Ponta nu scapă nici la mânăstire de dinozaurii din PSD Gorj
Ponta nu scapă nici la mânăstire de dinozaurii din PSD Gorj
AlteleUltra - Scurte19 septembrie 2014


Popularul primar al municipiului Târgu-Jiu a devenit în ultima vreme tot mai vocal, tot mai agitat. Dacă în urmă cu ani, agitația domniei sale era legată de administrație, mai nou domnul Cârciumaru a devenit un om politic gata să dea replici tăioase oricărei persoane care își permite să critice activitatea primăriei sau a PSD-ului. Declarația vis-a-vis de Iohannis, acuzat că ”nu e român pur”, este deja arhicunoscută… Când vine vorba de PSD, Ponta și Primărie, domnul Florin Cârciumaru nu mai seamănă mai deloc cu cel care era cunoscut de târgujieni nu cu mult timp în urmă. Cauzele pentru care domnul Cârciumaru dă cu bâta în baltă sunt necunoscute, dar ieșirea necontrolată (ca să nu-i spunem altfel) în fața unui judecător, șef de Birou Electoral Județean, pe care l-a amenințat mai mult decât voalat, spunându-i răstit: „Mai stăm noi de vorbă!“, declarația cu tentă xenofobă la adresa lui Iohannis au atras deja atenția unei țări întregi.
Domnul Florin Cârciumaru a fost și eroul unui episod al emisiunii „Dosar de politician“, realizată de Silviu Mănăstire… Astfel, pe www.realitatea.net găsim un material postat la 1 august 2013 ce face referire la edilul municipiului Târgu-Jiu despre care se spune că este la al patrulea mandat și aliat de nădejde al premierului Victor Ponta: „TOATE INDICIILE DIN ULTIMUL AN ARATĂ CĂ PRIMARUL CÂRCIUMARU SUFERĂ MAI NOU DE O BOALĂ POLITICĂ GREA: GRANDOAREA POLITICĂ. FAPTUL CĂ VICTOR PONTA A AJUNS PREMIER ȘI ESTE ÎNDATORAT POLITIC ÎL FACE PE PRIMARUL CÂRCIUMARU, ALTĂDATĂ EXTREM DE DISCRET, SĂ DEVINĂ O ADEVĂRATĂ VEDETĂ MEDIA. CÂRCIUMARU L-A ATACAT DUR PE PREȘEDINTELE PNL, CRIN ANTONESCU, DESPRE CARE A SPUS CĂ… PERICOLUL PENTRU CANDIDATURA SA ESTE CA <<PSD-ISUL DE RÂND NEMULȚUMIT CĂ DOMNUL PONTA ESTE TOT CRITICAT, SĂ NU-L VOTEZE PE DOMNUL ANTONESCU… NU ARE CE SĂ-MI FACĂ MIE DOMNUL PONTA SAU EU ÎN CALITATE DE PREȘEDINTE DE PSD GORJ, NU AM CE SĂ-I FAC MEMBRULUI PSD DIN NU ȘTIU CE COMUNĂ CA SĂ-L VOTEZE PE DOMNUL ANTONESCU CA PREȘEDINTE>>“.
Acestea sunt o parte din concluziile respectivei emisiuni și, după atâta amar de vreme, nu poți să nu te întrebi dacă declarațiile domnului Cârciumaru erau spontane sau făceau parte dintr-un plan bine pus la punct, care să ducă la ruperea USL și, implicit, să-i ofere oportunitatea lui Victor Ponta de a deveni președintele României.

Haos total în Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru marcaj strict la Victor Ponta

