Primarul Bălu a încălcat legea ca să-și pună cumnata director de școală
Primarul Bălu a încălcat legea ca să-și pună cumnata director de școală
Investigatii30 martie 2012

I-a luat urma pușcăriașului Pârvulescu?

Conform noii Legi a educației naționale, în vigoare din februarie 2011, Școala Generală “Victor Popescu” din Fărcășești ar trebui să funcționeze sub tutela Liceului Roșia Jiu, deoarece efectivele de elevi și preșcolari nu ating limita de 300 necesară dobândirii personalității juridice. În înțelegere cu conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj, primarul comunei Fărcășești, Bălu Dănuţ, a acordat ilegal personalitate juridică școlii amintite. Dacă unitatea școlară ar fi trecut în administrarea Liceului Roșia Jiu, ar fi dispărut o serie de posturi de conducere. Pentru că Bălu Mădălina, cumnata primarului, nu se putea dezlipi de scaunul de director al Școlii Generale “Victor Popescu”, Bălu Dănuţ, consilierii locali și “generalii” Mitescu Gheorghe și Paralescu Justin de la Inspectoratul Școlar Județean Gorj au călcat în picioare Legea educației naționale.
În sistemul de învățământ de stat, unitățile de învățământ au personalitate juridică dacă se organizează și funcționează cu minimum 300 de elevi, preșcolari și antepreșcolari. Așa scrie în Legea educației naționale. (extras 1) La Școala Generală “Victor Popescu” din Fărcășești sunt înmatriculați 291 de elevi și preșcolari. Prin urmare, această unitate de învățământ nu mai poate funcționa de sine stătătoare, ci sub tutela Liceului Roșia Jiu, din aceeași comună, care deține un număr mult mai mare de elevi. Asta echivalează cu desființarea posturilor de conducere de la Școala Generală “Victor Popescu” și, implicit, reducerea cheltuielilor bugetare. Este ceea ce ar fi trebuit să facă primarul Bălu Dănuţ, consilierii locali și conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Inspectoratul Școlar Județean Gorj emite înscrisuri ilegale

Ca să nu-i rămână cumnata, Bălu Mădălina, fără scaunul de director al Școlii Generale “Victor Popescu”, la sfârșitul anului trecut primarul a tras toate sforile necesare pentru acordarea ilegală a personalității juridice pentru unitatea de învățământ amintită. A inițiat, personal, proiect de hotărâre, aprobat în unanimitate la 30 decembrie 2012. Ca ilegalitatea să fie beton, la ea și-au dat concursul, emițând tot felul de înscrisuri contrare realității și prevederilor Legii educației naționale, Bălu Mădălina, ca director al Școlii, compartimentul contabilitate din cadrul Primăriei Fărcășești și conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Documentele respective figurează ca anexe ale proiectului de hotărâre inițiat de primarul Bălu special pentru cumnata sa, al cărei soț conduce Sindicatul Energia Rovinari.

Primarii din Tismana și Bâlteni aplică legea, de fraieri

Acum, or matematicianul Paralescu nu știe că 291 e mai mic și niciodată egal cu 300, or primarii de la Tismana și Bâlteni au fost mai fraieri și au aplicat Legea, menținând o singură unitate școlară cu personalitate juridică și alipind fostele școli generale la liceele din localitățile respective.

Bălu plătește bine, ziariștii îl elogiază

După încarcerarea predecesorului său în funcția de primar, Bălu Dănuţ și-a petrecut cea mai mare parte a timpului în emisiuni de televiziune plătite îndeajuns de consistent, din banii publici și ai unor firme agreate, încât să nu fie niciodată întrebat de  vreun ziarist cum se face că, în calitate de viceprimar, ca mână dreaptă a primarului infractor Pârvulescu, cazat acum la pușcărie, n-a știut, n-a văzut, n-a auzit, n-a tăinuit, usturoi n-a mâncat și gura nu-i miroase.

Dezvoltare durabilă, ba, ajutoare electorale, da!

În ultimele luni, cu acceptul Consiliului Local, în loc să consume bugetul comunei pentru dezvoltarea durabilă a acesteia, a inventat tot felul de ajutoare pentru cetățenii localității, care au un singur scop: să-i ducă de minți până-n cabina de vot.

Moaca personală, în zeci de ipostaze, în ziarul plătit de cetățenii comunei

Mai mult, a fondat și o publicație locală, Jurnalul de Fărcășești, care înghite sute de milioane lei vechi, bani publici, pentru a elogia mărețele realizări ale lui Bălu Dănuţ. Nu avem competența de a diagnostica corect și pe de-a-ntregul sindromul care te împinge, ca primar, să-ți publici zeci de fotografii cu moaca personală într-un ziar făcut pe bani publici în interesul comunității.

Sancționăm, însă, fără ocolișuri, pornirea aceluiași Bălu Dănuţ de a se răfui în paginile publicației Primăriei și a Consiliului Local Fărcășești cu o parte din consilierii locali…

Vom reveni.

4 COMENTARII
  • gorjanul 03.04.2012 la ora 10:34 am
    Asa procedeaza toti primarii de comune . Incepand cu a treia zi de mandat se trezesc proprietari de comune iar cetatenii devin iobagi pe mosia primarilor . Din aceeasi zi primarii uita cine pe cine plateste, uita cine si la a cui dispozitie trebuie sa fie . Pe scurt acestia uita ca sunt platiti din banii cetatenilor pentru a rezolva problemele comunitatilor precum si ale cetatenilor .
  • amator 04.04.2012 la ora 7:47 am
    DOMNULE DAJU, CU TOT RESPECTUL PENTRU DV., DAR NU CRED SA NU FI CITIT SI AL. (2) DIN ACELASI ARTICOL 19: ,, Prin exceptie de la alin. (1), in unitatile administrativ-teritoriale in care numarul total al elevilor, prescolarilor si anteprescolarilor nu se incadrează in prevederile alin (1), SE ORGANIZEAZA O SINGURA UNITATE DE INVATAMANT CU PERSONALITATE JURIDICA.,, Nu-l cunosc pe primarul incriminat, dar va cunosc pe Dv. si cum eu va respect, recpectati si Dv. CITITORuL, informand-l corect. Astept rectificarea Dv, conform deontologiei profesionale; de ziarist, dacă mai există. Cu stima!
  • Narcis DAJU 04.04.2012 la ora 8:11 am
    @) amator In articolul de mai sus, scrie clar. Pentru ca scoala nu are 300 de elevi, trebuia sa nu i se acorde personalitate juridica si sa fie contopita cu cealalta unitate scolara din Farcasesti, Liceul Rosia Jiu, care numara, singura, peste 300 de elevi. Asa cum s-a procedat la Tismana si Balteni, de altfel. Exact cum scrie in articolul 19, al. 2, invocat de dvs.: se organizeaza o singura unitate de invatamant cu personalitate juridica. Aveam pretentia ca GORJNEWS are cei mai destepti cititori. Balu si Paralescu numara elevii ca Roberta Anastase voturile, in Parlament. Halal!
  • robert 04.04.2012 la ora 8:56 am
    LA Puscarie cu el!!!!!!
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.