Prefectul aruncă Petarda în curtea Centrului Brâncuşi!
Prefectul aruncă Petarda în curtea Centrului Brâncuşi!
InvestigatiiPovara Brâncuşi23 septembrie 2011

Niciodată nu mi-a trecut prin minte că cei despre care scriu sunt nenorociţi în esenţa lor. Pe Liviu Andrei l-am prins când îi semna angajarea în postul de consilier de afaceri europene, din Prefectura Gorj, unei persoane aptă cel mult pentru un post de muncitor la fabrica de confecţii. I-am explicat, pe larg, prefectului, că nu o poate angaja pe Rădoi Oana Andreea, soţia prietenului său de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj, în acel post, orice obligaţii ar avea, atâta timp cât doamna cu pricina scrie în cv-ul personal că e absolventă de BACALAOREAT şi a mai multor TRENING-uri, specialistă în stocuri de marfă şi listări la imprimantă (!). După dezvăluirea acestei mizerii în GORJNEWS şi detalierea ei în emisiunea Panoul de Onoare, de la Gorj TV, Andrei n-a mai angajat-o. Am fost mulţumit atunci că am împiedicat o ilegalitate şi un fapt profund imoral. Mi-am zis că Andrei n-o cunoştea suficient şi de aceea a susţinut-o, că o ia pe arătură pentru că e prost informat şi neconsiliat.
Cu câteva săptămâni în urmă, un cititor de bună-credinţă şi foarte informat a publicat pe site-ul ziarului GORJNEWS o informaţie conform căreia Andrei urma să o plaseze pe Rădoi Oana Andreea ca expert în cadrul Centrului Municipal de Cultură “Constantin Brâncuşi”. Băi, nene, nu pot fi atât de împuţiţi şi de nebuni! Nu? Ei, nu!

Instituţiile de stat colectează incompetenţi în posturi cheie

După ce Ovidiu Popescu, ajuns prin fraudă director al Centrului Brâncuşi, a obţinut dispensă specială de la Guvern pentru angajarea pe bani publici a şase specialişti, nefiind posesor de coloană vertebrală s-a apucat să înghită tot ce i s-a băgat pe gât, fără nicio obiecţie. Căci fruntaşii urbei au fiecare câte o obligaţie de angajat. Când eşti urcat în scaun cu macaraua, printr-o fraudă dovedită dar nepedepsită, te numeşti impostor şi eşti condamnat ca mandatul tău de manager să fie doar o însăilare de compromisuri. Când eu dezvăluiam faptele de corupţie în care era implicat prefectul Andrei, fluierat şi chemat ca un câine, Popescu, pe atunci încă ziarist de mare succes, se înfiinţa grabnic în Palatul Administrativ şi turna emisiuni TV de complezenţă. La capătul uneia dintre ele, Andrei, juisând, i-a urat lui Popescu, printre balele care-i curgeau de plăcere, să mai facă şi alte emisiuni superbe, ca aceea tocmai încheiată. Aşa se nasc monştrii.
[youtube]xaYUhxIeXVA[/youtube]

Zis şi făcut. Nenorocit în esenţa lui, Andrei i-a ordonat, scurt, slugoiului Popescu să i-o angajeze pe Rădoi Oana Andreea la Centrul Brâncuşi. Vorbim de o instituţie aproape inexistentă, care nu face aproape nimic din ce e de făcut pentru Târgu Jiu şi Ansamblul Sculptural “Calea Eroilor”. (Gogoriţa cu înscrierea Ansamblului pe lista UNESCO e un foc de paie menit să disimuleze incompetenţa şi inactivitatea lui Popescu. Dovada: siturile de la Sarmisegetusa sunt de mult pe acea listă a monumentelor protejate de UNESCO. Recent, un zevzec a băgat cupa excavatorului în ele şi a turnat un gard. Deunăzi, presa naţională publica fotografii cu fecale umane deşertate pe siturile antice de la Sarmisegetusa. Popescu, în schimb, îşi menţine discursul de predicator sectant: dacă Ansamblul e pe lista UNESCO, nici muştele nu mai zboară pe axa monumentelor fără aprobare.) Impostorul ar fi trebuit să vadă, deunăzi, pe ACCES TV, un turist din Cluj cerând, firesc, un ghid care să-l conducă prin oraş, şi localnicii ridicând din umeri că ce-i ăla că noi n-avem aşa ceva. Impostorul ar trebui să ne lase, pentru că suntem edificaţi şi scârbiţi îndeajuns. Atât poate el.