Conform site-ului Domnuleprimar.ro, edilul municipiului Târgu-Jiu se situează pe locul patru ca și primar de oraș capitală de județ în dialog cu cetățenii. Sutele de agende ale primarului Cârciumaru stau dovadă că edilul comunică cu cetățenii, dar câte probleme puse de cetățeni au primit rezolvare? În vreme ce domnul Cârciumaru este tot mai vocal, salariați ai primăriei sunt reținuți de poliție pentru că au început lucrări de reabilitare fără avize legale TOCMAI LA CLĂDIREA PRIMĂRIEI. Ministerul Culturii somează aceeași primărie să ridice trei statui amplasate ilegal pe raza municipiului Târgu-Jiu și tot mai mulți cetățeni adresează cuvinte urâte autorităților în spațiul virtual.
Primăria, pe care cu onor o conduce domnul Florin Cârciumaru, a promis că o să ridice statuile amplasate ilegal după Paște, dar ele sunt tot acolo, ceea ce se poate concretiza oricând într-un dosar penal. Exemplificăm, gândindu-ne la ce repercusiuni ar suporta un cetățean ce ar amplasa fie și o tarabă pe spațiul public fără autorizație.
Una dintre marile probleme ale primarului Florin Cârciumaru este Planul Urbanistic General (P.U.G.). Prin reclamația din 11 august 2014, cod 80954, un cetățean întreabă:
-De când lipsește P.U.G. la Târgu-Jiu?;
-Când va fi realizat?;
-De ce lipsește? (orașul s-a dezvoltat haotic);
-Există o singură construcție demolată de primărie? Dacă nu, înseamnă că toate construcțiile din oraș sunt legale sau cineva nu a luat măsuri.
Reclamantul încheie spunând: „Sunt grave probleme de urbanism, sesizați-vă!“
Răspunsul primăriei a fost unul sec: „La P.U.G. încă se lucrează, este un proiect mai amplu, dar va fi finalizat curând.“
Mai mulți locuitori ai municipiului se declară nemulțumiți de existența unui P.U.G., unul dintre ei fiind chiar lider al PSD Gorj, Gheorghe Pecingină, care în campania electorală din 2012, candidat din partea PPDD fiind, se declara și domnia sa dezamăgit că într-un oraș precum municipiul Târgu-Jiu nu există un P.U.G.
Că prin Târgu-Jiu se fac cârpeli pentru care se plătesc bani frumoși, după care încep lucrări de modernizare se știe. De circul lumii a fost „tencuiala“ vechiului paviment de pe strada Unirii. Azi au aruncat cu mortar în gropile din marmura spartă, iar peste puțin timp s-a început montarea pavelelor. Și aici a fost necaz mare, pentru că pe trotuarul de la Colegiul „Tudor Vladimirescu“ s-au montat pavele gri, dar au fost înlocuite cu altele mai viu colorate.
Conform multor surse, cimentul amprentat din centrul municipiului ar fi fost trecut în planul de proiectare ca și granit. Nerespectarea unui astfel de proiect înseamnă faptă penală… Nu mai continuăm cu lucrările de pe Ana Ipătescu și din alte părți, pentru că avem răbdare și nu vrem să vă enervăm prea tare. În tot acest timp în care instituția pe care o conduce este implicată în tot felul de scandaluri cu iz penal, domnul primar Cârciumaru este tot mai hotărât să se impună și să fie alături de Victor Ponta. Atât primarul Cârciumaru, cât și președintele Consiliului Județean au bătut drumul Doljului pentru a fi alături de Victor Ponta la Mănăstirea de la Maglavit. Cei doi par a fi alături, trup și suflet, de premier, iar problemele orașului și ale județului, inclusiv, mai puteau aștepta. Curios, după ce a servit masa la mănăstire, Victor Ponta a petrecut minute bune alături de localnici, dar de bătrânele venite în Piața Prefecturii din orașul domnului Cârciumaru și județului domnului Călinoiu nu a avut timp nici măcar o secundă.
Mai mult, primarul Cârciumaru, cât și președintele Consiliului Județean au mobilizat 1.500 de psd-iști din Gorj pentru a merge la București, la lansarea candidaturii faraonice a lui Victor Ponta pentru alegerile pe care parcă le aștepta mâncând floricele.
Întrebare de bun simț: Dacă 1.500 de psd-iști ar fi plantat doi pomi, din când în când, câtă livadă ar fi avut Gorjul? Mare, precum grădina Domnului… Bătrâna din Novaci sinistrată a plecat către București să ceară ajutor de la Gigi Becali pentru a-și reface cât de cât gospodăria… Președintele „cu inimă de gorjean“ așteaptă 1.500 de oameni să-i strige numele și să-l glorifice…

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.