Prof. Scott Lynch, despre UCB: ”Vorbim de o universitate coruptă până în măduva oaselor”
Prof. Scott Lynch, despre UCB: ”Vorbim de o universitate coruptă până în măduva oaselor”
InterviuriInvestigatii11 februarie 2015


 
În UCB lucrurile continuă să o ia razna. Plagiatoarea Luminița Popescu, suspectă în mai multe dosare penale, aflate in cercetare în acest moment, a cooptat-o ca prorector pe o altă ”hoață academică”, mă refer la Gabriela Babucea, demascată de GORJNEWS că l-a plagiat pe Scott Lynch, profesor universitar la Duke University, in Statele Unite, fost “fellow” la Princeton. Toate aceste promovări demente au avut loc, desigur, sub înaltul patronaj al viitorului pușcăriaș Adrian Gorun.
Într-un interviu realizat de Cerasel Cuteanu, profesorul de peste Ocean se arată uluit de corupția și decadența din UCB. Redăm, în continuare, materialul publicat de CUTEANU.eu.
Scott-Lynch”In trecutul recent, am facut cu Lynch un interviu in legatura cu suspiciunea de plagiat,in cazul unui text semnat de numita Babucea Gabriela de la UCB. La momentul respectiv, Lynch a avut o reactie clara, acuzand-o,fara ezitare,pe impostoarea Babucea de plagiat. Totul, aici si aici. Atunci, nu retin sa fi dus demersul pana la capat, deci posibil sa nu fi sesizat Consiliul de Etica al Ministerului Educatiei,  asa cum am facut-o in celelalte cazuri (Gorun, Bica, samd, fara ca acest Consiliu al Ministerului sa-mi fi raspuns vreodata, totusi).
Stiind nivelul agresiv de non-inteligenta ce caracterizeaza faptura Babucea, o fiinta care nu are ce cauta in sistemul universitar, nu m-as fi asteptat ca aceasta scursura de hot va avea nesimtirea sa accepte promovarea administrativa la nivel de UCB. Cum eu gandesc intr-o normalitate – pare-se complet neromaneasca- m-as fi asteptat ca, odata expusa, Babucea nu poate fi atat de nesimtita incat sa accepte, DIN CALITATEA DE PLAGIATOR, sa fie numita prorector ( n.n. e adevarat ca cea care a numit-o e pe un nivel chiar inferior Babucei, adica d-na Luminita Popescu, cea care s-a format pe rata de Petrosani, ca atare acum e un fel de academicianca si doctor docent, desigur, pe plagiate.ro). Parandu-mi-se odioasa aceasta nesimtire a Babucei si a celorlalti vinovati de promovarea ei, pentru hotie, am hotarat sa contactez Consiliul National de Etica si sa militez, alaturi de Scott Lynch, pentru eliminarea acestui impostor din lumea academica. Mai jos aveti confirmarea.
Cerasel Cuteanu: Cat de josnica este pe nivel uman si academic o persoana care plagiaza? Ar fi posibil in lumea universitara civilizata ca o astfel de persoana sa fie avansata intr-o pozitie administrativa superioara celei pe care se afla in momentul in care a fost surprinsa plagiind?
Prof. Scott Lynch: Plagiatul este, probabil, cel mai josnic lucru pe care-l poate face un universitar. A-ti asuma munca altuia ca fiind a ta este FURT; trebuie spus clar ca, in mediul universitar, opera intelectuala este cea mai de pret recunoastere. In orice universitate americana, plagiatul ar fi motiv de anulare a contractului pe perioada nedeterminata si concediere. Mai mult, plagiatul, precum al lui Babucea este, in situatia de fata, o incalcare a legii copyright-ului, cele facute publice sub semnatura mea intra automat sub protectia copyright-ului in SUA. Ca atare, in Statele Unite, Babucea ar fi obligata la despagubiri materiale si chiar ar fi trasa la raspundere penal.
Cerasel Cuteanu: Am discutat anterior despre cazul de plagiat Babucea. Cum ai caracteriza conducerea UCB Tg-Jiu si Consiliul National de Etica al Ministerului Educatiei, in conditiile in care nu au luat masuri cu aceasta, desi cazul este public (n.n. de aproape 2 ani)? Ce le-ai spune?
Prof. Scott Lynch: Ce-as zice este ca, in conditiile in care refuza sa o sanctioneze, Consiliul National de Etica nu pare sa aiba o perceptie corecta a termenului “etica”. Ce a facut Babucea este un caz clar de plagiat si ar trebui pedepsit in consecinta.
Cerasel Cuteanu: Cum comentezi faptul ca – desi am expus-o a te fi plagiat – Babucea a fost promovata administrativ, intr-o pozitie superioara?
Prof. Scott Lynch: Nu ar trebui promovata ci, dimpotriva, ar trebui CONCEDIATA!
Cerasel Cuteanu: Cat de incredibila ai zice ca este urmatoarea situatie, raportat la ce inseamna o universitate in lumea civilizata: Rectorul UCB, Popescu Luminita – suspecta de plagiat(conform plagiate.ro), mana ei dreapta, Babucea – suspecta de plagiat, Presedintele Senatului, Gorun Adrian de la Prognoza – suspect de multiple forme de plagiat, decanul Facultatii de Sport, Bica Monica, suspecta de plagiat si coruptie (n.n cu coruptia s-a rezolvat intre timp…)? Pare o universitate subjugata de un grup corupt, nepotrivit lumii universitare, dar, cu toate acestea, mentinandu-si influenta in aceasta universitate…
Prof. Scott Lynch: Este foarte clar ca Babucea a furat din opera publicata de mine si a pretins ca e a ei, asa ca nu e cazul sa incurcam termenii: ce-a facut nu e “suspiciune de plagiat”, ci un caz indubitabil de plagiat evident. Daca UCB refuza sa recunoasca acest aspect, tocmai pentru ca si altii in posturi de conducere sunt vinovati de plagiat, atunci vorbim de o universitate corupta pana in maduva oaselor.
Cerasel Cuteanu: O sa contactez Consiliul National de Etica in cazul Babucea. Vei sustine demersul meu?
Prof. Scott Lynch: Voi sustine orice efort pe care-l vei depune in incercarea de a sanctiona aceasta ilegalitate.
Cerasel Cuteanu: Justitia romana duce o impresionanta lupta impotriva coruptilor. Cu toate acestea, aceasta lupta se duce doar cu politicienii si mediul de afaceri. Nu consideri plagiatul o fateta a coruptiei? Ca atare, nu ar trebui combatuta in acelasi mod?
Prof. Scott Lynch: Plagiatul in sine nu e coruptie, insa tolerarea sa de catre o institutie universitara, in mod cert, este un indicator al coruptiei.”

3 COMENTARII
  • cosmin_stejar 11.02.2015 la ora 18:23 pm
    Bre domnule Cerasel , bre domnule Daju , pe astia nu-i rezolva decat DNA-ul ! In Ministerul Educatiei sunt numai hoti , noi nu avem invatamant universitar , Universitatea din Romania nu exista, trei sferturi dintre profi sunt plagiatori , deci numai puscaria se impune pentru Gorun Adrian , Luminita , Monicuta si alte fite ! Astea sunt Udrele de Gorj !
  • ani 14.02.2015 la ora 10:29 am
    Daca prof. Scott Lynch ar face sesizarea, poate CNE ar lua in seama demersultau. Altfel, putine sanse!
  • ani 02.06.2015 la ora 22:08 pm
    Vezi Ordonanta nr. 28 din 31 august 2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 206/2004 privind buna conduita in cercetarea stiintifica, dezvoltarea tehnologica si inovare!
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.