Prefectul sărac are soacra bogată
Prefectul sărac are soacra bogată
De cititInvestigatii3 iulie 2015

Instituţia Prefectului Judeţului Gorj are ghinionul de a fi condusă de câţiva ani de personaje duplicitare implicate în tot felul de scandaluri.
Alin Văcaru era un prefect sărac, la instalarea în funcţie, sau cel puţin asta reieşea din declaraţia sa de avere, cu toate că „vânase” câteva sinecuri bine remunerate, în cariera sa de politician obscur. Nu terenuri, nu case, nu maşină, ba, din contră, împovărat de un împrumut de 10.000 de euro, situaţie care-l plasa pe Văcaru la subsolul clasamentului averilor baronilor locali ai partidului care l-a propulsat la butoanele judeţului.

Casa primită donaţie de prefect are o suprafaţă „variabilă”

În acest an, soarta i-a surâs din nou prefectului, după ce, prin donaţia primită de fiul său, a acumulat ceva la capitolul avere: un teren intravilan de 685 mp în satul Isvarna – Tismana şi o casă de 160 mp, în aceeaşi localitate.
Suprafaţa acestui imobil poate crea oarece controverse între soţii Văcaru, dar şi atrage curiozitatea inspectorilor de integritate. Dacă prefectul a declarat 160 de mp, soţia sa, Iustina Frascisca, şef Birou resurse umane la Întreprinderea de Drumuri şi Poduri SA, adică firma Consiliului Judeţean Gorj, a scris în declaraţia de avere că suprafaţa casei primită sub formă de donaţie are 70 + 140 mp, adică vreo 210 mp, plus alţi 20 mp o anexă gospodărească.

declaratie vacarudeclaratie sotiePrefectul, locatar tabu

Pesemne că prefectul a suferit o pierdere de memorie la rubrica „clădiri”, deoarece, conform declaraţiei de avere, familia Văcaru nu locuieşte în Tg-Jiu, sau stă cu chirie în oraş, deci nu are în proprietate o locuinţă.
Cu toate astea, în fiecare seară, autoturismul lui Alin Văcaru, un Ford Focus (apropo, achiziţionat tot în ultimul an de zile) este văzut în curtea interioară a blocului aflat la intersecţia străzilor V. Alecsandri cu Lainici, în apropierea sediului Hidroelectrica.
casa prefectPotrivit unor surse, la scurt timp după ce s-a mutat în bloc, prefectul şi-a renovat spaţiul în care locuieşte şi l-a izolat termic. Diferenţa faţă de celelalte apartamente este evidentă, fapt care a generat unele discuţii cu privire la numărul de apartamente în care locuieşte familia Văcaru.
Blocul nu este unul obişnuit, având curte închisă, iar pe casa scării nu se regăseşte nici un tabel cu proprietarii apartamentelor. Despre faptul că sunt vecini cu prefectul locatarii preferă să nu vorbească, şi nici despre calitatea acestuia de proprietar sau chiriaş.

Văcaru are o soacră. Şi ea a avut 5.000 de euro

De la un cetăţean cu venituri modeste, prefectul a evoluat destul de mult, la o persoană cu câştiguri de aproape 7.000 de lei, lunar, anul trecut, spre exemplu, la care se adaugă 8.786 de lei, bani obţinuţi în urma unui proces electoral.
Totuşi, cei mai mulţi bani Văcaru i-a primit în 2014 de la soacra sa Lucica Dascălu, 5.000 de euro. Despre această sumă prefectul nu a menţionat decât că a primit-o prin transfer bancar, fără să detalieze ce reprezintă aceşti bani.
donatie soacraCâteva săptămâni, pe site-ul Instituţiei Prefectului judeţului Gorj, din declaraţia de avere a lui Alin Văcaru lipseau câteva capitole, unul dintre acestea fiind cel care se referea la datorii, însă în urmă cu câteva zile situaţia s-a remediat.

parepaScuze de la şeful IPJ

Un episod cu poliţişti demonstrează indubitabil că lui Văcaru încă i se suflă în pânze via Bucureşti.
Soţia sa a fost oprită în trafic şi amendată, de către un echipaj de la Postul de Poliţie Tg-Cărbuneşti, pentru nerespectarea regulilor de circulaţie. Surse din poliţie afirmă că soţia prefectului a fost extrem de iritată de îndrăzneala poliţiştilor şi s-a luat la harţă cu aceştia.
Peste numai câteva zile chiar VW Touareg al MAI, aflat la dispoziţia prefectului a fost oprit în trafic, iar conducătorul auto amendat. În ecuaţie a intervenit Alin Văcaru, care s-a apucat să-l sune chiar pe şeful IPJ, comisarul şef Gheorghe Parepa. Ulterior, prefectul s-a lăudat că şeful poliţiei şi-a cerut scuze pentru cele două incidente şi a promis că nu se mai întâmplă.

3 COMENTARII
  • Ion Popescu 03.07.2015 la ora 8:22 am
    Da. Am observat ca seful IPJ isi cam cere scuse pentru ca se afla la Targu Jiu. Nu s-a schimbat nimic,in bine, in ceea ce -priveste circulatia in oras. Cu toate ca zicea: ”Am venit sa fac treaba”!
  • gorjanul 03.07.2015 la ora 17:08 pm
    Pe baiatu asta asa il cheama sau asta e meseria sa ? Intreb si eu .
  • Ion Popescu 09.07.2015 la ora 12:03 pm
    Ar trebui sa verificati cum, odata cu venirea copilului lui Vacaru la Sc. Sf. Nicolae, in clasa pregatitoare, in toamna anului trecut s-a inventat o toaleta pentru ”cei mici”, neinscriptionata, pe ”sestache”, in mare fuga, in locul drapelelor UE si României, tocmai la intrarea in vechiul spatiu al scolii. De pe scara se poate observa cum au fost improvizati peretii, cu plagi de gipscarton si cateva hotzsuruburi supradimensionate. Asa cum spuneam, nefiind inscriptionata usa acestei inventii comuniste, este testata si de copiii ”mai mari” din clasa intai. Pentru aceasta indrazneala copiii sunt aspru certati de cateii politici din scoala. Ar mai fi de adaugat doar ca, in timp ce in celelelate toalete din scoala pute (la propriu), in aceasta microtoaleta cu dedicatie, care are doua vase WC, miroase intotdeauna a odorizand proaspat. Cum si comunismul pute in ultimii 25 de ani, ramane sa ne lamureasca istoria... Acasa, tov, prefect, aveti toaleta separata pentru plod?
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.