Procurorii DNA au spart gardul rezervației de infractori
Procurorii DNA au spart gardul rezervației de infractori
De cititInvestigatiiOpiniiUltra - Scurte21 mai 2015


Cu câteva săptămâni în urmă am probat de ce Direcția Națională Anticorupție nu avea competențe și în Gorj. Soția procurorului Dănuț Volintiru, numărul trei în DNA central, a primit în ultimii ani sume fabuloase, ce depășesc lejer 10 miliarde de lei vechi, pentru diverse autentificări notariale, de la șefi de instituții și companii publice cu probleme penale.  Ultimul cotizant este Laurențiu Ciurel, urmărit penal în Dosarul Șova, cauză penală aflată chiar la DNA central. El i-a îndesat în luna martie a.c., notarului Daniela Volintiru, în poșetă, nu mai puțin de 6 miliarde lei vechi!
Așa cum era de așteptat, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a reacționat rapid. După ce a trecut în revistă dosarele penale ale unor greuceni din Gorj, aflate la dospit de ani de zile, a cerut accelerarea lor.
Și iată-ne cu procurorii DNA dând, în sfârșit, roată, în jurul gardului rezervației de infractori patronate de Victor Ponta în Gorj. Așa cum era de așteptat, oamenii lui Kovesi au intrat pe unde au găsit gardul mai slab, și au luat cu asalt Primăria Târgu Jiu și unele structuri subordonate.
Era de așteptat să se întâmple așa, din moment ce primarul Cârciumaru s-a aflat dintotdeauna la intersecția a două grupuri de interese. Nici în car, nici în căruță, și cu Condescu, și cu Călinoiu. Nu pentru că i-ar fi plăcut să înoate în ape tulburi, ci pentru că a căutat tot timpul o cale de mijloc, de echilibru. Nu de puține ori a mediat între tabere aflate în conflict, fiind cunoscut ca un bun negociator.
Puțini au fost aceia care au anticipat că procurorii DNA vor pleca goi, fără Cârciumaru. În ciuda unor spoieli în zona centrală, în Târgu Jiu s-a cheltuit enorm și nu s-a făcut mai nimic, pe fond. Noi lucrăm încă la canalizare, deci suntem încă sub pământ, în timp ce craiovenii sunt în cer, cu tot felul de străzi suspendate prin centrul Cetății Băniei. Cârciumaru a ales să înlocuiască pavajul gri de pe trotuarele din centru cu unul visiniu, în timp ce trotuarele din zona semi-centrală sunt așa cum au rămas de pe timpul lui Ceaușescu.  Piețele sunt adevărate talciocuri țigănești, s-au reabilitat doar câteva blocuri, parcări s-au făcut din bidinea, pe bulevarde… În schimb, s-a investit enorm în cartierele de lux, cu directori din energie și minerit și cu boși din Primărie. Paradoxal, vis a vis de stadion sunt șefi cu o situație materială mult peste a primarului, asta dacă nu luăm în calcul zvonurile care fac referire la tot felul de alte proprietăți, prin țară.
În România, ca primar de Târgu Jiu timp de 15 ani, supus zilnic la tot felul de presiuni și tentații, este imposibil să nu greșești, să nu o iei razna. Mai ales când tu ești cel care îl plimbi pe Ponta de mână în campaniile electorale  și îl scoți deputat, amăgindu-te că astfel îți câștigi imunitate pe vecie.
Da, sunt de acord că Cârciumaru a luat-o razna, pe multe subiecte, dar treaba asta a picat ca o mănușă directorilor din Primărie care au profitat și s-au îndestulat cu bani publici.
Cu toate acestea, pe lângă Călinoiu sau Ciurel, Cârciumaru este mic copil. Dezavantajul lui e că Primăria Târgu Jiu are sub a douăzecea parte din cașcavalul aflat în pixul lui Ciurel. Or se știe că Ponta și magistrații din subordinea lui sunt cu atât mai prieteni cu tine cu cât ai mai mult cașcavcal de oferit, prin interpuși.
