Ponta își înfige oameni în Guvernul Cioloș. Concurs penal, la Ministerul Justiției
Ponta își înfige oameni în Guvernul Cioloș. Concurs penal, la Ministerul Justiției
De cititexportInvestigatii10 decembrie 2015


În data de 15 decembrie a.c., la Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) are loc o mascaradă de concurs, pusă la cale în cele mai mici detalii de fostul prim – ministru și de vărul său Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiției. Scopul? Pentru doi dintre oamenii lui Ponta, detașați ”temporar”, dar de ani de zile, în conducerea Ministerului Justiției, chiar înainte să pice fostul guvern s-au scos la concurs posturile pe care le ocupă acum. Consecința? Oamenii lui Ponta nu vor mai putea fi îndepărtați niciodată din conducerea Ministerului Justiției, indiferent ce guvern și ce premier ar veni de acum înainte. Prin urmare, noul premier, Dacian Cioloș, va trebui să lucreze la reformarea justiției din România cu niște impostori care cu greu ar putea lucra, ca juriști, la un amărât de S.R.L.
Dincolo de modul jegos în care Ponta își leagă de glie oamenii la vârful guvernului Cioloș, parazitându-l, vom proba în ancheta de față că respectivul concurs este cât se poate de ilegal. Ce poate fi mai descurajant pentru omul de rând din România decât să afle că la vârful guvernului Cioloș ajung tot oamenii lui Ponta, prin concursuri ilegale?
ponta si teodorescu
Imediat după ce a ajuns premier, deputatul de Târgu Jiu Victor Ponta i-a șocat pe toți ”gorjenii lui”, numindu-l ca prefect de Gorj pe Ion Claudiu Teodorescu, un puști căruia nici nu i se uscase bine buricul și care avea marele merit să nu se priceapă, cu adevărat, la nimic. În mod oficial, Teodorescu ținea planificarea audiențelor la care deputatul Ponta n-a venit niciodată, în ultimii ani. În realitate, era privit ca om de încredere al lui Ponta și canal de comunicare pentru amatorii de combinații. Este arhicunoscut că Ponta a obținut buletin de Gorj după ce una din rudele lui Teodorescu i-a vândut o casă.
După un an și jumătate ca prefect, interval în care n-a făcut nimic pentru Gorj și nu a deranjat niciun fir de păr din coafura mafiei locale, Ion Claudiu Teodorescu a anunțat, public, că împreună cu Ponta urmează să sape un tunel de zeci de km prin … munți, de la Bumbești Jiu la Petroșani, pentru a ușura deplasarea investitorilor străini, inexistenți, de altfel, prin zonă. Anunțul venea în contextul în care Ponta și Teodorescu nu erau în stare nici să termine modernizarea drumului european Rovinari – Bumbești Jiu, începută în 2007 și nefinalizată nici la momentul actual.

În ianuarie 2014, Teodorescu a fost promovat de Ponta în postul de secretar general adjunct al Ministerului Justiției, în condițiile în care nu apucase să-și exerseze nicio zi calificarea de jurist, obținută la obscura universitate din Târgu Jiu. A fost al doilea șoc pentru gorjeni, urmat imediat de al treilea: în locul lui Teodorescu, Ponta l-a lăsat prefect pe un fost șef de sală de la un cazinou din Târgu Jiu, Alin Vasile Văcaru, pe care Cioloș se pare că nici nu se gândește să-l schimbe.
alin vacaru
Din ianuarie 2014 până în prezent, Teodorescu, deși funcționar public de execuție, a beneficiat de mai multe detașări temporare la conducerea Ministerului Justiției, poziție în care se află și acum. Paradoxal, cu toate că noul ministru, Raluca Alexandra Prună, ar putea să-i întrerupă detașarea în orice clipă, nu o face, considerându-l, probabil, numai bun de păstrat în echipa cu care Cioloș va reforma justiția!
În cazul lui Teodorescu, nu este vorba doar de absența oricăror competențe și experiențe profesionale care să-l califice în conducerea Ministerului Justiției. Ca bonus, avem de-a face și cu multă – multă nesimțire.

