Primarii, hotărâți să nu mai facă campanie, de frică să nu ajungă ca Dragnea
Primarii, hotărâți să nu mai facă campanie, de frică să nu ajungă ca Dragnea
Ultra - Scurte15 noiembrie 2013

Din diverse motive, primarii din Gorj sunt hotărâți să nu se mai implice în campania electorală pentru alegerile europarlamentare. Astfel, în timp ce unii se tem că vor ajunge în situația lui Liviu Dragnea, care a fost acuzat de procurorii DNA că ar fi pus la punct un sistem naţional ce a influenţat votul de la referendum, alții cer o lege prin care să li se interzică implicarea în campaniile altora. Puși în fața acestei situații, parlamentarii recunosc că fără sprijinul primarilor, rezultatele alegerilor vor fi sub aşteptări, și chiar spun că reacţia edililor locali este justificată din cauză că nu au primit bani de la Guvern, foarte multe primării confruntându-se cu mari probleme financiare.
„Sincer să fiu îmi este frică să mă mai implic în campanii electorale, după ce i s-a întâmplat lui Liviu Dragnea. Din dorinţa de a face bine altora îmi fac rău mie. Am ajuns ca pe vremea comuniştilor să ne fie frică să vorbim despre politică. Am o vârstă şi vreau să ies la pensie liniştit. În plus, mie nu mi-a făcut nimeni niciodată campanie electorală. Sunt decis să nu mai fac campanie pentru nimeni pentru că am ajuns ca vai de noi. Cei care vor să fie europarlamentari să-şi facă singuri campanie pentru că vor lua între 6.000-10.000 de euro/lună, nu ca mine 1.700 de lei”, a declarat Victor Geogia, primarul PSD de la Bengeşti-Ciocadia.
În schimb, Florinel Ţuilă, primarul de la Cătunele, vrea o lege prin care se interzică edililor locali să mai participe la campanii electorale.
„Vreau să se dea o lege prin care noi primarii să fim sancţionaţi cu amendă în cazul în care vom încerca să-i convingem pe oameni să voteze candidaţii unui partid sau altul. Majoritatea parlamentarilor nu ar fi acolo unde sunt acum dacă primarii nu i-ar fi luat de mână şi nu i-ar fi prezentat oamenilor. Aceştia nu aveau cum să-i voteze în condiţiile în care nu ştiau nimic despre ei. E foarte clar, la o comună PNL-istă iese candidatul PNL că aşa e primarul, la o comună PSD-istă iese candidatul PSD că aşa e primarul, la o comună PDL-istă iese candidatul PDL pentru că aşa-i primarul. Se vede clar că primarii fac trafic de influenţă. Primarii ar trebui să nu se amestece, iar parlamentarii să vină să arate oamenilor ce au făcut pentru ei. Mi se foarte normal ca fiecare campanie electorală să o facă cei interesaţi”, a declarat Florinel Ţuilă.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.