Primarul Moşoiu, bănuit că i-a plătit lui Nicu Creţu grămezi de bani, pentru mese festive FICTIVE
Primarul Moşoiu, bănuit că i-a plătit lui Nicu Creţu grămezi de bani, pentru mese festive FICTIVE
De cititInvestigatii3 iulie 2015

 Organele de anchetă din Gorj au în lucru o sesizare ce vizează un om de afaceri şi un primar din judeţ. Vasile Moşoiu, primarul comunei Drăguţeşti, şi Nicolae Creţu, proprietarul unui restaurant din Târgu-Jiu, au fost reclamaţi la Parchet cu privire la fapte de corupţie şi conflict de interese. Principalul vizat este primarul Moşoiu, care este suspectat că ar fi plătit după ureche mai multe facturi eliberate de Creţu. În speţă, este vorba de facturi eliberate de firma lui Creţu şi plătite de Primăria Drăguţeşti. Facturile vizează mese festive ce s-ar fi desfăşurat pe parcursul mai multor ani la Restaurantul Rebecca din Târgu-Jiu, în urma unor comenzi venite de la Drăguţeşti. Totalul evenimentelor contabilizează o sumă de circa cinci miliarde de lei vechi, bani care, conform facturilor, reprezintă serviciile prestate de restaurantul din Târgu-Jiu la comanda primăriei.
modroiu ionPredecesorul lui Moşoiu, Ion Modroiu, este bănuit că a reclamat la Parchet nereguli ce vizează colaborarea dintre primărie şi restaurantul amintit. Există suspiciuni că Nicolae Creţu elibera facturi fără să presteze niciun serviciu, iar primarul Moşoiu le aproba la plată după ce, în prealabil, comisia de recepţie le valida. În toată afacerea se vehiculează nume grele, oameni care ar fi influenţat tranzacţiile. Surse din dosar ne-au informat că multe mese festive au fost organizate la restaurantul din Drăguţeşti, administrat de soţia lui Moşoiu, Mariana Moşoiu, dar facturile veneau de la Restaurantul Rebecca, deşi acolo se ştie doar de organizarea petrecerii fotbaliştilor.
rebeccaFacturile de la Rebecca au curs către primăria condusă de Moşoiu şi specificau sute de meniuri la o singură petrecere, preţul fiind de 70 de lei/meniu. De remarcat că nimeni din comisia de recepţie nu participa la sindrofiile ce erau facturate, nimeni nu vedea nici persoanele prezente, nici meniurile. De altfel, în urmă cu două săptămâni, membrii comisiei de recepţie au fost invitaţi în faţa oamenilor legii pentru a da declaraţii în calitate de martori. Aceştia sunt între ciocan şi nicovală, semnând recepţii neverificate.
La Drăguţeşti este un adevărat război între fostul primar, Ion Modroiu, şi actualul edil, Moşoiu. Aceştia au fost cercetaţi împreună în dosarul 1992/318/2012, acţiune penală ce viza construirea unui pod şi a unor podeţe, unde anchetatorii au stabilit un prejudiciu de 400.000 lei. Modroiu a fost condamnat la doi ani cu suspendare, pedeapsă înlocuită cu un termen de încercare de patru ani, iar Moşoiu cu amendă administrativă de 1.000 lei, magistraţii apreciind faptul că şi-a plătit partea de prejudiciu ce i se imputa. Procesul nu este încheiat, procurorii făcând apel, ce va fi judecat în toamnă la Curtea de Apel Craiova.
”Liberalul” Vasile Moșoiu a sperat că-și va rezolva problemele de natură penală dacă apare în bannere electorale alături de lideri ai PSD.
banner psd mosoiuMoşoiu mai are o condamnare cu care s-a pricopsit în urma unei tranzacţii imobiliare. Acesta a vândut un teren către terţ după ce la primărie se hotărâse ca pe respectiva suprafaţă să fie construită o staţie de epurare şi, astfel, instituţia publică a cumpărat tocmai terenul primarului.
cretu nicolaePatronul Restaurantului Rebecca, un cunoscut apropiat al PSD, este şi el parte într-un dosar ce vizează presupuse infracţiuni comise la bacalaureatul din 2014, atunci când fiii săi au susţinut examenul.

5 COMENTARII
  • gorjanul 03.07.2015 la ora 17:16 pm
    Este o metoda des uzitata de iedili ( sic ) . Sau e,,dilii. Fiecare cum are posibilitatea . Unii ''iedili'' primesc facturi fictive pentru lemne de foc , altii pentru tonere, hartie de scris sau pixuri , altii pentru revizii instalatii de incalzire , pentru becuri de iluminat public , chiar asfaltari de alei , constructii de podete etc . In realitate toti ciupesc sume relativ mici de cateva milioane sau zeci de milioane lunar prin aceste facturi fictive pentru marfuri sau servicii niciodata prestate sau livrate . Prietenii intocmesc facturile fictive iar primarii le achita cu prioritate si dupa aceea impart banii . simplu si eficient . Pentru propriile lor buzunare .
  • Marian 04.07.2015 la ora 10:12 am
    juma din bugetul primariei a ajuns la firma MVM prin interpusi,cumnati,prieteni...
  • Cretu mai are doua dosare penale....nu u 06.07.2015 la ora 17:41 pm
    Rechizitoriul nr.2800/P/2011 din 30.12.2014 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu privind pe inculpaţii Creţu Nicolae, Ungureanu Constantin și Chiferiuc Cristian, trimiși în judecată pentru săvârșirea infracţiunii de înșelăciune, prevăzută de art.215 alin.1 și 2 Cod penal. Dispune începerea judecării cauzei privind pe inculpaţii Creţu Nicolae, Ungureanu Constantin și Chiferiuc Cristian.
  • carciumareasa 04.10.2015 la ora 16:00 pm
    Cretu si Mosoiu ..doi ciufuti care se cred miezul din vagin. Doi viitori puscariasi care inca nu stiu ce-i asteapta. Adevarul este ca se cred destepti,,unul cu PNL ..unul cu PSD . Pe Cretu daca-l verica ANAF-ul cu simt de raspundere...il muta direct pe Alecsandri. Iar pe Mosoiu..acest mostenitor al lui Tatarascu..il muta direct la Craiova pe maxima siguranta.Asta e pericol public :))) Oricum o sa-i faca si pe Irinel si pe Auras Pastea ...E prea jigodit....
  • carciumareasa 04.10.2015 la ora 16:14 pm
    Si inca doua observatii (pentru cine intelege) .Modroiu nu a facut multe ca primar. A facut mai multe Mosoiu..a ciordit ..a facut un pod pe uscat la balastiera finului..a mai polenizat cate o consateanca,,,ca decat gonflabila de nevasta-sa..
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.