Noi fapte penale ale directorului Ovidiu Popescu

Felul în care slugoiul Popescu îndeplineşte ordinul prefectului Andrei de a o angaja cu orice preţ la Centrul Brâncuşi pe experta în listări şi stocuri de marfă este şi el halucinant. Există o comisie de evaluare a candidaţilor la angajare, din care, pe lângă Popescu, mai fac parte subordonata sa, din cadrul Centrului, Gîrniceanu Rozalia, şi consilierii locali Gheorghe Nichifor şi Emilian Ciongaru. (În paranteză fie spus, Nichifor l-a notat pe Popescu cu 3 (trei), la concursul pentru directoratul de la Centrul Brâncuşi. Şi, totuşi, iată-l pe impostor director!) E greu de crezut, dar Popescu a decis de unul singur, fără a-i consulta nicio secundă pe Nichifor şi Ciongaru, care sunt candidaţii admişi şi care sunt candidaţii respinşi după prima etapă a concursului. Contactaţi de GORJNEWS, cei doi consilieri locali nici măcar nu ştiau cu certitudine dacă fac sau nu parte din comisia de evaluare! Atunci, cine a semnat în locul dumnealor documentele care atestă excluderea unor candidaţi şi promovarea celorlalţi??? Sau toate procedurile acestea se derulează ca la adunat de prune, că, oricum, direcţiile Primăriei Târgu Jiu au imunitate în faţa procurorilor?! Atât Nichifor, cât şi Ciongaru au admis că, din moment ce au fost nominalizaţi ca membri în comisia de evaluare, este ilegal ca selecţia candidaţilor să se desfăşoare în absenţa lor!!! Or, oameni buni, impostorul Popescu, dovedit, iată, din nou ca şi penal, deja a publicat rezultatele primei etape de selecţie, decise de unul singur, cu de la sine putere!!!
E păcat că în Gorj nu există procurori integri, care să se autosesizeze. E păcat că Popescu nu conduce S.C. EDILITARA S.A. Acolo ar putea să toarne liniştit trotuare strâmbe. E păcat că Popescu manageriază într-o manieră tâmpă cel mai de preţ giuvaer al Gorjului şi, poate, al României – Ansamblul Sculptural Calea Eroilor. Un conducător de bună credinţă, profesionist şi integru nu ar accepta niciodată să lucreze cu un subordonat de statura profesională a lui Rădoi Oana Andreea, plasat într-un post cheie.
E păcat că avem cel puţin o dovadă clară că cei despre care scriem aici, în GORJNEWS, sunt, totuşi, nenorociţi până la capăt, în esenţa lor.
Scriitorul Andrei Novac a declarat pentru GORJNEWS că “în mod cert, după ce vor fi chemaţi de primarul Florin Cârciumaru, consilierii locali Nichifor şi Ciongaru îşi vor modifica poziţiile şi vor susţine că au participat la evaluarea candidaţilor din prima zi. Aşa se întâmplă mereu, la Târgu Jiu”


29 COMENTARII
  • gica 23.09.2011 la ora 1:22 am
    Cica langa un bloc aterizeaza un tip . Un batran il vede , se inchina si il intreaba :Cum ai cazut domnule si nu ai patit nimic ? La care tipul ii raspunde: Pai eu sunt parasutist . Zau ? Atunci , intreaba batranul , unde i parasuta ? La etaj , o bate barbat ' su . Morala : mai nou parasutele se cheama ,,,,petarde.