Teodorescu s-a suspendat din Ministerul Justiției pentru a conduce campania lui Ponta în Gorj

Recunoscut ca foarte bun coordonator al echipelor de lipitori de afișe, cu doar câteva zile înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, adică la 1 octombrie 2014, Teodorescu a obținut aprobarea lui Ponta de a se retrage din conducerea Ministerului Justiției, și a venit la Gorj ca șef de campanie.
incetare
Din nou, gorjenii au fost șocați să-l vadă pe Teodorescu la butoanele campaniei lui Ponta, în condițiile în care soția sa activa, ca și acum, ca expert parlamentar la structura locală a Autorității Electorale Permanente…
 
extras declaratie avere teodorescu
Imediat după campanie, desigur că vărul lui Ponta i-a propus premierului ca Teodorescu să fie readus în conducerea Ministerului Justiției, lucru care s-a și întâmplat, în data de 27 noiembrie 2014.
 
intoarcere
La doar câteva zile după ce a redevenit echidistant politic, cu aracetul încă proaspăt pe degete, de la afișele electorale ale lui Ponta, Teodorescu s-a întors în Gorj ca șef al Ministerului Justiției, alături de ministrul Cazanciuc, pentru a coordona ședința de bilanț a Tribunalului Gorj, și pentru a transmite un mesaj nonverbal cât se poate de explicit: PSD-ul conduce justiția, deci justiția trebuie să fie cu PSD-ul.
 
teo-si-slugile
 
Pentru serviciile aduse lui Ponta și partidului, tata – socru Ilie Sârbu a forțat și a obținut în Senat, la 12 februarie a.c., numirea acestei forme fără fond în Consiliul Național de Integritate, structură care asigură conducerea Agenției Naționale de Integritate. La cât de ”integru” și de ”lipsit” de impostură este, nici că se putea încă un post mai potrivit de atât, pentru Ion Claudiu Teodorescu.

Suspect de braconaj, numit în Consiliul Național de Vânătoare

Dar până acum încă n-ați aflat nimic … La cumpăna dintre ani, Teodorescu este prins de organe de poliție din Gorj cu un cerb în portbagaj. După cercetări s-a stabilit că polițiștii se făceau vinovați de necunoașterea legii și era cât pe ce să fie dezechipați …
Pentru a repara onoarea șefului din Ministerul Justiției, Ponta l-a propulsat rapid și în așa-numitul Consiliu Național de Vânătoare, sporindu, de fapt, impostura lui Teodorescu.

Doctorand la S.R.I., ca mulți alți impostori …

Sper să ne credeți pe cuvânt că același personaj este și membru în Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor, și doctorand la Serviciul Român de Informații , alături de mulți alți impostori (aspect care merită dezvoltat cu altă ocazie).

Ponta și Cazanciuc au preparat concursul penal

Simțind că nu va mai face mulți pureci la Palatul Victoria, Ponta s-a gândit să-și bată oamenii în cuie, în fruntea ministerelor. Prin urmare, vărul său Cazanciuc a înaintat la ANFP toată documentația necesară pentru ca, în data de 15 decembrie a.c., Teodorescu să poată susține concurs pe postul de seceretar general adjunct, pe care-l ocupă, prin detașare, ca interimar, de ani de zile. Cu această ocazie, Teodorescu va intra și în categoria înalților funcționari publici. Mai mult, adjudecându-și postul prin concurs, nimeni nu-l va mai putea urni din conducerea Ministerului Justiției, în vecii vecilor.
anunt anfp bunDupă cum puteți citi în anunțul postat pe site-ul ANFP, au fost scoas la concurs nu unul, ci două posturi de secretar general adjunct.

