunt o injuratura la adresa noastra. Adica cum, bre? tu mai politicianule, care nu urmaresti decat propria-ti capatuiala, dai acum buzna in casa mea si-mi bagi pe gat felicitarea ta balegoasa! De Craciun, cu Sfanta Zi a Nasterii, acum cu Sfanta Lumina a Invierii, de Anul Nou iarasi ma umpli de sanatate si belsug (lucruri de care stii ca romanasul nostru nu le mai are), tot anul, de Ion, Nicolae, Ilie, Floarea, Gheorghe, Dumitru samd. Adica tot calendarul e la indemana jigoditei dumitale Pronii! Put sarbatorile a basina de amploiati de toate culorile, cand o minima decenta le-ar cere sa se duca dreacului in peisagiu si sa mai goleasca scena, ca e mare inghesuiala! Sau sa mai plece dreacului pe la vreo manastire, cum face onor Prefectul, care de la Lainici zice ca merge la tara la cimitirul mosilor si stramosilor, dupa care iar alergare de Tuareg, vine la targ sa faca gratar cu prietinii...Barim o tine intr-o alergare de cai putere sa nu se mai vada poporului atat de amarat! Atunci de ce ar mai invia Hristos? ca sa-l mai rastigneasca o data alesii neamului? Haida de, ca n-o fi el surd sa n-auda argintii in pozonarele doldora de promisiuni electorale!
  • Jumolea 13.04.2012 la ora 22:31 pm
    Orice sarbatoare este prilej pt politicieni de afișare, de îmbăiere publică, ei stiu asta si nu pierd nicio ocazie. Mai ales acum, cand se apropie alegerile, fiecaruia i se umfla gușa și bombează piptul. Pe langa acestia s-au oploșit niște jiariști și jiarizde, care se țin de izmenele politicianului. E o liotă de jigodii care trăiesc numai din asta, frecand scarile și ușile, neștiind ce sa mai faca pentru a-i intra BOSULUI in grație! Presa asta jegoasă miroase de la o poștă, iar pupincuriștii au impresia ca sunt a patra putere in stat, ba vezi doamne chiar câinii de pază... Ei confunda statutul cainelui de pază cu al jigodiilor și gloabelor de padoc, asta sunt! Pe ****** ăștia săi lumineze...Lumina Invierii!
  • Tuareg 14.04.2012 la ora 12:11 pm
    daca masa e bogata se arunca si jagardelelor cate o piele, un os, o coaja de ou, numai asa ca sa se incaiere spre satisfactia petrecaretilor larma din jurul lor e semn bun de paza hai sa inchinam si pentru ei, sa varsam putin din pahare ca pentru ai morti si mai este o chestie: luminarea care tremura in mina maharilor de Pasti ar trebui sa stie ca in fata lui Dumnezeu TICALOSIILE NU SE IARTA
  • jitea 14.04.2012 la ora 22:25 pm
    ca bine mai zice Golgoteanu! nu-i ierta, Doamne , ca astia stiu ce fac!
  • nikku 15.04.2012 la ora 12:07 pm
    toti astia din plutocratie sunt niste secaturi, niste ciolanari cum sa mergem inainte cu asemenea jigodii!
  • ina v. 16.04.2012 la ora 0:04 am
    Sper ca faza cu "Adi Tudor viceprimar" e o figura de stil sau macar o poanta proasta...Nu cred ca cineva poate fi atat de tampit sa il puna pe maimutoiul ala in vreo functie!Domnule Daju,spuneti-ne ,va rugam,ca e o gluma!
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.