  • Narcis DAJU 23.09.2011 la ora 7:42 am
    @)gica In articolul de fata Petarda are fix conotatia unei munitii de razboi, cu care un prefect corupt si incompetent continua sa dinamiteze institutiile statului de drept. Fac precizarea deoarece e posibil sa fii prieten cu doamna si sa-mi pregatiti o zbenguiala in instanta. Desi dansa ar trebui sa se judece cel mult cu mama natura si cu educatorii ce i-a avut...
  • Andrei Novac 23.09.2011 la ora 9:13 am
    Nu a fost suficientă impunerea ca director a lui Ovidiu Popescu, într-un mod grosolan, încălcându-se orice regulă şi orice lege. Acum vad că impostura trebuie să fie impusă şi în rândul angajaţilor. Cât despre atitudinea celor doi, Nichifor şi Ciongaru, ea nu ,,ezistă", ca să îl citez pe şeful lor Cârciumaru, doctor şi intelectual de frunte. Şi mai e ceva: printre cei care au ajutat la înscăunarea domnului Popescu se numără chiar cei doi.
  • Narcis DAJU 23.09.2011 la ora 9:21 am
    @) Andrei Novac Conform fişelor posturilor, subordonaţii lui Popescu nu trebuie să fie mai pregătiţi şi mai competenţi decât el. De aceea impostorul colecţionează ... Petarde... E tragic şi de necrezut ca nu mai au nicio rusine si nicio limita. Huooooooo!
  • Andrei Novac 23.09.2011 la ora 10:06 am
    Şi în felul ăsta bătaia de joc la adresa lui Brâncuşi continuă.
  • maria 23.09.2011 la ora 10:32 am
    Radoi Oana are fata de t*******a ,pfff expert in cadrul Centrului Municipal de Cultura Brancusi???Astia toti ,in frunte cu Andrei care are fata de pokerist de hotel Gorj ,sunt dusi cu pluta ..Oameni competenti cu calificari si specializari in domeniu sunt dati la o parte ptr a face loc s*********r societatii!! Sunt sigura ca daca o intrebi pe madam cine a fost Brancusi si ce contributii a avut la innoirea limbajului sculpturii universale plesneste din buzele alea rosii de pitipoanca de Gorj....
  • Ileana 23.09.2011 la ora 23:59 pm
    Nichifor este un topîrlan politic ca si anonimul celalalt Ciongaru. Cine sint domne nenorocitii astia care pupa cizmele lui CirciumaRU? Niste marionete politice, ba Nichifor mai zice ca este si istoric, poate istoricul lui peste.., Iar femeia asta pe nume Radoi ce face ea la Centrul Brancusi, ce este cu pleasca asta pe capul nostru domne? Primarul a inebunit sau este santajat?
  • Ganea 24.09.2011 la ora 0:02 am
    Cu 6 incompetenti si impostori din astia in frunte cu Popescu Sterilet sa vedeti voi cum merge centrrul Brancusi Ne-am cacat pe noi de bucurie Mai bine lipsa decat plasarea asta de functionari incompetenti
  • Ungureanu St.F. 24.09.2011 la ora 12:19 pm
    Centrul Brancusi a devenit o sinecura pentru toate gloabele târgului? Toți ratații și toate trențele freacă cafeauna la conacul din parc, să-i spună cineva primarului Cârciumaru că datorită situației imposibile de la centrul Brancusi imaginea sa este terfelită și la pămînt. Iată cum botul ăsta bărbos care am văzut ce poate l-a redus la zero pe faimosul Primar at târgului, cu ajutorul ciolănarilor politici Nichifor și Ciongaru Domnule Daju, țineți mitraliera pe acesti impostori ca huzuresc pe banii nostri!
