Primarul Vlăduleanu a înșelat o firmă cu 2 miliarde lei
Primarul Vlăduleanu a înșelat o firmă cu 2 miliarde lei
Investigatii11 mai 2012

Executare silită și conturi blocate la Bâlteni!

Conturi blocate și o executare silită de aproape 2 miliarde lei vechi, asta îl așteaptă pe viitorul primar al comunei Bâlteni. Actualul primar, Vasile Vlăduleanu, din motive numai de dânsul știute, a dat o țeapă de câteva miliarde constructorului care a realizat la modul impecabil puntea de peste Jiu, ce leagă satele Peșteana și Cocoreni. Adică lucrarea a fost executată în parametrii calitativi optimi și în termenul contractual, a fost recepționată fără obiecțiuni și inaugurată cu mare fast, în prezența prefectului de Gorj, Liviu Andrei.
Toate ar fi fost bune și frumoase dacă Vlăduleanu ar fi și plătit în întregime lucrarea, lucru la îndemâna sa, mai ales că avea în conturile Primăriei resursele financiare necesare. Cele 2 miliarde pe care a refuzat să le achite constructorului au rămas necheltuite și, conform uzanțelor, au fost retrase de Guvern la sfârșitul anului. Între timp, constructorul și-a câștigat banii în instanță, definitiv și irevocabil, atât Tribunalul Gorj cât și Curtea de Apel Craiova minunându-se de neghiobia primarului de la Bâlteni. Prin urmare, împotriva acestei primării tocmai s-a pus în mișcare procedura de executare silită…

Însuși Vlăduleanu a obținut aprobare pentru suplimentarea lucrării

În baza licitației organizate de Primăria Bâlteni, la 2 aprilie 2008 s-a semnat contractul de execuție a punții de peste Jiu, ce leagă satele Peșteana și Cocoreni, în valoare de 6,1 miliarde lei vechi. După demararea propriu-zisă a lucrărilor a fost identificată o deficiență de proiectare, în sensul că unul dintre pilonii punții venea în mijlocul Jiului. Ridicarea lui în acel loc ar fi presupus costuri mari și devierea temporară a râului, lucru greu de realizat și foarte scump. În consecință, s-au făcut modificările de rigoare la proiectul inițial și s-a solicitat chiar de către Vasile Vlăduleanu o nouă autorizație de construcție de la Consiliul Județean, la valoarea actualizată a lucrărilor, de 8,3 miliarde lei vechi. Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj, a emis, la 8 mai 2009, o a doua autorizație de construcție, la valoarea indicată de primar. E important acest aspect pentru că, veți vedea, la sfârșit Vlăduleanu n-a mai vrut să achite lucrările suplimentare comandate și autorizate chiar de el.

Ca urmare a modificării proiectului, între primar și constructor s-au semnat trei acte adiționale, pe ultimul, datat 7 iulie 2009, executantul lucrării cerând renegocierea prețului conform noii autorizații de construcție și a schimbărilor de soluții. Primarul s-a făcut că plouă, iar constructorul și-a văzut mai departe de lucrare.
La 5 octombrie 2009, în termenul contractual convenit, investiția a fost recepționată cu mare fast, în prezența mai multor autorități județene. În mai multe materiale de presă plătite cu bani publici, Vlăduleanu s-a autoelogiat pentru această realizare, pe care, deși avea banii necesari, nu a plătit-o integral.

Doi ani în sălile de judecată, din cauza primarului țepar

Constructorul, de bună credință, s-a adresat instanțelor judecătorești. Expertiza cerută de Tribunalul Gorj atestă că s-au efectuat lucrări suplimentare de aproape 2 miliarde, ca urmare a modificării proiectului inițial.

Atât Tribunalul Gorj, cât și Curtea de Apel Craiova au arătat că, recepționând lucrarea, Vlăduleanu recunoaște executarea eu la standarde de calitate, conform modificărilor de proiect și dispozițiilor de șantier ulterioare, și-l obligă pe primar la plata sumei de 1,78 miliarde lei vechi, stabilită prin expertiză.

Sentințele judecătorești, luate în derâdere de conducerea Primăriei

Ca un primar care nu are mare dragoste pentru lege și aplicarea ei, nici după emiterea sentinței judecătorești definitive și irevocabile de către Curtea de Apel Craiova, Vlăduleanu n-a catadicsit să-și achite datoriile, cu toate că are câteva miliarde în cont, prin grija forului premier Ungureanu, ce s-a preocupat ca primarii portocalii să dispună de bani pentru pomeni electorale, în încercarea disperată de a mai păcăli o dată alegătorii.

Prin urmare, Primăria va fi executată silit.

Din cauza lui Vlăduleanu, constructorii de bună credință vor ocoli Bâlteniul
Dacă Vlăduleanu va fi reales primar, după ce se va duce buhul despre această țeapă de 2 miliarde lei vechi, nici un constructor de bună credință nu se va mai înghesui să facă lucrări de calitate în această comună.
Nicio problemă, cârpaci sunt destui, după chipul și asemănarea primarului Vlăduleanu.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.