Cât despre reținerea Teodorei Ciobanu, mă bucură din plin, pentru cât l-a batjocorit pe Brâncuși, încă din anii 90, pentru cât de prost l-a consiliat pe Cârciumaru, pentru că a înșelat cu bani nenumărate persoane și pentru că are clare manifestări de cleptomană în raport cu banul public.
Ca o dovadă că este cât se poate de deraiat, Cârciumaru o pregătea în această perioadă pe eminența sa cenușie să preia conducerea Centrului de Promovare Turistică aflat în plină modernizare, lângă Prefectură…
Oricum, faptul că în Târgu Jiu au fost valuri de bucurie acum câteva luni, când s-a zvonit că s-a spânzurat Călinoiu și că Cârciumaru a fost reținut, ar trebui să le dea de gândit. Teoretic, cei doi se află de zeci de ani în slujba poporului. Dacă poporul îi urăște din suflet, exceptând cei 300 de pensionari abonați la chefurile primăriei, ar trebui să le dea de gândit.
Aceste evenimente cu nuanță penală, care duc Târgu Jiul în buletinele de știri ale televiziunilor centrale chiar de Zilele Orașului lui Brâncuși, vin ca o compensație sinistră la modul imbecil, cretin cu care Cârciumaru continuă să organizeze aceste evenimente, consiliat îndeaproape de Teodora Ciobanu și de alte nulități experte în țigănii de doi lei.
De ani de zile, Cârciumaru nu include nici măcar o secundă închinată lui Brâncuși, în aceste manifestări dedicate chiar orașului lui Brâncuși.
Deși se alocă miliarde de lei, imbecilii din jurul primarului nu generează niciun moment care să ajungă în presa centrală și să promoveze orașul. Iată că anul acesta am ajuns cu descinderi ale DNA.
Din păcate, Cârciumaru și șleahta de autosuficienți din jurul său nu se vor schimba niciodată, ori de câte descinderi ar avea parte.
Poate ar trebui să avem maimultă toleranță față de un biet primar de provincie, din moment ce Ponta, mitomanul ajuns premier al României, venit pentru trei ore, după șapte luni, în colegiul său de deputat, s-a lăudat în fața presei și a autorităților locale că el ne-a promis și ne-a și făcut Mc Donalds pe terenul fostei unități militare.
Din moment ce premierul, la patruzeci și ceva de ani, este cât se poate de razna, un primar la șaizeci de ce nu ar fi?

7 COMENTARII
  • Lavinia Ciocoiu 21.05.2015 la ora 23:07 pm
    1. Nu le-a spus nimeni ca niciunde in lumea asta organismul care are rolul de promovare turistica nu se numeste Centru de Promovare Turistica, ci OFICIU DE TURISM??? 2. personal nu am nimic cu Teodora, am fost colege pentru un timp scurt, dar faptul ca se pregatea sa preia conducerea acestui organism de promovare turistica e bizar: ea, teoretic, este specializata in problemele de asistenta SOCIALA, iar acest domeniu nu are NICI O LEGATURA cu turismul!!! L-as sfatui pe domnul Primar sa caute o persoana din exteriorul primariei pe care sa o puna in aceasta functie si sa "o plimbe" (iar presa nu ar trebui sa critice acest aspect) prin diverse alte structuri similare de prin Franta sau Spania, daca vrem sa invatam cu adevarat cum se face turism! Deocamdata atat:)
  • Alin Caplescu 22.05.2015 la ora 7:37 am
    Doamne am ajuns să î vad si pe asta. Daju il apara pe Carciumaru. Chiar nu mai avem nici o seperanta.
  • Narcis DAJU 22.05.2015 la ora 7:46 am
    @) Alin Caplescu Cred ca tu ai citit alt articol si ai ramas cu el in gand.