  • MEC.G.D. 24.09.2011 la ora 12:43 pm
    Păi liceeni din astia angajeaza Ovidiu Popescu la Centrul Brancusi cand LICENTIATI IN ARTA SI ALTE DISCIPLINE UMANISTE șomează? PRIMĂRIA TG JIU ESTE DE ACORD CU ACEASTA INFAMIE? Toți sînt puși să-și bată joc de Brancusi? Atunci societatea civila să-l scoată pe Brancusi din ghearele acestei MAFII! era o speranta in Universitatea locala, dar acolo LUPTA PENTRU PUTERE a Gorunilor a atins cote paranoice! Îi doare în CUR de Brancusi, sunt numai PROFITORII acestui nume!
  • Eugen 24.09.2011 la ora 22:54 pm
    Aceasta doamna Radoi, are singurul merit de a fi nora regretatului profesor Titu Radoi! Cei 2 consilieri, Nichifor și Ciongaru, care profesional vorbind sunt persoane bine pregatite, probabil au cazut in plasa intinsa de directorul Popescu! Culmea este, ca am fost coleg cu acest Ovidiu Popescu la UCB, la masterul "Administratie Publica Europeana", dar desi a absolvit si el ca si mine, nu l-am vazut decat o singura data, cand doar a deschis usa sa-i aminteasca profesorului ca ....e si el prin zona! Pai daca el a promovat "in lipsa", sustinand doar un concurs de "imprejurari", trebuie sa-si plateasca sustinatorii! Sper totusi ca cei 2 consilieri sa aiba coloana vertebrala si sa nu-si puna semnatura pe o astfel de ilegalitate! Domnule Popescu, stiti cati colegi de-ai dv. de la master ar fi putut sa ocupe "pe bune" acest post? Pai nu-i pacat de dumnezeu sa ramana vanzatori in timp ce altii sunt propulsati pe pile?
  • Narcis DAJU 24.09.2011 la ora 23:28 pm
    @) Eugen Sunt onorat pentru ca citezi si comentezi aici si esti oricand binevenit sa dai cu sapa pe cel mai liber ogor media din Gorj.
  • GiGi 25.09.2011 la ora 11:09 am
    Radoi Oana a fost angajata la PETROM si a optat pentru salarii compensatorii, la restructurarea institutiei. Deci, avea sustinerea si recomandarea necesara in CV pentru a ocupa orice post, la "umbra marilor goruni"! In acest context, prefectul Liviu Andrei, care are nevoie de capital electoral (si nu numai) la viitoarele alegeri, a pus o "pila" la Ovidiu Popescu pentru ca Radoi sa ocupe initial un post temporar, dupa care s-a creat in grupul celor 6 posturi, unul dedicat....BACALOREATEI! Cum au mai indraznit si alti dotati intelectual dar naivi sa-si depuna dosarele, acestia trebuiau eliminati, ptr. a nu-i face concurenta, caci la modul cum se exprima doamna, nu ar lua examenul nici daca ar candida de una singura! Cum Ciongaru are un doctorat in Franta, probabil ca era mai greu de lamurit sa semneze ilegalitatile noului exponent al culturii gorjene, care e legat de Brancusi doar prin....barba! Asta daca nu primeaza calitatea lui de consilier, sau administrarea S.C. ROTRAMO, care presupune pastrarea unor relatii amiabile cu primaria! Avand in vedere ca este vorba de concurs pe posturi publice, de ce nu solicitati monitorizarea lui de catre presa? Nu ca nu ar putea sa transpire subiectele, dar macar cele "transmise" ar trebui invatate de posesoarea de trening!
