Prima Scrisoare Deschisă către Radu Stroe
Prima Scrisoare Deschisă către Radu Stroe
Investigatii25 iulie 2013

radu stroe 495

Astăzi i-am adresat Ministrului Afacerilor Interne un prim set de întrebări, la care are obligația legală de a răspunde în cel mai scurt timp posibil. Imediat ce vom primi răspunsurile, le vom face publice.
„Domnule Ministru al Afacerilor Interne,
În virtutea obligațiilor dumneavoastră legale, prin prezenta cerere, adresată în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public, vă solicităm să ne răspundeți în scris la următoarele întrebări, formulate în legătură cu fotografiile publicate de Ziarul de Investigații GORJNEWS, la 25 iulie a.c., în cadrul articolului “Imagini șocante: chestor din I.G.P.R., la chef cu Caragea, șefi din I.P.J., col. S.R.I. Peptan și mai mulți magistrați!”:
-Participarea chestorului Liviu Vasilescu, director al Direcției de Operațiuni Speciale din I.G.P.R., la un chef organizat într-un restaurant din Târgu Jiu, alături de inspectorul șef al IPJ Gorj, Viorel Salvador Caragea, fostul șef al Direcției Județene de Informații Gorj, col. Cătălin Peptan (în prezent șef al Direcției Județene de Informații Timiș), președintele și vicepreședinții Tribunalului Gorj, mai mulți alți judecători și șefi de servicii din IPJ Gorj este un lucru firesc, o garanție a separării puterilor în statul de drept, de natură a crește încrederea omului de rând în profesionalismul reprezentanților I.G.P.R. și M.A.I.? În caz contrar, ca Ministru, ce măsuri dispuneți?
-Cât de obiectiv mai poate fi chestorul Liviu Vasilescu în evaluarea și coordonarea structurii din Gorj a D.O.S.?
-Fotografiile respective fac să transpară  legătura personală cel puțin amicală dintre chestorul Liviu Vasilescu și comisarul șef Viorel Salvador Caragea. Aceasta explică și modul în care a fost constituit, în cadrul IPJ Gorj, Departamentul de Operațiuni Speciale. Considerați că prezenţa, la conducerea D.O.S. Gorj, a lui Cristi Popescu, finul de cununie al lui Caragea, este o garanție a independenței acestui serviciu special, cu atribuții deosebit de sensibile? De asemenea, cum explicați că în DOS Gorj lucrează doar persoane aflate în diverse forme de dependență față de inspectorul șef Caragea? Exemple: 1.Bărbulescu Andrei, fiul şefului Poliţiei Rovinari, Bărbulescu Constantin; 2. Bobaru Sorin, fiul primarului oraşului Bumbeşti – Jiu; 3. Popescu Adrian, fratele celui care a condus, până de curând, Direcţia de Control Intern din IGPR, poziție din care a mușamalizat toate abuzurile și erorile manageriale ale lui Caragea. Ce garanții oferiți, ca Ministru, omului de rând, că această structură funcționează legal și fără încălcarea unor drepturi și libertăți cetățenești fundamentale?
În ce raporturi formale și informale se află chestorul Liviu Vasilescu cu membrii Consiliului superior de disciplină al Inspectoratului General al Poliției Române, la nivelul căruia este cercetat, în prezent, Viorel Salvador Caragea? Aveți argumente, pe care le puteți prezenta public, în sprijinul independenței și corectitudinii acestui for?
-Ați fost sau nu informat, prin mecanismele interne, că omul de afaceri Mihai Râmescu a reluat greva foamei, începând cu 19 iulie a.c., pe fondul tergiversării soluționării cercetării disciplinare a inspectorului șef Viorel Salvador Caragea? Dacă da, ce măsuri ați dispus?
-S-au exercitat presiuni asupra dumneavoastră, din partea unor demnitari, pentru a tergiversa și/sau a soluționa într-un anumit fel cazul Caragea?”

3 COMENTARII
  • dudu 25.07.2013 la ora 14:30 pm
    Felicitari pentru articol si asteptam noi dezvaluiri caci aveti ce scrie
  • Ion Popescu 26.07.2013 la ora 13:57 pm
    La inceputul acestei saptamani , i-am adresat d-lui Ministru o cerere in temeiul aceleiasi legi (544/2001) prin care solicitam rezultatul deciziei Consiliului de disciplina(!) , avand in vedere reluarea grefei foamei de catre cetateanul Ramescu si , la fel de important , declaratiile primarului din Targu Jiu , un interesat in acest caz , dupa ce Caragea l-a scapat de rusinea publicitatii betiei din toamna anului trecut : IPJ a ascuns faptul ca primarele a avut permisul suspendat pentru ca era beat , cand a comis accidentul cu Skoda . Ministrul a fost , saptamana trecuta , chemat de catre Ponta pentru unele ''lamuriri''. In acelasi palier , MAI a anuntat ieri inlocuirea lui Anghel Andeescu , fost Ologu , unul dintre resuscitantii Mafiei din MAI - conform articolului din ziuanews.ro / 13.11.2012 . http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/anghel-andreescu-resusciteaza-mafia-de-la-interne-85955 . O fi un semn bun!
  • Ion Popescu 09.08.2013 la ora 13:57 pm
    Raspunsul l-am primit de la IGP ,surprinzator de repede , este vorba despre propunerea de diminuare a salariului militianului sef pe o perioada de doua luni . Sa vedem ce va decide dl.Ministru . Un ins care zicea ca ar fi de la IGP m-a contactat telefonic pentru ca eu sa-i confirm primirea raspunsului ... Un ziarist ? Un securist ?
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.