Ponta i-a ținut la ușă pe Călinoiu și Cârciumaru
Ponta i-a ținut la ușă pe Călinoiu și Cârciumaru
Altele1 octombrie 2014


„Fiul adoptiv al Gorjului“, Victor Viorel Ponta, „președintele cu inimă de gorjean“, calcă pe demnitatea mai marilor psd-iști gorjeni fără pic de scrupule. Deși atât președintele Consiliului Județean, cât și primarul Florin Cârciumaru, lideri marcanți ai PSD, caută să ne convingă prin presă că Ponta nu mai poate de grija gorjenilor, realitatea este cu totul alta. Pe Ponta îl doare în cot atât de Călinoiu, cât și de Cârciumaru, ca să nu mai vorbim de gorjeni. Ajutorul promis de cel mai probabil, viitorul președinte al României, după atâția ani de deputăție pentru Gorj nu vine, deși unii s-a suăturat să facă antecameră  la ușa sa. De mai bine de doi ani, Victor Viorel Ponta este premier și deputat ales în Colegiul 6 Gorj, dar iată că până și externalizarea Carierei Berbești se tot amână, iar CEO nu se mai vede cu banii încasați de la datornici, deși atât Ponta, cât și miniștrii săi au promis marea cu sarea. Nu mai vorbim de alte investiții, reamintind doar că nici „începutele“ lucrări la vestita centură a municipiului Târgu-Jiu, au fost deja blocate, pentru că Guvernul lui Ponta a crezut că este de bun simț să acorde un leu pe metru pătrat pentru unii expropriați.
Colac peste pupăză, Ponta și-a făcut lansarea la prezidențiale la Craiova, iar periplul lui Călinoiu și Cârciumaru la Maglavit, pentru a fi în preajma premierului, pare să nu-l fi atins la coarda sensibilă pe Victor Viorel Ponta, „președintele cu inimă de gorjean“.
Umilință de nedescris au trăit șefii PSD și parlamentarii de Gorj la lansarea-aniversare a lui Ponta ce a avut loc pe Arena Națională. Călinoiu, vicepreședinte la nivel național al PSD, și Florin Cârciumaru au fost plasați într-o lojă „mai în spate“, în vreme ce primarul Craiovei a stat chiar lângă miniștrii guvernului. Nici ministrul Cercetării, Mihnea Costoiu, pentru care PSD Gorj a alergat zi și noapte pentru a-l vedea senator nu s-a omorât cu firea în a socializa cu delegația de la Gorj. De remarcat că parlamentarii PSD Gorj nu au avut loc în loja oficială și au fost trimiși „în tribune“, alături de toată delegația.
Punctul culminant al umilinței aplicată de Ponta lui Călinoiu și Cârciumaru a fost înregistrat după terminarea festivităților. Membrii marcanți ai PSD și reprezentanți din teritoriu au fost invitați în sala de protocol pentru discuții, dar ATÂT ION CĂLINOIU, CÂT ȘI FLORIN CÂRCIUMARU AU FOST LĂSAȚI LA UȘĂ!
Reamintim că, de ani buni, Ponta numește prefecți la Gorj fără să acorde o mare importanță punctelor de vedere prezentate de Ion Călinoiu și Florin Cârciumaru. Toate aceste elemente nu fac decât să alimenteze zvonurile conform cărora Victor Ponta pregătește o altă echipă pentru conducerea PSD Gorj, situație infirmată în mod public de primarul Florin Cârciumaru.

 Ponta a călcat în picioare distincția lui Cârciumaru

Primarul muncipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, a avut parte de multe bucurii în 2011. Domnia sa a primit titlul de cel mai bun primar de municipiu reședință de județ din regiunea Sud-Vest. Distincția a fost acordată de Revista Română de Administrație Publică Locală, care a considerat că primarul de Târgu-Jiu merită titlul respectiv pentru modul în care a știut să atragă fonduri extrabugetare. Cu certitudine, cea mai mare distincție din toată cariera administrativă a primarului Cârciumaru a venit în luna decembrie a aceluiași an. Printr-un decret semnat de președintele Traian Băsescu, în data de 8 decembrie 2011, primarul Florin Cârciumaru era decorat cu Ordinul Național pentru Merit, în grad de Cavaler. Președintele a acordat distincții pentru 21 de edili din țară, căutând astfel să răsplătească rezultatele eforturilor acestora. De semnalat este faptul că printre cei medaliați se regăsea și Marean Vanghelie, semn că Băsescu nu a ținut cont de culoarea politică, ci de popularitatea și realizările edililor.
Întrebat despre distincția primită, Florin Cârciumaru declara: „Este o surpriză mare, pentru că nu știam nimic. Am aflat totul în urma telefoanelor de felicitare și m-am bucura foarte mult.“ Primarul municipiului se declara mândru că titlul i-a fost oferit chiar de șeful statului.
Senatorul Toni Mihail Greblă spunea că „sunt convins că Florin Cârciumaru merită o astfel de decorație“. Bucuria și mândria primarului Cârciumaru era una normală, pentru că o asemenea distincție, onoarea de a primi o decorație a statului român de la președintele țării nu este la îndemâna oricui. Victor Viorel Ponta a călcat în picioare și distincția primită de Cârciumaru, și un însemn național. Fără niciun fel de remușcare, Ponta spunea: „Nu cred că primarii PSD au nevoie de <<tinichele>> de la Traian Băsescu, cea mai importantă <<medalie>> a unora dintre ei fiind susținerea populară de peste 80%.“
Faptul că primarii decorați au înghițit această mârlănie ține de puterea fiecăruia de a suporta astfel de atitudini venite din partea șefului partidului din care fac parte… Ponta ataca însă un însemn național, o decorație oficială a statului român, faptă care, conform Codului Penal, se pedepsește drastic. Poate așa se explică și discursul din secuime al lui Ponta, unde a fost înconjurat de tot felul de drapele, în timp ce steagul național al României lipsea.

Ponta, mitomanul pervers, și-a dat în petec și la Gorj

Conform specialiștilor, există trei feluri de mitomani, iar Ponta pare a se încadra perfect în categoria mitomanilor perverși. Aceștia sunt oameni care mint cu bună știință, încercând să obțină foloase sau o imagine nemeritată. Victor Viorel Ponta a fost declarat, la începutul anului 2013, „Gorjeanul Anului“… „datorită implicării acestuia în dezvoltarea economică și socială a județului“. (!!!???)
Mulțumit de osanalele aduse, Ponta spunea: „Știți că am spus mereu că fiul adoptiv vrea să fie mai recunoscător decât fiul natural… mă simt mai gorjean ca niciodată, mă simt mândru că v-am cunoscut și că am trecut acești ani împreună și că vom mai trece în continuare“.
Recunoștința lui Ponta față de gorjeni se poate observa lesne din situația economică a județului, iar fiul adoptiv a fost „atât de reconoscător“ încât nu a băgat în seamă două bătrâne ce-și strigau disperarea la câțiva metri de premier. Mai mult, Ponta îi umilește pe Florin Cârciumaru și Ion Călinoiu și se simte atât de gorjean încât la ultima vizită a venit însoțit de o mulțime de gărzi, uitând vremurile când bătea străzile orașului la pas doar cu primarul Cârciumaru alături.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.