  • Narcis DAJU 25.09.2011 la ora 11:23 am
    @) GiGi E suficient ce am demonstrat deja aici pentru ca acest concurs sa fie anulat si pentru ca cel putin o parte din membrii comisiei de concurs sa dea cu subsemnatul pe la Parchet. Daca eu, Narcis Daju, cer monitorizarea acestui concurs, credibilez toata magaria asta, credibilizez concursul si penalul impostor Ovidiu Popescu, ajuns prin frauda, cu sprijinul si acceptul lui Carciumaru sa se ocupe de Brancusi, pe bani publici, la Targu Jiu. Ce dracu sa mai monitorizam cand concursul e deja ilegal?
  • george 25.09.2011 la ora 14:21 pm
    Ce nu intelegeti ca acum nu te angajeaza nimeni decat pe " pile", ai cunostiinte te angajezi daca nu , stai acasa, nu e singura... Eu unul stau in somaj mai bine de un an si nu am unde sa ma duc!
  • gica 25.09.2011 la ora 18:29 pm
    Da' Petardele unde se duc , cand se duc ? Cumva , in tara Petardelor ? Sau in tara lui Andrei ?
  • Mina 26.09.2011 la ora 17:37 pm
    D-le Daju cu toata consideratia,pt.dvs.,dar nu aveti nicio sansa cu acesti nesimtiti.Sunt uniti ca dracii.Au tot felul de increngaturi incat ma dispera.Popescu este un neavenit in toate doar in masonerie,crede el ca e grozav,dar e nula nula in tot ce face.Imi aduc aminte de Andrei cat de toflea si badaran era in liceu,iar acum vrea sa spuna ca face parte din elita gorjeana,imi face sila.Carciumaru,ascultati-l odata cum se exprima si veti deduce IQ-ul d-lui.Nu cred ca vom avea la Gorj oameni in functii publice,pusi pe ce au in tartacuta,atata timp cat vor fi acesti cr..... in functii cheie.Uitati-va si la Bibl.Jud.cum au matrasit-o pe d-na Andrei,poate trebuia sa iasa la pensie,dar nu asa cum au facut-o astia.Au pus la conducerea Bib.Jud.tot un fel de Popescusau Oana Radoi.Toti tinerii care pleaca la studii nu se mai intorc in Gorj.De ce ?Stiu ca nu pot razbate din cauza acestor nulitati.Macar dvs.d-le Daju ne mai bucurati ca scoateti la iveala masinariile lor,pt.asta va stimez,dar aveti mare grija ca sunt ffff periculosi.
  • mariuta 27.09.2011 la ora 13:40 pm
    Ar fi bine sa continuati investigatia si sa faceti si pangere penala contra celor ce se fac vinovati de trucarea acestor concursuri, pentru ca asa cum spunea si Mina, este in joc viitorul nostru, care nu poate fi dat pe mana acestor impostori gen Liviu Andrei sau Ovidiu Popescu! Imi vin in minte acele versuri cu lumea asta prost facuta, in care....se regasesc aceste specimene promovate prin frauda si minciuna! Chiar ne sfideaza pe toti acest trantaci care calca in picioare legea si bunul simt dupa cum "vor muschii lui"?
  • Narcis DAJU 29.09.2011 la ora 9:12 am
    Mâine, 30 septembrie 2011, absolventa de bacalaoreat, specialista in stocuri de marfa si listari sustine examen scris pentru angajare la Centrul Brancusi. Pe slugoiul Popescu nu l-a rabdat inima sa nu-i dea subiectele.
  • Narcis DAJU 29.09.2011 la ora 9:17 am
    Dupa atata efort 'telectual, candidata se odihneste sapte zile, astfel incat saptamana viitoare, vineri, 7 octombrie, sa fie in plenitudinea fortelor si cunostintelor pentru a sustine ORALUL. Eu, unul, o sa ma duc sa vad :) Doar e o institutie publica, in acte! Că Sterilet a transformat-o in bordel, e cu totul altceva. Deci, veniti sau nu veniti?
  • gica 29.09.2011 la ora 15:26 pm
    Stimabile , cum vine asta , la Oral se pune Sterilet ?