  • cetatean 24.05.2015 la ora 21:09 pm
    instantele in romania se contrazic in hotariri....ex. la tribunalul gorj dosarele de la contencios administrativ in care seful sectiei SURDOIU dupa spusele celor care lau vazut in compania lui CARAGEA la DRAGOS GIUREA sub pretextul de a vedea o scara interioara a locuintei ....ar fi dat solutii dupa bunul plac al lui caragea pentru a acoperi abuzurile acestuia distrugind profesional politisti care au sesizat abuzurile de la I.P.J. GORJ.....domnul SURDOIU sigur cei care le-ati facut rau or sa sesizeze D.N.A. sau parchetul general.....rusine ca ati fost capabil sa acoperiti un abuz al lui CARAGEA.
  • viorel 25.05.2015 la ora 9:35 am
    Dar la Balteni cand scapam de licheua de primar? Stiati ca are doi avocati...sotia lui Grebla care are o ruda la Curtea de Apel Craiova si pe fostul prim procuror Gheorghe Roibu...un alt escroc cu care incerca sa-i influenteze pe fostii lui colegi de la Gorj, acum la DNA Craiova...Gheorghe Mota. Sa verifice DNA-ul si fosta societate de apa , pe care a inchis-o si a facut serviciul public dar la care sunt aceiasi angajati .Sotia consilierului Saulescu Ion a fost angajata la societatea primariei si acum a luat examenul aranjat de primar la Serviciul Public al primariei, o alta persoana este a administratorul societatii Draghia care si-a angajat sotia la societate dar si-a angajat sotia si la serviciul public unde chipurile a luat tot el examenul , o alta coincidenta este si cumnata primarului care la fel a fost angajata la societate si a luat examenul si la serviciul public al primariei.Luati la intrebari comisia de examinare si va v-a spune adevarul despre angajare, despre faptul ca seful de serviciu nu are nici studiile necesare, nu stie nici macar sa scrie...va va spune doamna Vladut Daniela, membru in comisia de examinare.
  • fane 25.05.2015 la ora 14:21 pm
    Domnule Daju Veniti la Balteni sa vedeti coruptie nu se compara Carciumaru cu hotul hotilor din primaria Balteni. L-a umflat pe presedintele PSD Balteni de contracte( ziua pensionarilor,zilele comunei,flori de 1/8 martie,tuie prin comuna etc) I-a dat peste 140 000 de lei lui Paunescu Pompiliu prin firma acestuia CORYTEO (FIRMA BAIATULUI LUI POMPILICA). Un alt dosar este legat de faptul ca primaria Balteni a reconstituit dreptul de proprietate pentru cativa angajati ai primariei, din fondul de rezerva al primariiei iar acesti beneficiari( primarul este printre ei) a vandut inapoi priariei terenul dar pe sute de milioane pentru ca primaria sa faca un parc fotovoltaic, Alt dosar vizeaza arunacrea fictiva a zeci de masini de nisip pentru deszapezire.Se poate verifica si acum ca acest nisip nu disparea nici dus de ape si nici nisipul localnicilor nu totalizeaza tonajul de 18 000 de tone. Alt dosar vizeaza lucrarile firmei primarului la societatea primariei care dupa ce a vazut ca pute, a bagat-o in lichidare. In fine are zeci de dosare in lucru......
  • cetatean 27.05.2015 la ora 18:15 pm
    tara asta ar trebui sa se numeasca SUCCES cu capitala in meteor, condusa de CARAGEA -presedinte, lila, lemnaru, bunaiasu, sarcina, firiza, calinoiu, circiumaru ciurel - ministri... ce zici viorele iti place?, ..astia sar fura intre ei si tu ajutat de ionescu, vlad, barbulescu, lazaroiu, leusteanca, ai face pe lupu moralist le-ai lua totul in administrare si iai trage in teapa.......vise viorele........ DL.Daju cetatenii sunt convinsi ca acesti .... nu vor plati pt. raul facut omenirii pt. ca d.n.a. il protejaza pe seful de grup Caragea.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.