Post inventat pentru o specialistă pe care nici ”google” n-o știe

Cui îi este dedicat cel de-al doilea? Unei specialiste, Monica Dragomir, pe care n-o știe nici ”google”, de specialistă ce este. Pe ea a demis-o Ponta, din postul de secretar general adjunct, în ianuarie 2014, ca să-l poată promova pe Teodorescu. Imediat, protectorii acesteia au bătut cu pumnul în masă și Dragomir a fost angajată instantaneu ca și consilier al ministrului Cazanciuc.
Pentru că simțea că se rutinează într-un post în care nu avea nimic de făcut, protectorii lui Dragomir i-au demonstrat că o apreciază atât de mult încât pentru ea pot schimba chiar și legile din România! Așa se face că în septembrie a.c., s-a modificat Regulamentul de organizare și funcționare al Ministerului Justiției, pentru a se inventa încă un post de secretar general adjunct. Pe cine credeți că a promovat Cazanciuc în ultimele zile ale mandatului său de ministru? Ați ghicit! Pe Monica Dragomir. Pentru ea a fost scos la concursul din 15 decembrie a.c. al doilea post de ”șăf” în Ministerul Justiției.

De ce este ilegal concursul din 15 decembrie

Aceste golănii ale lui Ponta și Cazanciuc, menite să satisfacă interesele politrucilor din subordine, n-au rămas fără consecințe de natură penală. Specialiștii pe care i-am consultat consideră că concursul organizat de ANFP, cu dedicație pentru Teodorescu și Dragomir, este cât se poate de ilegal.
modificare lege
Potrivit Hotărârii 611 din 2008, pot fi scoase la concurs doar posturile prevăzute la începutul anului, în planul de ocupare a funcțiilor publice.
 
anual
Întrucât al doilea post de secretar general adjunct a fost creat în septembrie a.c., rezultă că nu exista la începutul anului și, prin urmare, nu are cum să figureze în planul de ocupare a funcțiilor publice, deci nu poate fi scos la concurs!
Dar ce mai înseamnă legea în țara asta condusă, onorific, de noul premier Cioloș, prin intermediul oamenilor lui Ponta, care rămân bătuți în cuie în fruntea guvernului și a prefecturilor?
Oricum, odată publicată ancheta de față, putem admite că atât premierul, cât și noul ministru al Justiției, cât și conducerea ANFP au cunoștință că la ANFP se află în derulare un concurs ilegal.
Suntem foarte curioși să vedem cum vor reacționa, cât de diferiți sunt Cioloș și ”echipa lui” față de derbedeii care-au condus, formal, până în noiembrie, România, și continuă să o conducă și acum, pe jumătate din umbră și pe jumătate la vedere, prin inși ca Teodorescu, bine înfipți în fruntea guvernului.
Dincolo de toate răzbate o întrebare firească: de ce noul ministru al Justiției, Raluca Alexandra Prună, acceptă în echipa sa și nu i-a demis deja pe  politrucii pe care Ponta i-a promovat ”temporar”, dar de ani de zile, în conducerea Ministerului Justiției? Unde sunt tehnocrații lui Cioloș?
Notă: ”Număr incorect. Te rugăm să încerci din nou, verificând înainte numărul format”. Asta am auzit azi, toată ziua, apelând telefoanele postate pe site-ul Ministerului Justiției, în încercarea de a obține un punct de vedere.

4 COMENTARII
  • Andrei 10.12.2015 la ora 16:55 pm
    Inca mai sunt puerili care halesc tehnocratia lui Ciolos? N-au schimbat si n-o sa schimbe nimic din aparatul guvernamental si administrativ. Fiecare are alte chestii in fisa postului, vor urma privatizari masive, decapitari ale afaceristilor romani si falimentarea companiilor de stat care sunt in situatii dificile. Am curaj sa pun pariu pe ce vrei tu ca pana la anul statutul de colonie va fi acceptat de toata lumea. Alde Teodorescu si multi altii ca el vor fi in continuare bine-mersi, atata timp cat nu se impotrivest noului trend.
  • un simpatizant de-al lui Daju din PNL 10.12.2015 la ora 17:45 pm
    O adresa catre cancelaria premierului ati facut domnule Daju ?
  • Narcis DAJU 10.12.2015 la ora 19:09 pm
    Am sunat azi la cancelaria premierului si am prezentat cazul. Asta seara subiectul ajunge la B1, in emisiunea lui Sabin Orcan. Vedem ce se-ntampla. Pana una-alta, eu mi-am facut datoria.
  • Oamenii lui Ponta, pe veci în conducere 10.12.2015 la ora 21:53 pm
    […] SURSA – www.gorjnews.ro […]
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.