Profesorul pandur vrea să rezolve ecuația unui nou sezon de vis la Târgu Jiu
Profesorul pandur vrea să rezolve ecuația unui nou sezon de vis la Târgu Jiu
FotbalSport22 noiembrie 2013

Pustai caută soluții

Mult a fost, puțin a rămas. Asta s-ar putea spune despre sezonul de toamnă al Pandurilor. Ar mai fi însă o completare: puțin, dar condensat. Așa arată programul ultimelor trei săptămâni de fotbal pentru echipa gorjeană în 2013.

Cristi Pustai se află cu Pandurii în fața ultimelor examene. Iar impresia de final este cea care contează foarte mult. Pentru a termina en fanfare anul ce poate fi trecut cu litere de au în cartea fotbalului gorjean, Pandurii mai are nevoie de un ultim efort prin care să-și asigure cu aceste ultime meciuri din 2013 un loc pe podiumul Ligii 1, dar și calificarea în semifinalele Cupei României. Extrem de dificil, mai ales având intercalate și încă două meciuri europene, dar nu imposibil. Un mare hop poate fi însă problema lotului, unul în care accidentările au început să sape riduri adânci.

Mulți accidentați

Pauza dedicată naționalei a fost folosită de panduri ca pansament pentru extrem de multele probleme medicale ce au lovit în ultimul timp lotul lui Pustai. Tehnicianul a avut la un moment dat un minus de nouă oameni la antrenamente, ceea ce poate pune în dificultate chiar și pregătirea pe care Pustai o pregătea. E drept, unii dintre cei loviți de accidentări au revenit, dar e foarte posibil ca absența îndelungată de la antrenamente să se resimtă în jocul lor în primele etape de la reluare. La fel de drept fiind însă și faptul că pentru unii s-a încheiat sezonul de toamnă, iar alții mai au încă de așteptat pe tușă: „Trebuie să ne obişnuim. L-am pierdut pe Matulevicius pentru tot turul, vedem cât se va mai juca o etapă sau două din retur. Avem doi jucători în zona centrală accidentaţi şi care nu sunt recuperaţi, Erico şi Mamele”, spune cu oarecare resemnare Pustai.

Unde vrea întăriri

Deși încă mai are de disputat multe meciuri până când va sosi și pauza de iarnă, Cristi Pustai simte nevoia de a face planuri de întărire a echipei. Lupta grea dată pe cele trei fronturi, campionat, cupă și Europa League, a măcinat lent dar sigur, iar Pustai și-a desemnat deja posturile unde vrea ceva în plus: „Va trebui să avem un lot mai omogen, mai apropiat valoric. În timp s-a dovedit că totuşi trebuie să avem trei vârfuri apropiate ca să facem faţă, plus încă un fundaş puternic. În celelalte zone am mai găsit soluţii. În părţile centrale am suferit pentru că nu am avut aceeaşi calitate”, sună analiza recentă, pe posturi, a profesorului Pustai.

Situație diferită pentru Bud și Markovic

Despre o eventuală aducere a lui Markovic la Târgu Jiu s-a vorbit de mai multă vreme, iar mai nou a apărut și pista unui alt gazist, atacantul SPORT-IN-GORJFlavius Bud. Pustai însă neagă faptul că cei doi ar fi acum ținte pentru Pandurii. Antrenorul gorjenilor spune că se ferește să aducă acum jucători cu care a mai lucrat și justifică aducerea la pachet a lui Eric și Breeveld prin faptul că a fost oarecum forțat de anumite conjuncturi: „I-am transferat pe Eric şi Breeveld în momentul în care era aproape meciul de la Tallin, campionatul stătea să înceapă şi stabilisem că-l dăm pe Nistor. În plus, îl pierdusem pe Predescu la ultimul joc de verificare. Atunci, în timp scurt, era normal să încerc să conving conducerea să luăm doi jucători pe care îi ştiam şi pe care i-am introdus direct în teren. Acum e altă situaţie, e timp să găsim soluţii bune. Avem şi două cantonamente în care o să avem şi meciuri de verificare”, a explicat tehnicianul.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.