  • Mina 29.09.2011 la ora 17:21 pm
    D-le Daju,mergeti la examen,dvs.sigur veti putea intra,aveti acreditari de ziarist pt.investigatii,cred ca nu se vor opune,cred.Asteptam sa ne spuneti si noua cum au decurs lucrurile,dar cred ca a primit subiectele.Stiu cum procedeaza acesti lasi:ori dau subiectele ,ori inlocuiesc lucrarile prost facute cu unele bine facute.Cunosc,astfel am fost si eu lucrata,acum nu as mai participa la un concurs org. de Consil.Jud.si alte institutii ale Gorjului,chiar daca m-ar plati.Sunt niste mizerabili....stiu ce vorbesc...te simti destept dar umilit...asta pe termen lung te darama psihic,te face sa nu mai incredere in fortele tale.Daca nu stii sa te controlezi poti sa clachezi.
  • Glas Papier 29.09.2011 la ora 18:34 pm
    Nu-l deranjati pe Directorul STERILET! el gîndeste profund și în adîncuri uterale! Boierie pe bani publici la Conacul de pe digul Jiului!
  • Narcis DAJU 29.09.2011 la ora 19:30 pm
    @) Glas Papier 1. Nu ma asteptam sa-l iubeasca atata lume si atat de adanc pe Ovidiu Popescu. 2. Ma asteptam la boierie si curvarasie, la Centrul Brancusi, dar niciodata, nicio clipa, nu m-am gandit ca Ovidiu Popescu va conduce prin prostie distilata, decantata si, mai ales, prin nemernicie aceasta institutie.
  • george 29.09.2011 la ora 20:15 pm
    Oameni buni, aveti impresia ca e singura " pila" la Centrul de Cultura, pe lunga lista mai sunt "oameni" ca : Doru Strambulescu, unul Carciumaru si poate mai sunt cu pile printre dansii, dar nu ne spun nimic numele lor!!!!!!! Ce spuneti de acestia?
  • mitea 29.09.2011 la ora 23:02 pm
    toate haimanalele targului s au strins pe dig la centru ala de rahat
  • Aly 30.09.2011 la ora 11:00 am
    Din pacate, nu putem pleca sa va fim alaturi, pentru ca la noi se pleaca cu ...bilet de voie si se ciunteste salariul! Si daca s-a ajuns aici, este tardiv, candidatii redutabili au fost eliminati la evaluarea dosarului, iar ceea ce se prezinta acum este o sceneta pusa in opera de acest director fara scupule, pe care doamna o fi repetat-o si va putea sa obtina macar nota de trecere! Mai ales ca este proba orala, iar ea sta bine cu oralul!( cu partea scrisa e deficitara!), nu are trac pentru ca stie ca are pile, asa ca este greu de luptat cu mafia din orice institutie de ....STAT, pe banii contribuabililor, LA CONACUL DE PE MALUL JIULUI! Pai daca acest director Ovidiu Popescu, a crescut intr-o saptamana de la 3 la 8, bacalaoreata poate sa ia chiar 10, ca i-a dat el lectii de cum sa promovezi un astfel de examen! Poate va scrie si o carte cu arta succesului, la... Centrul Brancusi!
  • ion 03.10.2011 la ora 3:15 am
    zbang! bine ochit
  • PopescuB 04.11.2011 la ora 12:25 pm
    Daca nu ma insel bunicul sotului doamnei Oana Radoi Andreea a luptat in miscarea de rezistenta Gorj alaturi de nepotul domnului Constantin Brincusi,care a fost condamnat la moarte si executat in acea perioada. Va felicit pentru perspicacitate ,am a copie a acestei pagini WEB care v-a ajunge la rudele d-lui I.L.Caragiale din Statele Unite. Daca v-ati propus sa rescrieti istoria Culturii Romanesti,,va rog sa incepeti cu denigrarea altui autor inclus in literatura obligatoriu de studiat,de ca neaparat I.L.Caragiale ?
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.